Malatya

Sami Er: Malatya'da Yerinde Dönüşüm ve Sporun Önemini Vurguluyor - Haberler

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, muhalefetin seçim sürecinde algılarla süreci yönettiğini belirterek, Malatya’da AK Parti’nin anketlerde geride olduğu iddiasını yalanladı. Bir grup tarafından sürekli algı çalışmaları yapıldığını belirten Er, yaptıkları tüm saha çalışmalarında açık ara önde olduklarını söyledi

Sami Er: Malatya'da Yerinde Dönüşüm ve Sporun Önemini Vurguluyor - Haberler

MALATYA (İHA) - AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, muhalefetin seçim sürecinde algılarla süreci yönettiğini belirterek, Malatya’da AK Parti’nin anketlerde geride olduğu iddiasını yalanladı. Bir grup tarafından sürekli algı çalışmaları yapıldığını belirten Er, yaptıkları tüm saha çalışmalarında açık ara önde olduklarını söyledi.
Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, 31 Mart seçimleri öncesinde bir taraftan hummalı bir çalışma yürütürken bir taraftan da konuk olduğu televizyon programlarında yapacakları projeler ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıyor. Son olarak Malatya Pencere TV’nin Youtube kanalında Şevval Arıkboğa’nın sunduğu programının konuğu olan Sami Er, muhalefetin iddialarına cevap verdi.

AK Parti olarak belli periyotlarla saha çalışması yaptıklarını anlatan Sami Er, “Her yaptığımız saha çalışmasında açık ara öndeyiz. Biz bilimsel konuşuyoruz. Halkın iradesiyle alay edilmez, dalga geçilmez. Bir grup tarafından sürekli algı çalışmaları yapılıyor. Ben bunu yaptığım anketlerde yaptığım çalışmalarda görüyorum. Buna güvenerek söylüyorum. Bunu göreceksiniz Allah'ın izniyle. Açık ara Allah'ın izniyle önde gidiyoruz Malatya’mız için yüreğimizi taşın altına koyduk. Bilgi ve birikimlerimizle, müktesebatımızla bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.

“Kayısı üreticilerimiz için maliyeti düşürecek çalışmalar hazırladık”
Malatya’nın hem tarım hem sanayi şehri olduğunu belirten Sami Er, yapımı tamamlanan ve faaliyete başlayan kuru kayısı lisanslı depo sayısını arttıracaklarını vurguladı. Belediye Başkan Adayı Sami Er, kayısı ve kuru gıda destekleme projesi kapsamında, “Bu depo bizim İl Özel İdare döneminde başlayan ve AB hibe fonlarından destek almıştık. Tabi daha sonra o zaman Ahmet Çakır Başkanıma rica bulunmuştuk. Bize halin yanında bir yer vermişti, devam etmiştik daha sonra Selahattin Gürkan Başkan onu tamamladı ve lisanslı depoculuğa dönüştürdü. Aslında orada kayısı entegre tesisi planlamıştık. Orada kayısının ömrünü uzatma ve meyve suyu imal edilecekti orada bunlar yenilenebilir enerjiyle. Tabi bizden sonra proje dönüşmüş. Lisanslı depoculuk olarak tamamlanmış. Bizim bu lisanslı depolarımızın sayısını da arttırmamız lazım. Malatya’nın birkaç noktasına daha yapmamız gerekiyor çünkü ulaşım zorluğu var. Aynı zamanda organik kayısının da ayrıca depolanması gerektiğini düşünüyorum. Yaptığımız görüşmelerde bunu görmüş olduk. Bir taraftan da meyve suyu imalatını yeniden gündemime alacam. Bakın bizim kayısı çiftçimizin en büyük maliyeti işçiliktir. Ben makine mühendisiyim. Bunun ilgili daha önce bazı arkadaşlarımızla çalışmalarımız oldu. Kayısının hem çekirdeğini çıkaran hem de patik yapan makineyi hayata geçireceğiz. Köylümüz yüzde 60 işçilik maliyetinden kurtulacak. Hem işçi bulmakla uğraşmayacaklar hem de hızlı ve pratik bir şekilde patiği yapacaklar. Meyve suyuna giden kayısılarımızı fabrikalar 3 liradan alıyor çekirdeğini bize 40 liraya satıyor. Bu para bundan sonra bizim köylümüzün cebinde kalacak” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak yaklaşık 2 aydır sahada olduklarını ifade eden Er, en büyük projelerinin Malatya'yı maddi ve manevi anlamda ayağa kaldırmak olduğunu dile getirdi. Vatandaşların en büyük beklentisinin deprem sonrası hizmet olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Adayı Sami Er, “Vatandaşın bir taraftan kalıcı konutu erişmesi diğer taraftan yaşamın normalleşmesi için elektrik, telekomünisyon, ulaşım, altyapı, kanalizasyon, su, sağlık, rehabilitasyon hizmetlerini vatandaşlarımıza ulaştırmak için TAÇ projemiz var. Malatya’nın belirli noktalarına bu iletişim ofislerimizi kuracağız. Bu ofislerin bağlı olduğu bir lojistik merkezi olacak. Vatandaşımız yaşadığı sorunlarla ilgili olarak yetkili kişilere ulaşamıyor. Vatandaşımız sağlık, ulaşım, altyapı, kanalizasyon gibi konularda yaşadığı sıkıntılar için TAÇ Merkezlerimize başvuracak. Buradan başvurular hemen lojistik merkezimize düşecek. Lojistik merkezinde bulunan yetkili kişiler hemen olaya müdahale ederek sorunu çözüme kavuşturacak. Sadece merkezlerde değil kırsallarda, köylerimizde de bu hizmetleri sağlayacağız. Buralarda bize muhtarlarımız yardımcı olacak. Tek Adımda Çözüm Merkezlerinde vatandaşlarımızın öncelikli sorunlarını çözüme kavuşturmak için bu tür merkezler oluşturacağız. Şehrin belirli noktalarında kurulacak olan ofislerde vatandaşlarımızın taleplerine anında cevap vereceğiz, sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik birimleri lojistik merkezinde koordinasyon halinde olacak” şeklinde konuştu.

"Yerinde dönüşümün önündeki engeli ilk meclis toplantımızda kaldıracağız"
Malatyalı vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan yerinde dönüşüm ile ilgili soruyu yanıtlayan Er, “Herkes kendi yerinde kalmak istiyor bu çok doğal bir şey. Biz tarım arazilerinin imara açılmasını istemiyoruz ama yapılmış maalesef. Şimdi burada da bir yıkım var. Bize düşen bunun önünü açmak. Buradaki dönüşümle ilgili vatandaşlarımızın çok ciddi beklentisi var. Aslında şuanda Malatya’mızda binlerce konutun özel şirketler marifetiyle yükselmesi gerekiyordu. Ama belediyeler arasında iletişimin kopuk oluşu işleri engellemiş. Biz ilçe belediye başkan adaylarımızla görüştük, hazırlarımızı seçim olmadan yapıyoruz. İlçe belediye meclis toplantılarında alınan kararlar seçilecek sonra büyükşehir meclisine gelecek, bizler orada kabul edeceğiz, özel sektörün önünü açmış olacağız” dedi.

“Malatya’da Büyük Dönüşüm Başlıyor” başlığıyla Malatya’yı ayağa kaldıracak projelerini anlatan Er, projeleri arasında Malatyaspor ve amatör spor kulüplerine destek vereceğini dile getirdi. Bunlara ek olarak göreve geldiklerinde spor alanlarında da birçok projeyi hayata geçireceklerinden bahseden Sami Er, Battalgazi ve Kale ilçelerinde kano, kürek, yelken, su kayağı etkinliklerinin düzenleneceğini söyledi. Aynı zamanda yürüyüş, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarını da gerçekleştirileceğini söyledi.

Yeni Malatyaspor’un yönetiminde yer aldığını belirten Sami Er, “Geçen hafta şehrimizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanımız çok yakın dostumuz olur aynı zamanda. Malatyaspor başkanımız da buradaydı. Epey bir sıkıntılarımız var. Bunları Bakanımızla da görüştük. O da görüşmelerini yapacak. Biz Malatyaspor’umuzu Süper Lig’de görmek istiyoruz, Allah’ın izniyle. Bunun içinde çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.