Samsun'da, Türkiye’nin en büyük öğrenci yurtlarından birinin inşaatında sona yaklaşılıyor. Yüzde 96'sı tamamlanan 5 bin 220 kişi kapasiteli yurdun bir bölümü eylül ayında hizmete açılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığının aynı yerde toplu halde bulunan en büyük yurtlarından biri Samsun'da yapılıyor. 12 blok ve 113 bin 186 m2 alana sahip yurtta 5 bin 220 öğrenci barınabilecek.
Yaklaşık maliyeti 290 milyon TL olan yurdun içerisinde 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal donatı bloğu ve konferans salonları bulunuyor. 2021 yılında yer teslimi yapılan yurdun inşaatı yüzde 96 seviyesine ulaştı. Geçici kabul aşamasında olan 2 bin 770 kişilik 4 öğrenci bloğu, 1 sosyal tesis ve 1 ısı merkezinden oluşan 2. etabı eylül ayında hizmete açılacak. Yurt tamamlandığında 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal tesis bloğu, 2 adet çok amaçlı salon, 240'tan fazla araçlık otopark ve 2 adet de açık spor sahası olacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)