Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) akademisyenlerinin katkılarıyla geliştirilen yenilikçi bir çalışma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek patent almaya hak kazandı. Toplum sağlığı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen proje, hava temizleme teknolojilerine önemli bir yenilik getiriyor.
Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tokgözlü, Dr. Öğr. Üyesi İsa Gökhan Yalçın ve Öğr. Gör. Hidayet Yıldız’ın yanı sıra, Öğr. Gör. Ahmet Gürol Kalaycı (ISUBÜ) ile Dr. Serkan Ceylan (KTO)’ın katkılarıyla geliştirilen çalışma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.
Tescillenen buluş, “Hava kalitesi ölçüm özellikli, uzun ömürlü, çok katmanlı filtre sistemli, kendini dezenfekte etme özellikli ortam ve hava temizleyici” başlığıyla patent aldı.
Geliştirilen sistem; ortam havasının kalitesini ölçebilme, uzun ömürlü ve çok katmanlı filtre yapısı sayesinde etkin temizlik sağlama ve kendini dezenfekte edebilme özellikleriyle öne çıkıyor. Bu yönleriyle buluşun, özellikle kapalı alanlarda hava kalitesinin artırılmasına ve toplum sağlığının korunmasına önemli katkı sunması hedefleniyor.
Toplum sağlığına ve yaşam kalitesine katkı sağlayacak bu yenilikçi çalışma dolayısıyla projede emeği geçen tüm akademisyenler tebrik edilirken, başarılarının artarak devam etmesi temenni edildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)