YENİ YOL Grubu Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, Ankara’da gerçekleştirileceği açıklanan NATO toplantısı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışmalarına ara verilmesine yönelik değerlendirmelere tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, Meclis’in görevine kesintisiz devam etmesi gerektiğini savundu.
“Meclis Neden Çalışmasın?”
Temmuz ayında Ankara’da yapılması planlanan NATO toplantısına dikkat çeken Özdağ, bu süreçte TBMM’nin çalışmalarını durdurmasının doğru olmayacağını belirtti. Özdağ, “7, 8 ve 9 Temmuz’da Ankara’da NATO toplantısı düzenlenecek diye Meclis’in çalışmaması gerektiği söyleniyor. Bunun gerekçesi ne?” ifadeleriyle eleştirisini dile getirdi.
Filistin ve Gazze Gündemi Meclis’te Ele Alınmalı
Muhalefet partilerinin uluslararası gelişmeler karşısındaki tutumlarını Meclis kürsüsünden ortaya koyabileceğini ifade eden Özdağ, özellikle Filistin ve Gazze’de yaşananların gündeme taşınmasının önemine vurgu yaptı.
Özdağ, muhalefetin Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarını TBMM’de tartışabileceğini belirterek, bu sayede dünya kamuoyuna güçlü mesajlar verilebileceğini söyledi.
“NATO Toplantısı Türkiye İçin Prestij Unsuru”
NATO zirvesinin Türkiye’de düzenlenmesinin ülkenin uluslararası konumuna katkı sağlayacağını kaydeden Özdağ, organizasyonun Türkiye açısından bir prestij göstergesi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.
Uluslararası Gündem TBMM’de Tartışılmalı
Paylaşımında küresel gelişmelerin Meclis çatısı altında ele alınmasının önemine de değinen Özdağ, özellikle ABD yönetiminin politikalarının ve uluslararası krizlerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini savundu. Özdağ, bu konuların TBMM’de tartışılmasının hem demokratik işleyiş hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından değer taşıdığını dile getirdi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)