Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 30 Ocak 2026 tarihli genelgesiyle işletmelerin borç yükünü hafifletecek kritik bir adım attı.
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Doğan, yayımlanan 2026/7 sayılı genelgenin detaylarını paylaşarak esnafa müjdeyi verdi. Düzenlemeye göre, daha önce 50 bin lira olan teminatsız taksitlendirme sınırı 250 bin liraya yükseltildi.
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Doğan yaptığı açıklamada, " Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan 30 Ocak 2026 tarih ve 2026/7 sayılı Genelge ile;
Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan işletmelerin teminatsız taksitlendirebileceği borç tutarı 50.000 TL’den 250.000 TL’ye yükseltilmiştir. Böylece artık esnaf ve sanatkârlar 250.000 TL’ye kadar olan borcunu, hiçbir malını mülkünü ipotek etmeden, kefil aramadan taksitlendirebilecek,
Taksitlendirme ilk taksidin ödenmesinden itibaren başlayacak,
“Taksitler her ay eşit ödenecek” kuralına esneklik getirildi. Buna göre ilk 6 taksit, normal taksit tutarının yarısına kadar (%50) düşürülebilecek, kalan borç sonraki aylara yayılabilecek,
Eskiden 3 taksit ödenmediğinde yapılandırma bozuluyordu, artık 4 taksit ödenmediğinde yapılandırma bozulacak,
Artık SGK tarafından, sadece kendi personelinin hazırladığı raporlar değil; SPK lisanslı değerleme uzmanları, ticaret odaları, bankalar ve mahkemeler tarafından da hazırlanan raporlar kabul edilecek.
Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun. " ifadelerine yer verdi.

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)