Erzincan

Sigaraya savaş açan muhtara ödül

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Avcı köyünde 7’den 70’e vatandaşlar sigaraya savaş açtı.

Sigaraya savaş açan muhtara ödül

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Avcı köyünde 7’den 70’e vatandaşlar sigaraya savaş açtı. Köyde 120 kişiden sigara kullanan sayısı 4’e düştü. Avcı köyünde sigara kullanımına karşı topyekun seferberlik başlatan köy muhtarı Hüseyin Avcı, Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinin (TSSD) bu yıl 24’üncüsünü gerçekleştirdiği “2023 yılı İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreninde” ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.
Kemaliye ilçesine 65 kilometre mesafede Malatya sınırında bulunan Avcı köyünde sigara kullanımına karşı topyekun seferberlik başlatıldı. Köy muhtarı Hüseyin Avcı öncülüğünde gönüllüğe esasen başlatılan dayanışmayla köyde birkaç yıl içerisinde sigara kullanımı 4’e düştü. Muhtar Avcı, 120 kişiden sayıyı 4’e düşürdüklerini bu kalan 4 kişinin de sigarayı bırakmaları için gayret ettiklerini belirtti.
Sigarayı bırakmaları için torunlarda dedelerine bazen mobbing, bazen de psikolojik destekte bulunuyorlar. Köye dışarıdan gelenler ise kahvehanede sigara içtikleri zaman köy sakinleri tarafından uyarılıyor. Onlara da sigaranın sağlık açısından zararları anlatılarak sigara kullanmamaları hususunda teşvikte bulunuluyor.
Köyünde sigara tüketimine savaş açan muhtar Hüseyin Avcı ödüllendirildi. Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinin (TSSD) bu yıl 24’üncüsü düzenlenen "2023 yılı İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni" İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Kampüsü Orgeneral Necdet Timur Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Törende, İstanbul Valisi Davut Gül’e sigaraya karşı verdiği hizmetlerden dolayı "İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü" verildi.
Törende; Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Avcı köyü Muhtarı Hüseyin Avcı’da ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.
100. yıl Ankara Sunumu" isimli defile yapıldıktan sonra tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ağlasun'da Çilek Yüzleri Güldürdü; Kirazdan daha iyi geliri var
Bölgesel

Ağlasun'da Çilek Yüzleri Güldürdü; Kirazdan daha iyi geliri var

Burdur'un Ağlasun ilçesinde çilek hasadı başladı. Bu sene çilekten yana yüzü gülen üreticiler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Karabük'te temel UMKE eğitimi tamamlandı
Bölgesel

Karabük'te temel UMKE eğitimi tamamlandı

Karabük'te temel UMKE eğitimi, deprem, sel, maden kazası ve kayıp kişi senaryolarını içeren tatbikatlarla sona erdi.

Toz Bulutu Etkisini Gösterdi
Bölgesel

Toz Bulutu Etkisini Gösterdi

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görülen toz bulutu Hatay’da da etkisini hissettirdi.

Kayseri'de havaya ateş açan 4 kişi yakalandı
3. Sayfa

Kayseri'de havaya ateş açan 4 kişi yakalandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde asker eğlencesinde havaya rastgele ateş açan 4 kişi polis ekiplerince yakalandı.

Başkan Geçit Anneler gününü kutladı
Bölgesel

Başkan Geçit Anneler gününü kutladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Karşılıksız sevgi, şefkat ve merhametle bizlerin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan annelerimiz, en değerli varlıklarımızdır. Annelerimiz hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin adıdır” dedi.

Anneler Günü izdihamı...Yağmura aldırış etmeden akın ettiler
Yaşam

Anneler Günü izdihamı...Yağmura aldırış etmeden akın ettiler

Bursa'da bir zücaciye mağazasının 'Anneler günü' özel açılışında izdiham yaşandı. Açılışa özel yüzde elli ve üzeri kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar mağazada birbirlerini ezdi. Vatandaşlar önlerine geleni alarak kasanın yolunu tuttu.