Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent estetiğini korumak, yaya güvenliğini sağlamak ve vatandaşların kamuya açık alanlardan sorunsuz şekilde faydalanmalarını temin etmek amacıyla şehir genelinde kapsamlı denetim çalışmaları başlattı.
Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada; kaldırım işgaline ceza yazıldığı belirtildi. Açıklamada, "Kent genelinde yürütülen denetimlerde, özellikle seyyar satıcılara, kaldırım işgallerine ve halk sağlığını ilgilendiren iş yerlerine yönelik denetimler artırıldı. Zabıta ekipleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalarda, kaldırım ve yol işgali yapan seyyar satıcılar hakkında gerekli uyarılar yapılırken, kamuya açık alanların amacı dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu kapsamda, kaldırıma zincirlenen el arabaları ile seyyar satıcıların kullandığı araçlar zabıta ekiplerimiz tarafından toplanarak muhafaza altına alındı. Kaldırım işgallerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ise bugüne kadar 38 işletmeye toplam 53 bin 428 TL idari para cezası uygulandı. Kentte faaliyet gösteren manav, kasap ve diğer işletmelere yönelik özel denetimler de gerçekleştirildi. Özellikle kasap işletmelerinde, açıkta sergilenen etlerin hijyen kurallarına aykırı olduğu, bunun da halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğu belirtilerek, et ürünlerinin içeri alınması konusunda işletmelere uyarılar yapıldı. Denetimler sırasında, kurallara aykırı hareket ettiği tespit edilen bazı işletmelere yazılı tebligatlar iletilerek, mevzuata aykırı uygulamaların sürmesi halinde idari yaptırımların uygulanacağı bildirildi. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz; kent estetiği, kamu düzeni ve halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini kararlılıkla ve aralıksız sürdürecektir" denildi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)