Burdur

Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova'ya Hizmete Gidiyor!

Burdur Belediyesi, Sokak Hayvanları Gezici Kliniği ile Yeşilova Belediyesi'ne hizmet götürüyor. Başkan Ercengiz, kısırlaştırma ve tedavi için ekiplerin görevlendirildiğini açıkladı.

Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova'ya Hizmete Gidiyor!

Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova için yola çıkıyor

Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Gezici Kliniği, Yeşilova Belediyesi’nin talebi üzerine yola çıkıyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sokak hayvanları rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek Veteriner Hizmetleri Müdürü Rauf Aslan’dan bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Başkan Ercengiz “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Burdur Belediyesine hediye edilmiş aracını geçici hayvan kliniği olarak düzenlemiştik. Yeşilova Belediyemizin talebi üzerine Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki personelimizle birlikte bugün Yeşilova’da hayvan kısırlaştırma ve tedavi için arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bir veteriner hekim, bir veteriner teknikeri teknisyeni arkadaşımızla beraber personel arkadaşlarımız bugün Yeşilova’ya gidecekler ve mahallinde kısırlaştırmaları yaparak en azından hayvan popülasyonunu belli bir seviyede tutmaya çalışacağız. Tabii en önemli problemimiz sürekli kırsaldan kent merkezine getirilen büyük hayvanların yani sokak hayvanlarının kontrolsüzce çoğalması. Biz bu noktada görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama artan popülasyon çok hızla Burdur sokaklarında maalesef başı boş halde dolaşmaya devam ediyor. Aldığımız ihbarlarla arkadaşlarımızı yakalamaları yaparak kısırlaştırmalarını sağladıktan sonra yeniden doğaya bırakmaya ve aynı alanda hayvanlarımızı serbest bırakmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızdan gelen ihbarlar bizim için çok kıymetli ancak; kısırlaştırılması yapılmış kulağı küpelenmiş ve dolayısıyla bizim tarafımızdan ilgili yasaya uygun halde sokağa salınmış hayvanlar için ihbarda bulunmanın çok da anlam ifade etmediğini sizlere bildirmek zorundayız. Çünkü ilgili yasa kısırlaştırma yapıldıktan sonra hayvanın tekrar doğaya bırakılmasını emrediyor. Bu anlamda da vatandaşımızın sokak hayvanlarıyla en iyi şekilde ilişkilerini sürdürmesi Burdur Belediyesi tarafından yapılan mama destek ve takviyesiyle hayvanları besleyerek hayvanlarla bir şekilde sokakta bu doğayı birlikte paylaşacağımızı bilmelerini arzuluyorum” dedi.

Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova'ya Hizmete Gidiyor!Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova'ya Hizmete Gidiyor!Sokak Hayvanları Gezici Kliniği Yeşilova'ya Hizmete Gidiyor!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Fatima

4 ay önce / 28.12.2023

Adamlar Burdur’u bitirdi ilçeye bakıyorlar şimdi de bıravo, madem mama dağıtıyorsunuz kaç kişi belediye personelleri dahil mama parası dileniyor sokak hayvanları için neden hiç birine çare olmuyorsunuz? Çöplükte o kadar köpek var , bağlar mahallesinde, kyk bölgesinde o kadar köpek varken yeşilova nerden çıktı diye soran yok mu o çevrenden

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Tüm Gelirler Sokak Hayvanlarına Gidecek!
Etkinlik

Tüm Gelirler Sokak Hayvanlarına Gidecek!

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalında stant açan hayvanseverler kendi tasarladıkları ürünlerin gelirini sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere satışa çıkardı.

Geyve'de Sokak Köpeği Şaşırtıcı Bir Hareketle Çantayı Alıp Götürdü!
3. Sayfa

Geyve'de Sokak Köpeği Şaşırtıcı Bir Hareketle Çantayı Alıp Götürdü!

Sakarya’nın Geyve ilçesinde şaşkına çeviren bir olay yaşandı.

Muratpaşa Belediyesi sokak hayvanlarına müjde! Kapasite artıyor!
Yerel Yönetim

Muratpaşa Belediyesi sokak hayvanlarına müjde! Kapasite artıyor!

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek'teki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapasitesini genişleterek 12 yeni üniteyle köpekler için özel yaşam alanları oluşturdu.

Burdur ve Bucak'ta jandarma sokak hayvanlarını unutmadı!
Bölgesel

Burdur ve Bucak'ta jandarma sokak hayvanlarını unutmadı!

Burdur Jandarma Komutanlığı, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında Burdur Merkezi ve Bucak ilçelerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi. Ekipler, sokak hayvanları için mama ve su bıraktı.

İzmit Belediyesi, Sokak Hayvanları İçin Mama Dağıtımına Devam Etti - Haberler
Yaşam

İzmit Belediyesi, Sokak Hayvanları İçin Mama Dağıtımına Devam Etti - Haberler

İzmit'te 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde kentin dört bir yanında mama dağıtımı yapıldı.

Başkan Ercengiz' den “Dünya Hayvanları Koruma Günü” mesajı
Bölgesel

Başkan Ercengiz' den “Dünya Hayvanları Koruma Günü” mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.