Mali Suçlar Soruşturması Kapsamında Harekete Geçildi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında belediyeye yönelik geniş çaplı inceleme başlatıldı. Mali suçlarla ilgili birimler tarafından yürütülen çalışmalarda başkan ve 62 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı.
Soruşturma çerçevesinde Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP'nin eski ilçe başkanlarından birinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Belediye Binasında Aramalar Sürüyor
Operasyon kapsamında belediye binasında ve ilgili bazı adreslerde arama çalışmaları gerçekleştirildi. Ekiplerin belediyedeki çeşitli evrak ve dijital materyaller üzerinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.
Yetkililer, soruşturmanın detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmazken, işlemlerin devam ettiği belirtildi.
Soruşturma İki Dönemi de Kapsıyor
Edinilen bilgilere göre yürütülen soruşturma yalnızca mevcut yönetim dönemini değil, önceki belediye yönetiminin görev yaptığı süreci de kapsıyor. Bu nedenle hem Görkem Duman'ın hem de Erhan Kılıç'ın görev dönemlerine ilişkin bazı uygulamaların inceleme konusu olduğu ifade ediliyor.
Daha Önce de İddialarla Gündeme Gelmişti
Buca Belediyesi son aylarda çeşitli iddialar ve denetim süreçleriyle kamuoyunun gündemine gelmişti. Özellikle kamuoyunda "bankamatik personel" olarak bilinen, işe gitmeden maaş aldığı öne sürülen bazı çalışanlara ilişkin tartışmalar dikkat çekmişti.
Söz konusu iddialar belediye meclisi toplantılarında da gündeme taşınırken, çeşitli konularda müfettiş incelemelerinin yapıldığı ve bazı dosyalar hakkında soruşturmaların sürdüğü belirtilmişti.
Gözler Savcılıktan Yapılacak Açıklamada
Operasyonun kapsamı, gözaltı gerekçeleri ve soruşturmanın hangi iddialar üzerine yürütüldüğüne ilişkin ayrıntıların, savcılık ve emniyet birimlerinden yapılacak resmi açıklamalarla netlik kazanması bekleniyor. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)