SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULUNCAYA KADAR MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ.
Diyanet İşleri Başkanlığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 maddesi kapsamında (asilde aranan tüm şartları taşıyan) görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar görev yapmaktadır.
Haftalık izin hakları var kullanamazlar, hastalanıp rapor alsalar kullanamazlar. Kullandıkları takdir de çalıştıkları gün sayısı kadar ücret aldıkları için eksik ücret alırlar, o zaman da aldıkları para pul olmaktadır.
Vekil din görevlilerinin ücretleri şu anda 12-13 bin Tl bandındadır. Vekil din görevlileri bu parayla kiramı ödesin, çay şekermi, makarna bulgurmu alsın, yoksa çocuklarına kitap defter kalem mi alsın. Bunları almak için şehire ailesiyle indiğinde 85 model Reno arabasına azıcık gazmı, çocuklarına birer ısırımlık çikolatamı alsın. Vekil personele, Geçici Kur'an Kursu Öğreticilerine Anayasanın 55 maddesinde belirtildiği şekliyle sosyal devlet anlayışımız gereği asgari ücretin altında asla ücret ödenmemeli, hakettikleri emek ve alınterlerinin karşılığı olan ücret ödenmelidir.
Bunun yanında sendika olarak 3600 ek gösterge, Yaz Kursları, kadrolu ve sözleşmeli personelin atama ve nakil sorunları, haftalık ve yıllık izinlerin kullanılmasın da yaşanan sıkıntılar, Kur'an Kursu Öğreticilerimizin, Daire personelinin, Murakıp, GİH, yardımcı hizmetler ile Destek personellerinin proplemleri, diyanet personeline ülkemiz genelinde yapılan sözlü ve fiili saldırılar ile sendikal faaliyetlerde ki ayrımcı ve ayrıştırıcı tavırların hepsi gündemimizde bulunmaktadır. Sendika olarak gündemimizi yakinen takip ediyoruz. Bunların çözümü için gecemizi gündüzümüze katarak çözüme kavuşması, kavuşturulması için mücadelemize devam ediyoruz.
Diyanet Birlik-Sen sendikası olarak bizim işimiz gücümüz tüm unvanlarda görev yapan değerli meslektaşlarımızın sıkıntı ve sorunlarıyla hemhal olmak, çözümü için öneriler sunmak, onlara rehberlik yapmak, aynı zaman da onurlu bir sendikal mücadele vermektir. Bu anlayışımızdan asla taviz vermedik vermeyeceğiz.Biz sendika olarak her daim üyelerimiz ve meslektaşlarımızın hakkını aramak, haklının yanında haksızlığın karşısında durmayı kendimize bir görev saydık. Görevimiz ve mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.
Kamuoyuna saygılarımızla.
Diyanet Birlik-Sen Genel Merkezi
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)