Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde, brokoli üretimini teşvik etmek amacıyla başlatılan "Brokoli Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi" çerçevesinde fide dikimleri başladı.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın destekleriyle yürütülen ve yüz 60’ı İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje kapsamında, toplam 862 bin adet brokoli fidesi, 431 dekarlık alanda toprakla buluşacak. Fide dikim çalışmalarının startı, Sinanpaşa Kaymakamı Emrah Aslan’ın katılımıyla verildi. Üreticilerle bir araya gelen Kaymakam Aslan, projeyle hem bölge tarımının çeşitleneceğini hem de çiftçilerin gelir düzeyinin artacağını vurguladı. Bölgenin iklimine uygunluğu ve pazardaki talebiyle dikkat çeken brokolinin, önümüzdeki süreçte önemli bir alternatif ürün olması bekleniyor.

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)