Antalya / Kepez

TKB’den Cemil Meriç Kitaplığı’na ödül

Kepez Belediyesi’nin, Eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye çevirdiği ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

TKB’den Cemil Meriç Kitaplığı’na ödül

Kepez’in örnek projelerine ödül üstüne ödül yağıyor. Dokuma İplik Fabrikasını halkın kullanımına kazandıran Kepez Belediyesi, Eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müzeye çevirdiği ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ projesiyle bir ödülün daha sahibi oldu. Kepez Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması’nda, Cemil Meriç Kitaplığı’ ile ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Tarihi ve kültürel mirası koruyan belediyelerin ödüllendirildiği yarışmanın sonuçları internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. Bu yıl 39 belediyeden 67 projenin katıldığı yarışmada, 1 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama, 8 süreklilik ve 13 başarı ödülü verildi.

Müze Kütüphane

‘Cemil Meriç Kitaplığı’, bir zamanlar Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan eski trafo binasında iki katlı 900 metrekare büyüklüğündeki binada yer alıyor. Tarihsel ve güncel edebi yapıtları içeren bir müze kütüphane kimliği ile hizmet verecek olan kitaplık, müze kütüphane özelliği ile Türkiye’de, İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır’dan sonra türünün 5. örneği olacak. Edebiyatla ilgili yapıtların, hatıraların bulunacağı müzede, eski el yazmaları ve basma eserler de sergilenecek.

Kültür sanat adasına bol bol ödül

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün halkın kullanımına kazandırdığı eski Dokuma Fabrikası, yeni adıyla Dokuma Park’a ödül üstüne ödül yağıyor. Müzeleri, sergi salonu, bilim merkezi, sanat sokağı ve konser alanıyla adeta bir kültür adasına dönüştürülen Dokuma Park’ta yer alan Oyuncak Müzesi 4, Bir Zamanlar Antalya Müzesi 2, Dokuma Modern Sanatlar Galerisi 1, Dokuma Park Projesi de 2 ödüle layık görülmüştü. Kepez Belediyesi, Antalya’nın yaşam merkezi haline getirdiği Dokuma Park’a kazandırdığı nice güzel projelere de 2020 yılında yeni ödüller bekliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı
Bölgesel

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı

Kepez Belediyesinin halkın kullanımına kazandırdığı DokumaParkta oluşturduğu Cemil Meriç Kitaplığına Cengiz Kaya da şahsi kütüphanesindeki 1400den fazla kıymetli eseri bağışladı.

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu
Spor

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu

yeni kurulan kulüp, Antalya'da bu spor dalının gelişimine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Azıza Amatzhanov, Savırdın Memekov, Mınassıp Shırınov, Sultan Nurtazın, Zakırjan Sultanakhmetovıtch Khızyrbakıev ve Muharrem Soytürk gibi isimlerle

Antalya'da Bağ Evinde Gizemli Ölüm!
Bölgesel

Antalya'da Bağ Evinde Gizemli Ölüm!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir bağ evinde 52 yaşındaki kadın ölü olarak bulundu. Kadının kanser tedavisi gördüğü ve tüfekle intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı
Bölgesel

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza sonrası yaralanan motosiklet sürücüsünün yakınları, otomobil sürücüsüne saldırmak istedi. Kavgayı vatandaşlar güçlükle ayırdı.

Antalya'da otomobil uçuruma yuvarlandı! Adeta sıraya girdiler
Bölgesel

Antalya'da otomobil uçuruma yuvarlandı! Adeta sıraya girdiler

Antalya'da virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil önce reklam tabelasına çarptı, sonra ise uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 5 metre aşağıda duran otomobilin sürücüsü yaralandı.

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!
Bölgesel

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tabela koyma tartışması kavgaya dönüştü. Meydan savaşını andıran kavgada esnaftan birisi döner çatalı darbeleriyle yaralanırken diğer esnaf gözaltına alındı.