Burdur

TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİK SIKINTILAR EN ÇOK KÜÇÜK ESNAFI ETKİLİYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Berberler ve Kuaförler Odası’nın Serenler Otel’de düzenledi Dayanışma Yemeği’ne katıldı. Düzenlenen dayanışma yemeğinde kuaförler ve berberlerle bir araya gelen ve yaptığı konuşmada Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların en çok küçük esnafı etkilediğine …

TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİK SIKINTILAR EN ÇOK KÜÇÜK ESNAFI ETKİLİYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Berberler ve Kuaförler Odası’nın Serenler Otel’de düzenledi Dayanışma Yemeği’ne katıldı.

Düzenlenen dayanışma yemeğinde kuaförler ve berberlerle bir araya gelen ve yaptığı konuşmada Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların en çok küçük esnafı etkilediğine vurgu yapan Başkan Ercengiz,,“ Ben de bir meslek odası başkanlığından, Belediye Başkanlığına aday olarak seçilen bir esnafım. Küçük esnafın kira giderlerinin, işletme giderlerinin ve bununla birlikte sosyal güvenlik primlerinin artmış olması, maalesef bir çok noktada artık işin işletilemez olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir istatistikte, Türkiye’nin nüfusuna oranlandığı zaman en çok iş yeri kapatılan ilin maalesef Burdur olduğunu öğrendik. Bir çok varlığını risk eden esnaf arkadaşımızın, zaman içerisinde bu karşılığı alamaması neticesinde işini kaybetmesidir. Biz burada üretimin daha fazla olmasını, üretimin karşılığında da kent içerisinde daha fazla sıcak para dönebilmesinin yollarını aramalıyız. Betonlaşan kentlerin değil, üretime kaynak yaratan ve üretime yatırım yapan illerin geliştiğini görüyoruz.

Bu anlamda da biz küçük esnafı korumaya yönelik tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tabi ki yaklaşan yerel seçimler belli ölçüce bir takım vaatleri,  bir takım taahhütleri ortaya koysa da, Ekonomistlere göre hem genelde,  hem yerelde durağan bir döneme girdiğini en az bir 5-6 ay daha ülke ekonomisini çok refah içerisinde geçmeyeceğini söylüyorlar. Bu noktada da bizlere düşen küçük esnaf olarak, halen çalıştırdığım bir eczanem olarak söylüyorum. Bu dönemi en azından nebzeyi koruyarak geçirmek, yatırımları doğru değerlendirmek, yatırım yaparken de, büyürken de hesaplı gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu bir dayanışma ve kaynaşma yemeği, bu dönemde de buna ihtiyacımız var. Toplumun çok gerildiği, ayrıştığımız, ayrıştırıldığımız ya da belli ölçüde temeline sadece siyaseti koyduğumuz bir toplum anlayışında, biraz olsun siyasi düşüncelerimizi kenara bırakıp, siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görebilmeli ve Burdur’a yakışır bir şekilde son kalan bu günleri tamamlayıp 31 Mart ‘tan sonra da yine olağan yaşantımıza dönebilmeyi ben umut ediyorum. Seçim sürecine başladığım günden beri mümkün olduğu kadar, hatta bize yakışmayan çerçevede siyaset kültürünü kullanmamaya gayret ettim. Çünkü 31 Mart’tan sonra da yüz yüze bakıp kol kola gireceğiz. Bizim arkadaşlıklarımız, dostluklarımız, paylaştıklarımızın bir siyasi seçimle yok olamayacağını düşünenlerdenim. İnşallah 31 Marttan sonra da Burdur’umuz hak ettiği şekliyle ve en güzel şekliyle birlikte, beraberlik içerisinde ve dayanışma içerisinde. Bugün bu akşam yemekte olduğu gibi yine aynı masalarda oturabiliriz diye umut ediyorum. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu Başlıyor! Başkan Ercengiz'den Çocuklara Büyük Hediye!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları unutmadı. Burdur Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin iş birliği ile 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl da birçok etkinliklerle çocukları eğlendirecek.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Burdur Belediye Başkanı'na nazik ziyaret
Bölgesel

Burdur Belediye Başkanı'na nazik ziyaret

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i Burdur'un değerli iş insanları Park ve Bahçeler Müdürlüğü idari personeli ve 2. OSB personelimize ve Cücen Ailesi ziyaret etti.