Burdur

TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİK SIKINTILAR EN ÇOK KÜÇÜK ESNAFI ETKİLİYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Berberler ve Kuaförler Odası’nın Serenler Otel’de düzenledi Dayanışma Yemeği’ne katıldı. Düzenlenen dayanışma yemeğinde kuaförler ve berberlerle bir araya gelen ve yaptığı konuşmada Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların en çok küçük esnafı etkilediğine …

TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİK SIKINTILAR EN ÇOK KÜÇÜK ESNAFI ETKİLİYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Berberler ve Kuaförler Odası’nın Serenler Otel’de düzenledi Dayanışma Yemeği’ne katıldı.

Düzenlenen dayanışma yemeğinde kuaförler ve berberlerle bir araya gelen ve yaptığı konuşmada Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların en çok küçük esnafı etkilediğine vurgu yapan Başkan Ercengiz,,“ Ben de bir meslek odası başkanlığından, Belediye Başkanlığına aday olarak seçilen bir esnafım. Küçük esnafın kira giderlerinin, işletme giderlerinin ve bununla birlikte sosyal güvenlik primlerinin artmış olması, maalesef bir çok noktada artık işin işletilemez olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir istatistikte, Türkiye’nin nüfusuna oranlandığı zaman en çok iş yeri kapatılan ilin maalesef Burdur olduğunu öğrendik. Bir çok varlığını risk eden esnaf arkadaşımızın, zaman içerisinde bu karşılığı alamaması neticesinde işini kaybetmesidir. Biz burada üretimin daha fazla olmasını, üretimin karşılığında da kent içerisinde daha fazla sıcak para dönebilmesinin yollarını aramalıyız. Betonlaşan kentlerin değil, üretime kaynak yaratan ve üretime yatırım yapan illerin geliştiğini görüyoruz.

Bu anlamda da biz küçük esnafı korumaya yönelik tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tabi ki yaklaşan yerel seçimler belli ölçüce bir takım vaatleri,  bir takım taahhütleri ortaya koysa da, Ekonomistlere göre hem genelde,  hem yerelde durağan bir döneme girdiğini en az bir 5-6 ay daha ülke ekonomisini çok refah içerisinde geçmeyeceğini söylüyorlar. Bu noktada da bizlere düşen küçük esnaf olarak, halen çalıştırdığım bir eczanem olarak söylüyorum. Bu dönemi en azından nebzeyi koruyarak geçirmek, yatırımları doğru değerlendirmek, yatırım yaparken de, büyürken de hesaplı gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu bir dayanışma ve kaynaşma yemeği, bu dönemde de buna ihtiyacımız var. Toplumun çok gerildiği, ayrıştığımız, ayrıştırıldığımız ya da belli ölçüde temeline sadece siyaseti koyduğumuz bir toplum anlayışında, biraz olsun siyasi düşüncelerimizi kenara bırakıp, siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görebilmeli ve Burdur’a yakışır bir şekilde son kalan bu günleri tamamlayıp 31 Mart ‘tan sonra da yine olağan yaşantımıza dönebilmeyi ben umut ediyorum. Seçim sürecine başladığım günden beri mümkün olduğu kadar, hatta bize yakışmayan çerçevede siyaset kültürünü kullanmamaya gayret ettim. Çünkü 31 Mart’tan sonra da yüz yüze bakıp kol kola gireceğiz. Bizim arkadaşlıklarımız, dostluklarımız, paylaştıklarımızın bir siyasi seçimle yok olamayacağını düşünenlerdenim. İnşallah 31 Marttan sonra da Burdur’umuz hak ettiği şekliyle ve en güzel şekliyle birlikte, beraberlik içerisinde ve dayanışma içerisinde. Bugün bu akşam yemekte olduğu gibi yine aynı masalarda oturabiliriz diye umut ediyorum. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Belediyesi, Mevlid Kandili'nde birlik ve beraberliği pekiştirdi
Etkinlik

Burdur Belediyesi, Mevlid Kandili'nde birlik ve beraberliği pekiştirdi

Burdur Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle esnaf ve vatandaşlara kandil simidi dağıttı. 5 bin paket kandil simidi, şehir merkezi ve Gazi Caddesi üzerindeki esnaf ve iş yerlerine dağıtıldı. Dağıtım, birlik ve beraberliği pekiştirdi.

Ercengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacak
Yerel Yönetim

Ercengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacak

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ercengiz, merkezde bulunan sokak hayvanlarının durumu hakkında bilgi aldı ve yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, İtfaiye Teşkilatını kutladı
Bölgesel

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, İtfaiye Teşkilatını kutladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Teşkilatı'nı makamında ziyaret etti. Başkan Ercengiz, itfaiyecilerin depremde ve yangınlarda gösterdiği başarılı çalışmaları takdir etti.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, esnaflardan destek istedi
Yerel Yönetim

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, esnaflardan destek istedi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gazi caddesi ve Adliye caddesi esnafları ile bir araya geldi. Esnaflardan destek isteyen Başkan Ercengiz, 3. dönem adaylığını açıkladı.

Burdur'da fasulye üreticileri dertli
Bölgesel

Burdur'da fasulye üreticileri dertli

Burdur'da fasülye üreticileri, toprak ve su kaynaklarının sınırlı olması, mazot, gübre ve işçilik fiyatlarındaki artış gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Başkan Ali Orkun Ercengiz, üçüncü kez başkanlık için adaylığını açıkladı
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz, üçüncü kez başkanlık için adaylığını açıkladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2024 Mart yerel seçimlerinde üçüncü kez başkan adayı olduğunu açıkladı. Ercengiz, programda son 10 yılda yapılan çalışmalar ve yeni dönem projelerini de anlattı.