Burdur

“Türkiye’nin şu an en şiddetli problemi ekonomidir”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun katılımlarıyla kentte faaliyet gösteren Oda, Birlik ve Kooperatif Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Muhtarlar, CHP ve İYİ Parti İl Teşkilatının katılımıyla Serenler Otel’de düzenlenen …

“Türkiye’nin şu an en şiddetli problemi ekonomidir”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun katılımlarıyla kentte faaliyet gösteren Oda, Birlik ve Kooperatif Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Muhtarlar, CHP ve İYİ Parti İl Teşkilatının katılımıyla Serenler Otel’de düzenlenen yemekte buluştu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu Burdur’da görmekten çok mutlu olduklarını ve programda Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunacağını kaydeden Başkan Ercengiz, “Bu akşam bizleri yalnız bırakmadınız, davetimize icabet ettiniz, çok kıymetli bir konuğumuz var. Bizim siyasi partimizin ekonomiden sorumlu atom karıncası diyebileceğimiz milletvekilimiz gerçekten CV’sine baktığımızda oldukça dolu bir. Bu akşam da kıymetli milletvekilimiz önümüzdeki süreçte ülkemizin ekonomik durumunun ne olacağını bizlere elinden geldiğince anlatmaya çalışacak. Zor bir süreçten geçiyoruz. Üstesinden geleceğiz, üstesinden gelebilmek içinde önümüzdeki yerel seçimleri ülke genelinde en azından belli bir seviyede götürüp, Türkiye’nin dışarıdan bakılan görüntüsünün değişmesi kaydıyla Türkiye’nin ekonomisine olan güveni artırabileceğimize kanaat getirdik ve buna inandık aslında bütün dünyanın dışarıdan bize baktığı şekli de budur.” Şeklinde konuştu.

FANATİK KİTLELER UÇ NOKTALARDA

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kutuplaşan dünya düzeninde Yeni Zellanda’da İslamafobi karşıtı, fanatik kişilerin 50 dünya insanını katletmiş olmasını, dünyada da fanatik kitlelerin ne kadar uç noktalara gittiğine dikkat çekerek, “Buradan da orada hayatını kaybeden tüm Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Önümüzdeki yerel seçimlere bir atıfta bulunarak, iki hafta sonra ülkemizde yapılacak yerel seçimlerin, bir mahalli seçim olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Adı üstünde mahalle muhtarlarından başlayıp, belediye meclis üyelerini, belediye başkanlarını ve il genel meclis üyelerini seçeceğimiz bu seçim, bir ölüm kalım savaşı değildir. O yüzden de kullandığımız dil, seçim kampanyalarımızı yürüttüğümüz model yada anlayış asla kabalaşan, çirkinleşen ve 31 Mart ertesi sabahında da yeniden yüz yüze bakacağımızı düşünüp, hesap eden bir dil olmalı, bir kampanya olmalı diye düşünerek yaklaşık 3 aylık adaylığımızı mümkün olduğu kadar geride kalan 5 yılı anlatan hem de önümüzdeki süreçte Burdur Belediye Başkanlığı için çalışma arkadaşlarımızla birlikte nasıl bir vizyonla bu işi yapacağımızı anlatmaya gayret gösterdik. Samimi çalıştığımız bir 5 yılın ardından hep şunu söylemeye çalıştık, şeffaf, hesap verebilen, verdiği hesaptan asla vazgeçmeyen ve hesabın arkasında durabilen bir yönetim anlayışı ile 5 yılımızı geride bıraktık, sizler adına en büyük şey, geride kalan 5 yıl içinde iktidarda muhalif olmamız nedeniyle daha çok müfettişin ziyaret ettiği bir belediye olarak, ne Burdur Belediyesini, ne Burdur halkını utandıracak herhangi bir olumsuzluğa, herhangi bir şekilde Burdur’un adını ne ülke gündeminde, ne de olumsuz bir şeye yazdırmadık bu bizim için onurdur, şereftir” diye konuştu. Başkan Ercengiz, konuşmasına 5 yıllık görev sürecinde Burdur’a kazandırılan proje, yatırım ve çalışmaları aktardı. Ercengiz, sunumunda yeni dönemde hayata geçireceği proje ve çalışmaları da dile getirdi.

YEREL SEÇİMLER SÖYLENDİĞİ GİBİ BEKA MESELESİ DEĞİLDİR

Başkan Ercengiz’in konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun özgeçmişi okundu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Biliyorsunuz önümüzde bir yerel seçim var, belediye başkanlarını seçeceğiz. Belediye Meclisi Üyelerini seçeceğiz ve kentimizde nasıl bir hayat yaşayacağımızı seçeceğiz. Söylendiği gibi bir beka meselesi değildir yerel seçimler, mahalli idarelerde belediye başkanlarını seçtiğimiz bir seçimdir, Türkiye Cumhuriyeti beka problemini 1923 yılında halletmiştir ve inşallah bir daha da beka sorunuyla karşı karşıya gelmeyeceğiz.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK GELİR GETİREN KURUMLARI YABANCILARA SATILIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun önümüzdeki seçimlerde temel konunun ekonomi olduğuna vurgu yaparak “Türkiye’nin şu an en şiddetli problemi ekonomidir. Bunun altında yatan sebepleri, bunun nedenlerini iyi anlayabilirsek, bu sorunu çözeceğiz. Bir sorunu çözmek isterseniz, bu her zaman böyledir. Sorunu doğru tanımlarsanız, hastalığı doğru tanımlarsanız tedaviyi doğru uygularsınız. Hatırlayın 2002 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hocası rahmetli Recep Tayyip Erdoğan’dan ayrılarak, bir siyasal hareket kurdu. Bu siyasal hareket Türkiye’de insanlara umut oldu çükü uzun dönem bir ekonomik kriz yaşanıyordu, hatırlıyorsanız yolsuzluklar, ayrımcılıklar ve insanlar Recep Tayyip Erdoğan’a güvendi. İlk döneminde Kemal Derviş’in başlattığı ekonomi programını uyguladı, Avrupa Birliği yolunda denildi ve oylarını artırarak devam ettiler. Hatırlayın! ‘Türkiye’de ekonomik bir refah var, istikrar var’ deniliyordu. peki işler nasıl iyi gidiyordu hiç düşündünüz mü? piyasada para vardı değil mi? işler arttı, işlerin iyi gitmesinin altında iki tane sebep vardı, birincisi varlıklarımız satılıyordu, kime satılıyordu? Yabancılara, neyden bahsediyorum mesela? Türk Telekom şirketi, Araplara satıldı, mesela hepimizin toplu ödediği cep telefonu şirketleri, Türkcell’in sahipleri bile belli değil. Bankalarımız yabancılara satıldı, sigorta şirketlerimizin yüzde 86’sı yabancı şirketlere satıldı. Mesela Migros, Tansaş gibi zincirli mağazalarımız da satıldı, sigara sektörümüzün yüzde 90’ı yabancıların elinde, gıda sektörümüzde yüzde 35-40 yabancıların elinde, ne oluyor, satarken ne geçiyordu elinize, Türk Telekom’u veriyorsunuz 10 milyar dolar para alıyorsunuz, TÜPRAŞ’ı veriyorsunuz 5 milyar dolar para alıyorsunuz. Bu arada Türkiye’nin en çok gelir getiren kurumları yabancılara gidiyor. İkinci kaynağımız neydi, borçlanma, dünyanın kulaklarından nakit fışkırıyor, dünya borç alacak ülke arıyor, biz bu sırada 350 milyar dolar dış borç yaptık ve bu yabancılara varlık satışı ile bitti. Bu aşırı dış borç artışını biz istikrar olarak gördük. İşlem çok iyi TOKİ’den konut alıyoruz, taksitle araba aldık, her şey iyi gidiyor, böyle gidiyordu değil mi, peki bu geldiğimiz noktaya gelirken de bu kaynaklar seçici olarak belirli gruplara dağıtılıyordu ve önemli yolsuzluklar yapılıyordu, bunu artık biliyorsunuz. Telekom özelleştirmesinin detaylı anlatmayacağım, 40 milyar dolara satılabilecek Telekom, 11 milyar dolara satıldı. Kamu ihaleleri seçici olarak belirli şirketlere dağıtıldı. TOKİ dediğimiz grubun ihalelerine hep aynı şirketler alınıyor.” dedi

MİLLİ EKONOMİNİN KALBİNİN ATTIĞI ŞEHİR BURDUR

“Geldiğimiz noktada bugün Türkiye Cumhuriyetine baktığımızda milli gelir dediğimiz gelirimiz artık milli değil. Çünkü stratejik sektörlerimiz, topraklarımızla birlikte yani o geliri alamadığınız gibi aldığınız dış borcu faizle ödemek zorundasın, Türkiye’nin temel problemi de bu halde geldi. Bu fonlar alındığında Burdur ili desteklenseydi, milli ekonominin kalbinin attığı bir şehirdesiniz, Burdur halkına, köylüsüne, çiftçisine yürekten teşekkür etmesi gerekiyordu. Burdur’da bunu yapmadığı gibi başka şehirlerde de bunu yapmadı. Burdur’un temel geçim kaynağı nedir, tarımdır, ikincisi inşaat, temelde 3-4 tane üretim alanımız var. En önemlisi vazgeçemeyeceğimiz tarım ve hayvancılıktır. İkinci desteklememiz gereken sanayidir. Bu ikisi ülkede güçlü olmalı, ondan sonra turizmdir, ondan sonra inşaat ve diğer sektörler gelir. Biz dünyadan bu kadar parayı aldığımızda kendi tarımımızı güçlendirip, Hollanda gibi yüksek bir tarım yapabilecekken, biz bunlara hiç gayret göstermedik” diye konuşan Milletvekili Erdoğdu, Türkiye ekonomisinde yaşanan tüm dalgalanma ve gelişmeleri, katılımcılara aktardı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların temel kaynaklarından bir tanesinin de eğitim sistemindeki sorunlar olduğunu belirterek, günümüzdeki üniversite öğrencilerin yine aynı ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimlerinde problemler yaşadığını kaydetti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekili Erdoğdu’ya anmalık takdim etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor

Burdur Belediye Başkanı ve CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, NNC Haber'de yerel seçime doğru programına konuk oldu. Canlı yayına katılan Ali Orkun Ercengiz, açıklamalarda bulunuyor.

Gençler sordu Ali Orkun Ercengiz cevapladı
Bölgesel

Gençler sordu Ali Orkun Ercengiz cevapladı

Gençler sordu Ali Orkun Ercengiz cevapladı - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Açık Mikrofon Gençlik Buluşmasına katıldı.

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek
Bölgesel

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek

Ali Orkun Ercengiz'e halk pazarında sevgi ve destek Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Halk Pazarında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, Ercengiz’e desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Gençler soracak, Ali Orkun Ercengiz cevaplayacak
Bölgesel

Gençler soracak, Ali Orkun Ercengiz cevaplayacak

Gençler soracak, Ali Orkun Ercengiz cevaplayacak! Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu akşam İstasyon Çay Bahçesi'nde gençlerle buluşacak.

Ali Orkun Ercengiz, iftarda müjdeyi verdi!
Bölgesel

Ali Orkun Ercengiz, iftarda müjdeyi verdi!

Ali Orkun Ercengiz, iftarda müjdeyi verdi! Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle iftarda buluşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle sakinlerine semt pazarı ve kütüphane müjdesi verdi.

Burdur LİGA heyecanı başlıyor! Kayıtlar bugün başlıyor!
Bölgesel

Burdur LİGA heyecanı başlıyor! Kayıtlar bugün başlıyor!

Burdur Belediyesi Armağan İlci Mahallesi Spor alanında heyecan dolu bir futbol turnuvası sizleri bekliyor! Burdur LİGA'ya kayıtlar 22 Mart'ta başlıyor ve 22 Nisan'a kadar devam edecek.