Kastamonu Kadı Dağı’ndaki uçurtma şenliği alanı orman deposu yapılmak üzere tahrip ediliyor. Ağaçlar kesildi, doğa yok oluyor!
Kastamonu’nun en bilinen doğa alanlarından Kadı Dağı, yıllardır ailelerin nefes aldığı ve uçurtmaların gökyüzünü süslediği bir yerdi. Ancak bu huzurlu doğa köşesi, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nün aldığı tartışmalı kararla orman deposuna dönüştürülüyor.
Yıllardır şenliklerin, pikniklerin ve doğa yürüyüşlerinin adresi olan Yolkonak mevkiindeki bu alan, şimdi iş makineleri ve devrilmiş ağaçların istilasında. Bölge halkı, bu doğa talanına sessiz kalmıyor.
Doğa katliamının boyutu, bölgeden çekilen fotoğraflarla gözler önüne serildi. Taze fidanlar yerinden söküldü, onlarca ağaç devrildi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, orman deposu kurulması gerekçesiyle gerçekleştiriliyor.
Ancak bu durum, hem çevre gönüllülerinin hem de bölge sakinlerinin büyük tepkisini çekti. Orman deposunun var olan bir yeşil alana kurulmasının gerekçesi sorgulanıyor.
İsmini vermek istemeyen bir çevre gönüllüsü, "Cumhurbaşkanı millet bahçeleri yapılmasını isterken, burada orman yok ediliyor. Hem de ormanı korumakla görevli bir kurum tarafından" diyerek yaşananları sert bir dille eleştirdi.
Tepkiler sadece çevrecilere ait değil. Vatandaşlar da bu uygulamanın kamu yararı ile bağdaşmadığını düşünüyor. Kullanım dışı birçok alan varken, yıllardır sosyal yaşam alanı olarak kullanılan bir doğa alanının tercih edilmesi, akıllarda soru işareti bırakıyor.
Kastamonu halkı doğa konusunda oldukça hassas. Bu karar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtiyorlar. Sosyal medya üzerinden yayılan görüntüler, kamuoyunun dikkatini bu tahribata çekmeyi başardı.
Türkiye genelinde yapay park ve bahçelere milyonlar harcanırken, doğasıyla öne çıkan Kastamonu’da var olan yeşil alanların yok edilmesi, kamu vicdanında derin izler bırakıyor. Halk, kararın tekrar değerlendirilmesini ve yeşil alanların korunmasını talep ediyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)