Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın Atatürk, Cumhuriyet’in kurucu kadroları ve Gazi Meclis’e yönelik sözlerine tepki göstermesi nedeniyle hakkında açılan “tehdit” davasında hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, suç vasfının tehditten hakarete değişmesi nedeniyle duruşmayı 4 Kasım’a erteledi.
Özdağ: “Sözlerim Tehdit Olarak Değerlendirilemez”
Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Özdağ, Şevki Yılmaz’ın sözlerine karşı kullandığı “Bir gün karşılaşırsak sana kim soylu, kim soysuz gösteririm” ifadesinin tehdit olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Özdağ, siyaset bilimi profesörü olduğunu belirterek, söz konusu ifadenin fiziksel şiddet anlamına gelmediğini savundu. Özdağ, “Ben siyaset bilimi alanında profesörüm. Eğer ben boksör olsam bundan çıkarılacak şey dövmek olur. Ama siyaset biliminde çalışmalar yapan bir akademisyen olarak benim göstereceğim şey fiziksel şiddet değil, bilgiye dair evraktır” dedi.
“Atatürk’e ve Kurucu Kadrolara Hakaret Edildi”
Şevki Yılmaz’ın bir düğünde Osmanlı hanedanının yurt dışına gönderilmesine ilişkin kullandığı ifadeleri eleştiren Özdağ, bu sözlerin Atatürk, Cumhuriyet’in kurucu kadroları ve TBMM’ye yönelik hakaret niteliğinde olduğunu ileri sürdü.
Özdağ, söz konusu kararın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dönemin hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alındığını belirterek, Yılmaz’ın ifadelerine tepki gösterdi.
Özdağ, “Ben de bir siyaset bilimi profesörü olarak ve bu dönemle ilgili doktora tezi yazmış bir akademisyen olarak kendisine ‘eğer karşılaşırsak soylunun soysuzun kim olduğunu size gösteririm’ dedim” ifadelerini kullandı.
“Belgeleriyle Kimin Ne Yaptığını Anlatırdım”
Sözlerinin fiziksel bir tehdit içermediğini savunan Özdağ, Yılmaz ile karşılaşması halinde tarihsel belgeler üzerinden değerlendirme yapacağını söyledi.
Özdağ, “Gerçekten de karşılaşsaydık belgeleriyle kimin soysuzluk yaptığını, kimin işgale evet dediğini, kimin Türk milleti Sakarya kıyısında bir İstiklal Harbi verirken, ölüm kalım savaşı verirken nikah kıydığını teker teker anlatırdım” dedi.
Duruşma 4 Kasım’a Ertelendi
Mahkemenin suç vasfının tehditten hakarete değişmesi yönünde değerlendirme yaptığını belirten Özdağ, nihai kararın 4 Kasım’daki duruşmada verilmesini beklediklerini söyledi.
Özdağ, “Bugün mahkeme tehdit suçunun oluşmadığına, olsa olsa bunun hakaret olarak değerlendirilebileceğine ama bunun da görüşülmesi gerektiğine dair bir karar aldı ve ayın 4’üne erteledi. Ayın 4’ünde nihai kararı verecek” ifadelerini kullandı.
“Bu Milletin Kutsallarına Hakaret Etmek Hiç Kimsenin Haddi Değildir”
Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına yönelik sözlere tepki göstermeye devam edeceklerini belirten Özdağ, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Hiç kimse Atatürk'e ve kurucu kadrolarımıza küfredemez. Ne zaman küfrederlerse ne zaman hakaret ederlerse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemize devam ederiz ve karşı çıkmaya devam ederiz. Bu milletin kutsalları vardır. Bu milletin dini kutsallarına da milli kutsallarına da hakaret etmek hiç kimsenin haddi değildir.”
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)