Burdur

Üniversiteler, Türkiye'nin geleceğini inşa ediyor

Üniversiteler, Türkiye'nin geleceğini inşa ediyor! AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, TBMM'de yaptığı açıklamada, üniversitelerin bütçelerini değerlendirdi.

Üniversiteler, Türkiye'nin geleceğini inşa ediyor

Üniversiteler, Türkiye'nin kalkınmasında kilit rol oynuyor

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, TBMM'de yaptığı açıklamada, üniversitelerin bütçelerini değerlendirdi.

TBMM'de konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, üniversitelerin Türkiye'nin kalkınmasında kilit rol oynadığını söyledi. Korkmaz, üniversitelerin entelektüel gelişime katkı sunan bilim yuvaları olmalarının ötesinde, eğitim sisteminin en üst seviyesini temsil ederek gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve topluma değerli katkılarda bulunan kurumlar olduğunu belirtti.

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan değişimler, teknolojinin hızla ilerlemesi, ekonomik dönüşüm ve küreselleşme gibi etmenler yeni zorlukları beraberinde getirdiğini ifade eden Korkmaz, bu bağlamda üniversitelerin sadece bilgi üreten kurumlar değil, toplumları dönüştüren, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve sadece küresel sorunlara değil yerel sorunlara da çözümler sunan merkezler haline gelme eğilimindedir. dedi.

Milletvekili Adem Korkmaz'ın TBMM'deki konuşması şu şekilde;

Sayın başkan çok kıymetli milletvekilleri üniversitelerimizin bütçelerini değerlendirmek üzere Ak parti grubumuz adına söz almış bulunmaktayım muhterem heyetinizi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum değerli milletvekilleri entelektüel gelişime katkı sunan bilim yuvaları olmalarının ötesinde üniversiteler eğitim sisteminin en üst seviyesini temsil ederek gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve topluma değerli katkılarda bulunan kurumlardır hepimizin malumları olduğu üzere tarihimiz boyunca daha çok çalışıp daha çok üreterek ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak bu coğrafyadaki erdemli insanların temel gayesi olmuştur.

Hiç kuşkusuz göz bebeğimiz olan üniversitelerimiz bu doğrultuda gençlerimizi ve ülkemizi yöneterek geleceğe hazırlamaktadır son yıllarda dünya genelinde yaşanan değişimler teknolojinin hızla ilerlemesi ekonomik dönüşüm ve küreselleşme gibi etmenler yeni zorlukları da beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda üniversiteler sadece bilgi üreten kurumlar değil toplumları dönüştüren sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve sadece küresel sorunlara değil yerel sorunlara da çözümler sunan merkezler haline gelme eğilimindedir. Türk üniversiteleri bu yeni paradigmayla başa çıkmak ve rekabet güçlerini arttırmak için önemli adımlar atmışlardır diğer taraftan üniversitelerin belirli alanlara odaklanmasına yönelik son yıllarda yüksek öğretim kurulumuzun geliştirdiği yeni yaklaşımlar söz konusudur güçlü ve köklü üniversitelerimiz araştırma geliştirmeye odaklanıp ülkemizin stratejik önem arz eden meselelerini çözüm üretme noktasında çalışmalar gerçekleştirirken özellikle yeni kurulan 2006 yılından sonra kurulan üniversitelerimiz ise bölgesel kalkınmaya odaklanmıştır.

Araştırma üniversiteleri üzerine başlatılan çalışmaları ile bu kapsamda Atatürk, Ankara, Bilkent, Boğaziçi, Uludağ Çukurova, 9 Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gebze, Teknik, Hacettepe, İstanbul teknik, İstanbul Cerrah Paşa, İzmir Yüksek Teknoloji, Karadeniz Teknik, Koç, Marmara, Orta Doğu Teknik, Sabancı ve Yıldız Teknik Üniversitelerimiz bu anlamda çok önemli çalışmalara imza atmaktadır diğer taraftan 2006 yıldan sonra kurulan üniversitelerimiz ve bunlardan 25 tanesi eğitim öğretim ve ARGE sorumlarına ek olarak bölgesel kalkınma konusunda proje bazlı olarak görevlendirilmiş bulundukları Anadolu şehirlerinin kalkınmasında öncü rol üstlenmektedirler.

Bölgesel kalkınmada sürükleyici bir üniversite modeli olarak şahsımın da 2 dönem rektörlüğünü yapmaktan gurur duyduğum istiklal şairimizin ismini taşıyan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hayvancılık alanında ihtisaslaşmış hayvancılık teknolojileri olmak üzere onlarca projeyi hayata geçirmiş dünyada özgün bir model olarak çiftlik akreditasyon sistemini geliştirmiş ürettiği mobil mikroskop ile hayvan hastalıklarına hızlı tanı koymanın önünü açmış ülkemizde hayvancılık ıslahında önemli bir proje olarak embriyo teknolojilerini geliştirmiş ve embriyo transfer merkezini kuran ilk üniversite olarak kayıtlara geçmiştir Uşak üniversitesi tekstil ve tasarım alanında hem kamuya hem özel sektöre yol gösteren öncü bir üniversite olma noktasında hızla ilerlemektedir ve bunlardan Bingöl üniversitesi içinde bulunmuş olduğu coğrafyanın kendisine sunmuş olduğu imkanlarla ve özellikle arıcılık ve bal konusunda bölgenin kalkınmasında önemli misyon üstlenmektedir.

Yine bunlardan Aksaray, Artvin, Bartın, Batman, Bitlis, Çankırı, Çorum, Düzce Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize Siirt, Tunceli ve Yozgat'taki üniversitelerimizde içinde yaşadıkları şehirlerin ekonomik potansiyelleri üzerine onlarca projeyi hayata geçirmek kollarını sıvamış binlerce akademisyeniyle gece gündüz çalışma içerisindedir sayın milletvekilleri bugün Türkiye'miz 208 üniversitesi ve 180,000 aşkın öğretim elemanı ve 8,000,000 yaklaşan öğrencisiyle büyük bir yüksek öğretim kapasitesine ulaşmış 340,000 uluslararası öğrenciyle dünyada en fazla yabancı misafir öğrenci bulunduran 10 ülkeden birisi olmuştur biz çok iyi biliyoruz ki yıllarca yurt dışına kendi vatandaşlarını gönderen bir ülke olmaktan dünyanın en çok tercih edilen yüksek öğrenimde bir kapasitesinin olmuş olmasını özellikle vurgulamak gerekiyor benden önceki hatiplerden hocam Sadettin hocam üniversitelerimizin başarılarına ilişkin sayıları verdi tekerrüre düşmeyeyim ve Türkiye yüzyılı inşasını ve tam bağımsız Türkiye'nin oluşmasına üniversitelere ektiğimiz bu tohumlar sayesinde ulaşacağımızdan şüpheniz olmasın üniversiteler geleceğimiz milletimizindir.

Geleceğimizin teminatı akademisyenlerimizin ve öğretmenlerimizin özlük haklarını Türkiye yüzyılında daha da iyileştireceğiz cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan ve hükümetlerimiz dönemleri boyunca bütçenin öncelikli payını alan eğitimin yine listeden birinci sırada yer aldığı 2024 bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor muhterem heyetinizi saygıyla selamlıyorum sevgili milletvekillerimiz kıymetli başkanım bende meclisimizde ilk defa görev alan yeni vekillerden birisiyim ancak şunu ifade etmek istiyorum meclisimizin itibarını yükseltmek milletimizin umurunu ve umudunu yükseltmek demektir bu da bizim ellerimizde halkımız milletimiz bizi izliyor onun için hepinize bunu da bir hatırlatma olarak ifade etmek istiyorum saygılar sunuyorum

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Biruni Üniversitesi  Filistin için bir araya geldi
Bölgesel

Biruni Üniversitesi Filistin için bir araya geldi

İstanbul’da Biruni Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, “Filistinli masumların yanındayız. Bunu bütün dünyaya haykırmak istiyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi “Ödül Kılavuzu” hazırladı
Bölgesel

Pamukkale Üniversitesi “Ödül Kılavuzu” hazırladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) çeşitli kategorilerden oluşan “Ödül Kılavuzu” hazırladı. İTBF, ilk ödülünü 2025 yılında verecek.

Gazi Üniversitesi öğrencileri, Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler
Bölgesel

Gazi Üniversitesi öğrencileri, Gazze'deki soykırıma tepki gösterdiler

Gazi Üniversitesi öğrencileri, üç dilde yaptıkları basın açıklaması ile Gazze'deki soykırıma tepki göstererek, ABD üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek verdi.

Rektör Topal: Kastamonu Üniversitesi'nin Başarısı Çalışanların Özverili Çabalarına Bağlı
Bölgesel

Rektör Topal: Kastamonu Üniversitesi'nin Başarısı Çalışanların Özverili Çabalarına Bağlı

Kastamonu Üniversitesi, 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasına dikkat çekici bir başarı elde ederek genel sıralamada 601+ bandında yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genel sıralamasında da 43. sırayı paylaştı.

Elazığ’da lise öğrencileri, Fırat Üniversitesi’ni gezdi.
Yaşam

Elazığ’da lise öğrencileri, Fırat Üniversitesi’ni gezdi.

Pertek İmam Hatip Anadolu, Zeynel Erol Anadolu, Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu ile Elazığ Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, meslek tercihlerine yardımcı olması amacıyla, Fırat Üniversitesi'ni gezdi.

Trabzon'da dolmuşcular tarafından darp edilen üniversite öğrencileri  o anı anlattılar
Bölgesel

Trabzon'da dolmuşcular tarafından darp edilen üniversite öğrencileri o anı anlattılar

Trabzon'un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförlerinin aracın önüne kesmesi sonucu çıkan arbedede darp edilen üniversite öğrencileri yaşadıkları o anları anlatarak can güvenliklerinin olmadığını iddia ettiler.