Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/1. Dönem proje başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen programın 2023/1. döneminde Uşak Üniversitesinin değişik fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler tarafından toplam 60 proje başvurusu yapıldı ve bu projelerin 40 tanesi desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca “Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri” çerçevesinde 1 öğrencinin projesi kabul alarak desteklenmeye hak kazandı. Bu dönem Türkiye’den toplam 9 bin 334 proje başvurusu yapılan programın kabul oranı yüzde 55 olarak açıklandı.
Uşak Üniversitesi, Türkiye’de 43’üncü, Ege Bölgesinde 4’üncü ve TR33 Bölgesinde yine 1’inci oldu
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin her dönem başvuru ve kabul alan öğrenci projelerinin sayısındaki düzenli artışın bu dönem de devam ettiğine dikkat çekerek Uşak Üniversitesi öğrencilerinin projeleri kabul sayısıyla Türkiye’de 43’üncü, Ege Bölgesinde 4’üncü ve TR33 Bölgesinde yine 1’inci olduğunu açıkladı.
Prof. Dr. Savaş ‘‘Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Uşak Üniversitesinin her dönem başvuru ve kabul alan öğrenci projelerinin sayısındaki düzenli artış bu dönem de devam etti. Projelerin fakültelere dağılımına bakıldığında Diş Hekimliği, Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Tıp, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu projelerinin kabul olduğu gözlendi. Alınan başarılı sonuçlar öğrencilerimize proje kültürünü aşılamış olduğumuzu gösteriyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvuran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.
2023 yılı 2. dönem başvuruları başladı
2023 yılı 2. Dönem Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı başvuruları 29 Eylül 2023 tarihinde başvuruya açıldı. Başvurular 14 Kasım 2023 Saat 17.30’a kadar devam edecek.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)