Samsun

Uzm. Psk. Gökçe: “Kendinize zaman ayırın, fiziksel aktivite yapın”

Uzman Klinik Psikolog Buse Gökçe, stresin uzun vadede ciddi problemlere yol açtığını belirterek, ‘tükenmişlik sendromu’na dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

Uzm. Psk. Gökçe: “Kendinize zaman ayırın, fiziksel aktivite yapın”

SAMSUN (İHA) – Uzman Klinik Psikolog Buse Gökçe, stresin uzun vadede ciddi problemlere yol açtığını belirterek, ‘tükenmişlik sendromu’na dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.
VM Medical Park Samsun Hastanesi Psikoloji Kliniği’nden Uzm. Klnk. Psk. Buse Gökçe, tükenmişlik sendromu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Klnk. Psk. Gökçe birinci adım olarak kendine zaman ayırmanın oldukça önemli olduğunu belirtirken, “Düzenli aralıklarla kısa molalar vermek, uyku düzenine önem vermek ve sağlıklı beslenmek enerjinizi yenilemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, stresle mücadelede etkili bir yol olan düzenli fiziksel aktivite yapmak da önerilir. Haftada birkaç kez egzersiz yapmak, genel zindeliği artırır ve stresin etkilerini azaltır” dedi.

“Gerçekçi hedefler belirlenmeli”
Zaman yönetimi becerilerinin de stresle başa çıkmak için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Uzm. Klnk. Psk. Gökçe, “Görevleri öncelik sırasına koymak, planlı bir şekilde çalışmak ve gerçekçi hedefler belirlemek, iş yükünüzü hafifletebilir. Bu şekilde daha organize olur ve işlerinizi daha verimli bir şekilde tamamlarsınız. Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek, duygusal destek sağlar ve stresi azaltır. Sosyal etkileşimler, stresle başa çıkmak için önemli bir destek kaynağı olabilir” diye konuştu.

“İş ve özel hayat dengesi önemli”
İş ve özel hayat arasında denge sağlamanın da tükenmişlik sendromunu önlemek için önemli olduğunu belirten Buse Gökçe, “Çalışma saatlerinizi belirleyerek iş dışında da zaman ayırmak, kendinize ve hobilerinize vakit ayırmanızı sağlar. Sınırlar koymak, iş stresini azaltır ve kişisel tatmini artırır” şeklinde konuştu.

“Kendinize zaman ayırın, fiziksel aktivite yapın”
Tükenmişlik sendromunun ciddi bir durum olabileceğini ve profesyonel yardım gerektirebileceğine dikkat çeken Gökçe, “Bir danışman veya terapist, stresle başa çıkmak için daha etkili stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir. Profesyonel destek almak, sağlığınızı ve refahınızı önemseyen bir adımdır. Unutmayın, stresle başa çıkmak ve tükenmişlik sendromunu önlemek için bu stratejileri günlük hayatınıza uygulamak önemlidir. Kendinize zaman ayırın, fiziksel aktivite yapın, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirin, sosyal bağlantılarınızı güçlendirin, sınırlar belirleyin ve gerektiğinde profesyonel yardım alın. Bu adımları takip ederek daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürebilirsiniz” ifadelerini kullandı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tükenmişlik Sendromu: İş ve Hayatınızı Etkilemeden Önce Önlem Alın
Yaşam

Tükenmişlik Sendromu: İş ve Hayatınızı Etkilemeden Önce Önlem Alın

Tükenmişlik sendromu, uzun süreli stres ve baskının neden olduğu bir psikolojik durumdur. Tükenmişlik sendromunun belirtileri, fiziksel, duygusal, düşünsel ve davranışsal olabilir. Tükenmişlik sendromundan korunmak için yapabileceğiniz şeyler var.

Bucak elektrik kesintisi! 30 Nisan Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Bucak elektrik kesintisi! 30 Nisan Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'un Bucak ilçesinde 30 Nisan 2024 Salı günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Bucak'ta elektrikler kesilecek mi? Bucak'ta yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

Antalya elektrik kesintisi! 30 Nisan Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Antalya elektrik kesintisi! 30 Nisan Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Antalya'da 30 Nisan 2024 Salı günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da yarın elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Muğla elektrik kesintisi! 30 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Muğla elektrik kesintisi! 30 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 30 Nisan 2024 Salı Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İstanbul elektrik kesintisi! 30 Nisan  İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

İstanbul elektrik kesintisi! 30 Nisan İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İstanbul'da 30 Nisan 2024 Salı günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..