Burdur / Burdur

Vali Arslantaş, MAKÜ'de Tarım ve Hayvancılık Çalışmalarını İnceledi.

Burdur Valisi Sn. Ali Arslantaş MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile birlikte MAKÜ Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Embriyo Merkezi Salyangoz ile Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Çiftliklerinde incelemede bulunarak yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Arslantaş, MAKÜ'de Tarım ve Hayvancılık Çalışmalarını İnceledi.

Kurulduğu günden itibaren Burdura değer katmaya devam eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmalarla bölge halkına hizmet etme yolunda yürüyüşünü emin adımlarla sürdürüyor.

Vali Arslantaş gerçekleştirdiği ziyarette 2016 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler arasında açıklanarak Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin geliştirilmesi alanında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen pilot üniversiteler arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bu alanda yürüttükleri çalışmalarla ilgili inceleme ziyaretinde bulundu.

İncelemelerine büyükbaş hayvan çiftliği ile başlayan Vali Arslantaş buradaki incelemelerinin ardından MAKÜnün paydaş kurumlarla birlikte hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı BAKA tarafından desteklenen güdümlü projelerden biri olan Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezini yerinde gördü.

Merkez bünyesinde bulunan pilot süt işleme tesisini gezerek yürütülen çalışmalarla ilgili hocalardan bilgi alan Vali Arslantaş tesiste üretilen ürünler ve yürütülen ürün deneme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Süt Ar-Ge laboratuvarında tüm testleri yapılan ve süt işleme tesisinde üretimine başlanan pastörize inek sütü yoğurt ve peynir ile manda sütü manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi ürünlerin MAKÜ Çiftliği markası ile satışına başlandığı sektöre öncülük edecek diğer yeni ürünlerinde yakında üretimine başlanacağı bilgisi paylaşıldı

Rektör Prof Dr. Adem Korkmaz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ilgili birim hocalarının eşlik ettiği ziyaret Salyangoz ve Küçükbaş Hayvan Üretim Çiftliklerinin gezilmesi ile sona erdi.

Vali Arslantaş inceleme ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede kendisine eşlik eden Rektör Korkmaza teşekkür etti. Ekonomisinin büyük bölümü tarım ve hayvancılığa dayanan İlimizde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bu alanda yürüttüğü çalışmaların çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Vali Arslantaş yürütülen çalışmaların Burdurlu çiftçilerimize önemli katkılar sağlayacağını belirterek yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla MAKÜ Ailesine teşekkür etti.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

TEL : 0 248 233 10 79

FAX: 0 248 233 39 00

İyi Çalışmalar...

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı
Bölgesel

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak atanan Ali Arslantaş için Burdur'da düzenlenen veda programında Fahri Hemşehrilik belgesi takdim edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresinin sonunda ilimizden ayrılışını veda mesajıyla duyurdu. Arslantaş, Burdur'a ve Burdurlu hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü
Etkinlik

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın görevden ayrılması öncesinde İl merkezindeki kamu kurumları, odalar, siyasi partiler ve STK'ları ziyaret etti. İşte veda ziyareti detayları ve fotoğrafları

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti
Etkinlik

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay GÜNGÖR'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti
Bölgesel

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti

Vali Ali Arslantaş, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasıyla Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresi boyunca İlçelerde yaptığı hizmetleri tamamlamak üzere veda ziyaretlerinde bulundu.