Bilecik’te 2017 yılında yıkılan Seven Pasajı’nın yerine yapımına başlanan ve yıllardır bitmeyen AVM Projesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.
2017 yılında yıkılan ve 12’inci ayda Bilecik’te Alve İnşaat tarafından ihalesi alınan "Seven Pasajı AVM" projesinin yüklenici firma iş bitirme tarihinden 4 kere uzatma istemişti. 5’inci uzatma istemelerinin ardından 2022 yılında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şahin’in danışmanlığını da yaptığı öne sürülen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın Bilecik’te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi hususunda rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştı.
Mahkeme karar verdi
Ardından Bilecik Belediyesi’nin encümen kararı ile sözleşmeyi haklı fesih etmesinin ardından yüklenici firma olayı mahkemeye yansıdı. Bilecik Belediyesi’nin encümen kararı ile sözleşmeyi haklı fesih etmesinin ardından Alve inşaat sahibi şuan Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik ’İhtiyati tedbir’ talepleri mahkemece ’Red’ edildi. Ardından konuyu Bursa İstinaf Mahkemesine taşıdı. Bu mahkemeden ’Red’ kararı verince AVM’nin satış veya kullanım hakkını yüzde 100 Bilecik Belediyesine geçti. Şuana kadar yüklenici firmanın yüzde 65’ini tamamladığı AVM’ye Bilecik Belediyesi satışa çıkarılacağı öğrenilirken, bu habere yıllardır atıl durumda binanın Bilecik halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Öte yandan, mahkemenin ’Red’ kararı sonrası Bilecik belediyesi 1, 4 milyonluk teminatı gelir kaydedildi. Firmanın yüzde 65ini tamamladığı ve Bilecik’te görülen davada imalat ile ilgili alacak davasının ayrıca devam ettiği öğrenildi. İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)