Antalya

100 Yıla Damgasını Vurdu! Hukukun Duayenleri Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla "Duayenler Buluşması" gerçekleştirildi.

100 Yıla Damgasını Vurdu! Hukukun Duayenleri Buluştu

ÜNİVERSİTEDE DUAYENLER BULUŞMASI

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla “Duayenler Buluşması” gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gelişen teknolojinin hukuka olası etkisi ve siber güvenlik konusundaki gelişmelere dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılında Hukuk Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “Duayenler Buluşması” Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Buluşmanın açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir,

Eski Bakan Yardımcısı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Antalya Barosu Genel Sekreteri Av. Şebnem Ülk Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necla Öztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YAPAY ZEKAYA HUKUKİ DÜZENLEME GEREK

Duayenler Buluşmasına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan meslekte yarım asrı devirmiş hocaların konuşmalarının genç hukukçulara ilham kaynağı olacağını söyledi. Konuşmasında gelişen teknolojinin hukuka olası etkisi ve siber güvenlik konusundaki gelişmelere değinen Rektör Özkan,

“Özellikle yapay zeka teknolojisi, yaşamın her alanında olduğu gibi hukukun işleyişini ve uygulamasını da dönüştürme potansiyeli taşıyor. Bir tarafta yapay zeka bir gün hakim cübbesi giyecek mi tartışması yapılırken, diğer taraftan ise teknolojinin gelişimiyle ortaya çıkan siber suçlara karşı yasal bir güvence bekleniyor.

Yapay zeka konusu her ne kadar daha çok teknik alanları ilgilendirse de, ilk olarak hukuk kurallarıyla düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü yapay zekanın hayatımıza entegrasyonu, beraberinde bazı etik ve hukuki soruları da getiriyor.” dedi.

SİBER GÜVENLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Siber güvenliğin günümüzün en önemli konularından biri olduğuna vurgu yapan Rektör Özkan, teknolojik gelişmelerle birlikte siber suçların artış gösterdiğine bunun da bireylerin, kurumların ve devletlerin güvenliğini tehdit ettiğine işaret etti. Hukukun, bu yeni tehditlere karşı etkin bir koruma sağlaması ve siber güvenliği temin etmesi gerektiğine değinen Rektör Özkan

“Siber suçlarla mücadelede etkili bir hukuk altyapısının oluşturulması hayati önem taşımaktadır. Yeni yetişen hukukçuların, siber güvenlik alanında bilgi sahibi olması ve bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Teknolojinin hukuka olan etkilerini anlayan ve bu alanda çözümler üretebilen hukukçular yetiştirmeliyiz.

Geleceğin hukukçularını sadece mevcut hukuki bilgiyle donatmak değil, aynı zamanda onları teknoloji ve hukuk kesişiminde yetkin bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bu noktada, dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi olarak, bu dönüşümün merkezinde olmak için elimizden geleni yapacağız.”şeklinde konuştu.

DUAYENLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDUK

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necla Öztürk de konuşmasında “Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak 2023 yılının Mayıs ayında Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla çıktığımız bu yolculukta 11 etkinlik düzenledik. O etkinliklerde farklı konular ele aldık. 12. etkinliğimiz ile yolculuğun son adımındayız.

Son etkinliğimizin özel bir etkinlik olmasını istedik ve duayenler buluşması ile meslekte yarım asırdan fazla hizmet vermiş hocalarımızı Antalya'mızda, üniversitemizde ağırlamak istedik. Tabi burada amacımız duayen hocalarımızı öğrencilerimizle buluşturmak, onların deneyimlerinden hayata ve mesleğe ilişkin deneyimlerinden yararlanmaktı. Elbette bu buluşmanın hukuk devleti anlayışına ve hukuk devleti kültürüne katkıda bulunacağının da farkındayız ve böyle de olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ İSİMLER AĞIRLANDI

İki gün süren etkinliğin ilk gününde mesleğin duayenlerinden Prof. Dr. Metin Gürkanlar, Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Prof. Dr. Zehra Odyakmaz tecrübelerini paylaştı. İkinci oturumda Prof. Dr. Ramazan Arslan üçüncü oturumda ise eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş döneminden günümüze kadar geçen sürede yapılan anayasa değişikliklerini ve kendi Adalet Bakanlığı döneminde özellikle Medeni Kanun’da yapılan değişiklikleri ve düzenlemeleri anlattı. Türk, kendi döneminde Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) de hayata geçirilmesi noktasında çok gayret sarf ettiğini dile getirdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, Prof. Dr. Celal Göle ve Prof. Dr. Ali Necip Ortan’ın konuşmalarıyla duayenler buluşması sona erdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.