Anma programı kapsamında ilk olarak Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda hazırlanan “15 Temmuz Basın Fotoğrafları Sergisi” ziyaretçilere açıldı. Başkan Veysel Tiryaki tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, 15 Temmuz gecesinde çekilen ve hafızalara kazınan kareler yer aldı. Sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin milli iradeye sahip çıkarak tarihi bir duruş sergilediğini belirtti.
Tiryaki, “15 Temmuz hain darbe girişiminde aziz milletimiz; canı pahasına demokrasiye, millî iradeye, bayrağına ve vatanına sahip çıkarak büyük bir destan yazdı. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yılında, ‘İrade Bizim, Zafer Bizim’ anlayışıyla milletimiz, millî iradeye olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

Altındağ’ın 15 Temmuz’un 10. yılında da aynı birlik ve beraberlik ruhunu yaşattığını vurgulayan Başkan Tiryaki, “Bugün, o kutlu direnişin 10’uncu yıl dönümünde Altındağ yine aynı kararlılığı, aynı birlik ve beraberlik ruhunu gözler önüne serdi. Bizler 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız.” dedi.
Anma etkinlikleri boyunca vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıktığı programlarda bir araya gelirken, düzenlenen sergi de 15 Temmuz gecesinin hafızalara kazınan anlarını yeniden hatırlattı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)