Başkan Ali Orkun Ercengiz'den engelliler haftası mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, " Engelli olmak hayatın dışında olmayı gerektirmez." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde;

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değil sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli olmak hayatın dışında olmayı gerektirmez. Bu konuda engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukların farkında olarak, kentimizi daha çağdaş bir kent haline getirmek ve ülkemizi medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Engelsiz kent yaratma hedefiyle engelli bireylerimizin bu kentte kendini rahat hissedebilmesi, hizmetlerimizden eşit bir şekilde yararlanabilmesi için tüm olanaklarımızı sunmaya devam ediyor; onların hayat kalitesini attırmak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın gereksinimleri doğrultusunda düzenlemelerin yapılması; onların sosyal yaşama katılmalarını olanaklı kılacak ve eksiklik duyumsamadan yaşayabilmelerini sağlayacaktır. Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatıyor, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” dedi

Engelliler HaftasıAli Orkun ErcengizTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.