Çiğ süt fiyatı beklentinin altında! Markette süt fiyatı neredeyse 3 katı

Belirlenen 13,5 TL'lik çiğ süt fiyatı beklentiyi karşılamadı. Peki Çiğ süt fiyatları her yerde aynı mı? Markette süt fiyatı ne kadar? Çiğ süt fiyatı ile kıyaslanan marketteki süt fiyatı ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen 13,5 liralık çiğ süt tavsiye fiyatı, üreticinin beklentilerinin altında kaldı.

Burdur ve çevresinde çiğ süt fiyatı 15 TL olarak belirlenirken, 13,5 TL olarak geçerliliği devam eden yerlerde ise büyük sorun teşkil ediyor. Bu hususta bazı milletvekilleri de tarımda yaşanan plansızlık ve öngörüsüzlüğün hayvancılık ve bitkisel üretimde ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, et ve süt ürünlerindeki rafta fiyat artışlarına neden olan bu sorunların üreticiye yaramadığı gibi vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekiyorlar.

Çiğ süt fiyatının 13,5 TL olarak belirlenmesi sonrasında birçok üretici, ücretlerin hiçbir şekilde beklentiyi karşılamadığını belirterek, çoğu zaman bu fiyata süt satamadıklarını söylüyorlar. 

Küçük aile tipi işletmelerin bozulan denge nedeniyle hayvancılıktan uzaklaşmaya başladığını ifade eden Üreticiler, “1 litre süte karşılık 1,5 kg yem alamıyoruz. Ürettiğimiz sütten zarar ediyoruz. Çiğ süt üreticisi olarak maliyet artışları nedeniyle sorun yaşarken sanayici de işlenmiş sütü litre fiyatının farklı marketlerde tüketiciye 36 liraya satmaktadır. Üreticiden çıkan ürün yüzde 100’ün üzerinde zamlı fiyatla tüketiciye ulaşıyor. ” sözlerine yer verdiler.

Çiğ süt fiyatıüreticisüt fiyatımarketTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.