Antalya’nın Manavgat ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında evi ve hayvanları yanan adam, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tarihin en büyük yangınlarından biri olarak kabul edilen, 28 Temmuz 2021’de çıkan orman yangını, 220 saat sonra 6 Ağustos’ta kontrol altına alındı. Alanya, Gündoğmuş, Akseki ilçelerinde toplam 59 mahallede etkili olan yangında 2’si ormancı 7 kişi yaşamını yitirdi, 821 vatandaş ise yaralandı. Ayrıca yangın sonucu 60 bin hektarlık alan ise kül olmuştu. Hasar tespit çalışmalarının ardından evleri yanan vatandaşların yeni konutlarına kavuşması için çalışmalara hız verildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonun tarafından bölgede 896 konut ve 280 ahırın inşaatlarına başlandı. Tamamlanan 427 konut ve 108 ahır hak sahiplerine teslim edildi. Yöresel mimariye uygun olarak tek ve iki katlı, depolu yapılan evlerde yanmayan malzeme kullanıldı. Çalışmaların devam ettiği bölgede vatandaşlar yapımı tamamlanan evlerine taşınmaya başladı.
Oymapınar Mahallesi’nde kayınpederiyle evini, ahırını kaybeden Mustafa Akar’ın yeni konutu ve eklentileri Dikmen Mahallesi’nde inşa edildi. Yeni konutuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ve evinin terasında açıklamalarda bulunan Akar, "28 Temmuz 2021’de başlayan yangında Oymapınar’da babam Tahir Çelik’in evi ve ahırı hayvanları yandı. Söndürmeye gittiğimizde hiçbir şey yapamadık. Evlerimiz yandı, hayvanlarımız telef oldu. Daha sonra hayvanlarımızı devletimiz verdi. Saman, yem, gıda, ev eşyaları desteği geldi. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun" dedi.
Evlerinin bazı nedenlerden dolayı Dikmen Mahallesi’ne yapıldığını kaydeden Akar, "Devletimiz söylediği gibi bir sene içinde evlerimizi yaptı. İki katlı bir ev yapıldı. Birinci katta depo, ikinci katta iki artı bir şekilde bize teslim edildi. Çekilişle evimizi aldık. Bugün de evimizin anahtarını teslim alacağız. Devletimiz zamanında hem kayınpederimin hem bizim ahırı yapıp teslim etti. Tek olan evler hemen yapıldı, toplu olanlar zaman aldı. Burada 100’e yakın ev var. Bir daha ne Manavgat’ımız, ne Antalya’mız, ne ülkemiz yangın, sel böyle afetlerle karşılaşmasın. Bu evlerde oturacak olan kardeşlerimize huzur, sağlık içinde oturmak nasip olsun" diye konuştu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)