Ankara

Azmi Karamahmutoğlu: “Milletin Vergileriyle Yapılan Köprüleri Özel Sermayeye Peşkeş Çekiyorsunuz”

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümetin ekonomi politikalarını, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi kararını ve “Terörsüz Türkiye” kapsamında çıkarılan çerçeve yasayı eleştirdi. Karamahmutoğlu, Gelecek Partisi’nin eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun savcılığa ifade vermesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Azmi Karamahmutoğlu: “Milletin Vergileriyle Yapılan Köprüleri Özel Sermayeye Peşkeş Çekiyorsunuz”

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümetin ekonomi politikalarını, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi kararını ve “Terörsüz Türkiye” kapsamında çıkarılan çerçeve yasayı eleştirdi. Karamahmutoğlu, Gelecek Partisi’nin eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun savcılığa ifade vermesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“Tek Adam Rejimi Ülkeyi Uçuruma Sürüklüyor”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Karamahmutoğlu, 2018’den bu yana uygulanan yönetim anlayışının Türkiye’yi ağır bir ekonomik ve hukuki tabloyla karşı karşıya bıraktığını savundu.

Türkiye’de adalet ve yargı alanında toplumun vicdanını yaralayan uygulamalar yaşandığını ileri süren Karamahmutoğlu, özgürlüğünden yoksun bırakılan kişilerin durumuna dikkat çekti. Karamahmutoğlu, Oğuzhan Uğur’un tutuklu yargılanmasını eleştirerek, yargılamaların kişilerin özgürlüğü kısıtlanmadan yürütülmesinin hukuk devletinin gereği olduğunu ifade etti.

Karamahmutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da benzer bir mağduriyet yaşadığını belirterek, partisinin bu tür hukuksuzlukları en iyi anlayan siyasi yapılardan biri olduğunu söyledi.

Azmi Karamahmutoğlu: “Milletin Vergileriyle Yapılan Köprüleri Özel Sermayeye Peşkeş Çekiyorsunuz”

“Köprü Ve Otoyollar 30 Yıllığına Şirketlere Veriliyor”

Resmî Gazete’de yayımlanan özelleştirme kararına da tepki gösteren Karamahmutoğlu, iki boğaz köprüsü, sekiz otoyol ve iki çevre otoyolunun 30 yıllığına özelleştirilmesini eleştirdi.

Söz konusu yatırımların vatandaşların vergileriyle gerçekleştirildiğini savunan Karamahmutoğlu, kararın tek kişi tarafından alınmasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sorunlarını ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Karamahmutoğlu, parlamenter sistemde bu tür kararların farklı devlet kurumlarında değerlendirilerek ülke yararı gözetilerek alınacağını belirterek, “Rasyonel devlet aklı yönetimden tamamen tasfiye edilmiştir” görüşünü dile getirdi.

“Bu Bir Soygun Düzenidir”

Köprü ve otoyolların özelleştirilmesinin vatandaşlara daha yüksek geçiş ücretleri olarak yansıyacağını savunan Karamahmutoğlu, yatırımların özel şirketlere devredilmesine karşı çıktı.

Karamahmutoğlu, şöyle konuştu:

“Bu bir soygun düzenidir. Bu kurulan düzenek tepeden tırnağa bir soygun düzenidir ve soyulan, devletin hazinesine emanet ettiği parası çalınan vatandaşların tamamıdır. AKP seçmeni olan vatandaşların kasası da soyuluyor. Çünkü devletin hazinesi gelir kaybına uğruyor, zarar ettiriliyor.”

Köprü ve otoyolların devletin gelir sağlayan yatırımları olduğunu belirten Karamahmutoğlu, “Aç bıraktığınız çocukların anne babalarından hazineye kazandırdığınız vergilerle yapılan köprüleri özel sermayeye peşkeş çekiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Devletin Varlıklarının Geleceğini İpotek Ediyorsunuz”

Özelleştirme kararının gelecek nesilleri de etkileyeceğini savunan Karamahmutoğlu, devletin gelir sağlayan varlıklarının uzun süreli olarak özel sermayeye devredilmesini eleştirdi.

Karamahmutoğlu, elde edilen kaynakların faiz ödemelerinde kullanılacağını öne sürerek, hükümetin asgari ücretliye, emekliye, eğitime ve sağlığa yeterli kaynak ayırmadığını iddia etti.

Türkiye’nin ekonomik sorunlardan çıkabilmesi için hükümet değişikliğinin gerekli olduğunu savunan Karamahmutoğlu, gençlerin geleceğinin yeniden aydınlatılması için Zafer Partisi’nin gençlerle birlikte ülke yönetiminde söz sahibi olacağını söyledi.

Azmi Karamahmutoğlu: “Milletin Vergileriyle Yapılan Köprüleri Özel Sermayeye Peşkeş Çekiyorsunuz”

Çerçeve Yasaya Ve Okullardaki Tebliğ İddiasına Tepki

Karamahmutoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderildiğini iddia ettiği bir tebliğ üzerinden “Terörsüz Türkiye” kapsamında çıkarılan çerçeve yasayı da eleştirdi.

Çerçeve kanununun 10 Ağustos 2026’da TBMM’de kabul edildiğini belirten Karamahmutoğlu, oluşturulan komisyon ve alt komisyonlara ilişkin eleştirilerde bulundu.

Karamahmutoğlu, Abdullah Öcalan’ın komisyonlardan birinde görev almasının istendiğini ileri sürerek buna karşı çıktı.

“MGK’nın Silah Bırakma Tespitini Nasıl Yapacağını Merak Ediyoruz”

Karamahmutoğlu, Millî Güvenlik Kurulu’nun örgütün silah bırakıp bırakmadığını tespit ve teyit etmesine ilişkin de soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

Suriye’de YPG ve PYD, Irak’ta PKK yapılanması olarak nitelendirdiği PÇDK ve İran’daki PJAK’ın durumuna dikkat çeken Karamahmutoğlu, bu yapıların silah bırakıp bırakmadığının nasıl belirleneceğinin açıklanması gerektiğini savundu.

Okullarda söz konusu sürece ilişkin öğrencilere bilgilendirme yapılması iddiasını da eleştiren Karamahmutoğlu, siyasetin eğitim kurumlarına taşınmaması gerektiğini ifade etti.

“İtiraz Edenler Baskı Ve Gözdağıyla Karşılaşıyor”

Zafer Partisi’nin 2024’te başlayan sürece ilk günden itibaren karşı çıktığını belirten Karamahmutoğlu, partisinin bu tutumu nedeniyle çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını savundu.

Karamahmutoğlu, sürecin kamuoyuna anlatıldığı gibi kendiliğinden gelişmediğini ileri sürerek, hükümet ile PKK arasında geçmişten beri hazırlanan bir siyasi sürecin yürütüldüğünü iddia etti.

Karamahmutoğlu, “Bu tip baskılara maruz kaldığımızda bizim sığınağımız olan bir pusulamız vardır. Daha fazla bu şekilde Türk milletini, Türk gençliğini, Türk milliyetçilerini, Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri, vatanperverleri baskılamaya devam ederseniz, bizim pusulamız Atatürk’ün Bursa Nutku’dur. Bursa Nutku’nun takipçisi oluruz” dedi.

OVP İçin Fikret Başkan’ı İşaret Etti

Karamahmutoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’a ilişkin soruya da yanıt verdi.

OVP’yi Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fikret Başkan ile değerlendirdiklerini belirten Karamahmutoğlu, programla ilgili kapsamlı açıklamanın Fikret Başkan tarafından yapılacağını söyledi.

Azmi Karamahmutoğlu: “Milletin Vergileriyle Yapılan Köprüleri Özel Sermayeye Peşkeş Çekiyorsunuz”

Davutoğlu’nun Savcılık İfadesi İçin “İddialarının Arkasında Duracak mı?” Dedi

Gelecek Partisi’nin eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun savcılığa ifade vermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Karamahmutoğlu, Davutoğlu’nun geçmişte hükümet ve AK Parti yönetimine yönelik açıklamalarını hatırlattı.

Gelecek Partisi’nin bir sonraki seçimi göremeden kapandığını belirten Karamahmutoğlu, Davutoğlu’nun geçmişte yaptığı açıklamalar nedeniyle savcılığa çağrıldığını söyledi.

Karamahmutoğlu, Davutoğlu’nun savcılıkta geçmişte yaptığı açıklamaların arkasında durup durmayacağını merak ettiğini belirterek, “Sayın Ahmet Davutoğlu o iddiaların arkasında durabilecek mi? Yoksa bir pişmanlık, bir nedamet mi getirecek? Vaz mı geçecek bu söylediklerinden?” ifadelerini kullandı.

Karamahmutoğlu, Davutoğlu’nun geçmişte kamuoyuna açıkladığı iddiaları savcılıkta da sürdürüp sürdürmeyeceğini merak ettiğini belirterek, ifade sürecini yakından takip edeceğini söyledi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.