Kahramanmaraş

Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 30 Haziran’da sona eren Yerinde Dönüşüm Projeleri’nin ruhsatlandırma sürecine ilişkin sürce başarıyla yönettiklerini belirterek, "30 Haziran, Yerinde Dönüşüm ruhsatlarının son günüydü,

Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 30 Haziran’da sona eren Yerinde Dönüşüm Projeleri’nin ruhsatlandırma sürecine ilişkin sürce başarıyla yönettiklerini belirterek, "30 Haziran, Yerinde Dönüşüm ruhsatlarının son günüydü, herhangi bir uzatma gelmedi. Son bir ayda yapılan bütün başvuruları dün itibariyle sonuçlandırmış bulunuyoruz, bu çok önemli bir başarıdır" dedi.
Onikişubat Belediyesi’nin 2025 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Hanifi Toptaş başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye hizmet binasında düzenlenen toplantıda, gündeme alınan maddeler meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmelikleri ele alındı. Her iki müdürlüğün kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını belirleyen yönetmelikler üzerinde görüşmeler yapıldı. Ardından, Kozcağız Mahallesi 192 ada 32 parselde yer alan taşınmazın, Onikişubat İlçe Müftülüğü’ne tahsisi gündeme geldi ve teklif meclise sunuldu. Akabinde Hayvan haklarına yönelik önemli bir adım olarak, Kahramanmaraş İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (KASHAB)’na üye olunması teklifi görüşüldü. Bu kapsamda birlik ile ortak hizmet projeleri geliştirilmesi ve Başkan Toptaş’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, belediyeye ait hisseli ve tam mülkiyetli taşınmazların satışı konusunda Encümene yetki verilmesi teklifi de meclis üyelerinin onayına sunuldu. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de İmar Planı Tadilatları oldu. İmar Komisyonu’na havale edilen toplam 9 farklı plan tadilatı talebi arasında Hacıbayramveli, Hacımustafa, Üngüt, Fatmalı, Kavlaklı, Karamanlı, Önsen, Yeşilyurt ve Tekir mahallelerini kapsayan alanlar yer aldı. Bu alanlarda trafo alanı belirlenmesi, parsel birleşimleri ve yeni kullanım kararları gibi düzenlemeler değerlendirildi.
Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Toptaş, "Geride bıraktığımız 14 aylık süreç hakikaten İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz açısından çok zorlu ve yoğun geçti. Malumunuz deprem sonrasında özellikle Yerinde Dönüşüm ruhsatlarıyla alakalı yoğun bir süreç içerisindeydik. Bu anlamda Yapı Kontrol ve Kaçak Yapı ekibimizi tek bir çatı altına taşıdık, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müz çalışmalarına aynen devam ediyor. İki müdürlüğümüzün yetki ve sorumluluğunu da meclisimizin takdiriyle karara bağlamış olacağız. 30 Haziran, Yerinde Dönüşüm ruhsatlarının son günüydü, herhangi bir uzatma gelmedi. Biz elhamdülillah bu süre zarfında özellikle son bir ayda yapılan bütün başvuruları dün itibariyle sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir başarıdır. Tabi ki süreç kontrol noktasında devam edecek ama vatandaşlarımızın özellikle ruhsatlandırma ile birlikte hibe ve kredi işlemlerini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzde yapabileceği şartları da sağlamış olduk. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı ve Kontrol Müdürlüğü’ndeki çalışma arkadaşlarımız gerçekten 14 aydır büyük bir gayret içerisinde, cefakarca çalıştılar özellikle şu son bir ay içerisinde hafta sonları da dahil olmak üzere sabah akşam mesai yaptılar. İnşallah verilen ruhsatların da vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, bir an önce evlerine kavuşmalarını da diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.