Birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir.

Birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.
Mücbir Sebep Hali süresinin 6 aylık uzatılmasının yeterli olmayacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkım ile can kaybına yol açan depremler sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrendik. Eğer son kez uzatılacaksa, 6 aylık bir uzatma yeterli olmayacaktır. Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerimizde iş dünyası 6 Şubat öncesine dönemedi. Hala ayağa kalkamayan on binlerce esnafımızın olduğu deprem illerinde Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Beşeri sermayesini ciddi ölçüde kaybeden şehrimiz zaten niteliksiz göç almayı sürdürüyor. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” şeklinde konuştu.
Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde biriken borçların ödenmesi konusunda azami düzeyde kolaylık sağlanmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde KDV, Kurumlar Vergisi ve Muhtasar şartsız şartsız taksitlendirilmeli. İşletmelerin tüm SGK borçları da teminata gerek duyulmaksızın taksite bağlanmalıdır. 50 bin TL ve üzeri borçların taksitlendirilmesi için istenen teminat şartı kaldırılmalı ya da limit 500 bin TL’ye yükseltilmelidir. Biriken borçların taksitlendirilmemesi durumunda esnaf, tüccar ve sanayicimiz zor durumda kalacaktır. Teşviklerinin yanması ile karşı karşıya kalacak olan üyelerimiz için ileride telafisi daha zor sonuçlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Bünyan Devlet Bahçeli Sosyal Tesisi kapılarını açtı
Bölgesel

Bünyan Devlet Bahçeli Sosyal Tesisi kapılarını açtı

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ismi meclis üyelerinin ortak önergesi ile Yenice Sosyal Tesislerine verildi.

 Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdı
Spor

Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdı

Trendyol Süper Lig takımlarından Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdıklarını duyurdu.

Ahmet Aras, Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'ni Makamında Ağırladı!
Bölgesel

Ahmet Aras, Bodrum Gazeteciler Cemiyeti'ni Makamında Ağırladı!

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Narkotik çalışmaları Kuşadası'nda Başarısına Başarı Ekliyor!
3. Sayfa

Narkotik çalışmaları Kuşadası'nda Başarısına Başarı Ekliyor!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde başarılı çalışmalarını sürdüren narkotik ekipleri, takibe aldıkları iki araçta uyuşturucu madde ele geçirdi.

Buyurman’ın desteklediği boksör rakibini nakavt etti
Spor

Buyurman’ın desteklediği boksör rakibini nakavt etti

Karabüklü gurbetçi işadamı Avrupalı Türk Girişimciler Birliği Genel Başkanı Orhan Buyurman’ın sponspor olduğu boksör Çağlar Genç, dördüncü maçını da nakavt ile kazanmayı başardı.

Isparta'da kumar operasyonu: 2 şahsa binlerce lita ceza yazıldı
3. Sayfa

Isparta'da kumar operasyonu: 2 şahsa binlerce lita ceza yazıldı

Isparta’da emniyet ekiplerince yapılan operasyonlarda, dernekte kumar oynayan 2 şahsa 12 bin 850 TL para cezası uygulandı. 8 şahsa fuhuş yapmak suçundan işlem yapılarak 104 bin 960 TL para cezası uygulandı.