Burdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut Mesajı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için "Filistin'de Çocuk Olmak" temalı bir afiş yarışması ve sergisi düzenledi. Sergi, insanlık dramına karşı duyarlılık ve umut mesajı verdi.

Burdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut Mesajı

Filistinli çocuklar, İsrail askeri işgalinin beraberinde getirdiği günlük zorluklar ve tarihsel mücadelelerle içinde bulunduğu coğrafyanın ortaya koyduğu öngörülemezlik tarafından gölgelenen hayat şartlarıyla karşı karşıya. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin öğrencileri yaşanan insanlık suçuna karşı gösterdikleri duyarlılık ile “Filistin’de Çocuk Olmak” konulu duyarlı afişler sergisi düzenledi.

100’e yakın öğrencinin katıldığı afiş yarışmasında, Burdur Valisi Türker Öksüz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Fakülte Dekanları ve alanında uzman akademisyenler de oylama yaparak ilk 3’e giren afişleri belirlediler.

MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda gerçekleştirilen törenle yarışmaya katılan bütün öğrenciler belgelerini Rektör Dalgar ve yönetimin elinden aldılar.

Törende yaptığı konuşmada insanlık suçlarına karşı duyarlılık vurgusu yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, şunları söyledi: “21. yüzyılda, tüm dünyanın gözleri önünde çocukların katledildiği bu dönemde yaşanan acılar çok büyük. Bu konuya toplumun dikkatini çekmek amacıyla bir afiş sergisi düzenledik. Sergideki her bir afiş, derin anlamlarıyla birbirinden güzel. Bence tüm afişler birinci sırayı hak ediyor. Sizler, sanatsal yeteneklerinizi kullanarak düşüncelerinizi ifade etmekle kalmadınız; Filistin'de öldürülen çocuklar ve masum insanlar hakkındaki tasarımlarınızla, hislerinizi de işin içine katarak onları sadece soğuk fotoğraf karelerinde bırakmadınız. Aynı zamanda dünya ve insanlık meselelerine karşı duyarlılığınızı gösteren sorumlu bireyler olarak hassasiyetinizi ortaya koydunuz. Bu nedenle sizleri tekrar tebrik ediyorum. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri olarak, böyle bir insanlık suçuna gösterdiğiniz duyarlılık için size minnettarım. Sizlerle gurur duyuyorum. Her birinize teşekkür ediyorum. Aklınıza ve yüreğinize sağlık. Hepinizi gözlerinizden öpüyor, sizleri ayakta alkışlıyorum.”

Dereceye giren Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri; birinci Hazercan Çeliktaş, ikinci Ahmet Solak ve üçüncü Buse Taner, kısa konuşmalar yaparak afişlerini tasarlarken neler düşündüklerini, hissettiklerini ve çizerken yaşadıkları duyguları paylaştılar.

Sonrasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, sergiye katılan tüm öğrencilere katılım belgelerini takdim ettiler.

Burdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut MesajıBurdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut MesajıBurdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut MesajıBurdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut MesajıBurdur'da "Filistin'de Çocuk Olmak" Temalı Afiş Sergisi: Duyarlılık ve Umut Mesajı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Denizli'de balonlar Filistinli çocuklar için semaya bırakıldı
Yaşam

Denizli'de balonlar Filistinli çocuklar için semaya bırakıldı

Denizli’de İsrail’in Filistin’de çocuk ve kadınlara yönelik vahşetine tepki göstermek için çocuklar tarafından gökyüzüne yüzlerce balon bırakıldı.

Üsküdar'da Filistin Halkına Destek Kermesi
Bölgesel

Üsküdar'da Filistin Halkına Destek Kermesi

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ KERMESTE TOPLANAN YARDIMLAR GAZZE’YE GÖNDERİLECEK

Van’da Gazzeli çocuklar için fidan dikimi yapıldı
Bölgesel

Van’da Gazzeli çocuklar için fidan dikimi yapıldı

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Gazzeli çocukların adına fidan dikildi.

Doğa Dostu Yalova: TEMA Vakfı'ndan Başkan Tutuk'a Övgü ve Belgeler! - Haberler
Bölgesel

Doğa Dostu Yalova: TEMA Vakfı'ndan Başkan Tutuk'a Övgü ve Belgeler! - Haberler

31 Mart 2024 yerel seçimler sebebiyle TEMA Vakfı’nın 5 ana başlık altında hazırladığı ‘2024 Eko Siyaset Belgesi" Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a teslim edildi.

Balıkesir’de "Dünya Matematik Günü”
Bölgesel

Balıkesir’de "Dünya Matematik Günü”

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde “Dünya Matematik Günü” kapsamında özel bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe yüzlerce öğrenci katıldı.

Başak Koleji öğrencisi, Pİ Günü matematik yarışmasında Aydın 2'ncisi oldu
Bölgesel

Başak Koleji öğrencisi, Pİ Günü matematik yarışmasında Aydın 2'ncisi oldu

Aydın Özel Başak Koleji 4'üncü sınıf öğrencisi Rüzgar Yıldızcı 'Dünya Pİ Günü Matematik Yarışması'nda Aydın 2'ncisi oldu.