Düzce

Düzce'de Yeşil Yol ve Anıt Eser Projesi: Başkan Özlü'nün Değerlendirmesi - Haberler

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanlığında başlattığı Milet Bahçesi 2. Etap Projesi, Anıt Eser ve Yeşil Yol konularında açıklamada bulundu.

Düzce'de Yeşil Yol ve Anıt Eser Projesi: Başkan Özlü'nün Değerlendirmesi - Haberler

DÜZCE(İHA) - Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanlığında başlattığı Milet Bahçesi 2. Etap Projesi, Anıt Eser ve Yeşil Yol konularında açıklamada bulundu.
Düzce’de 5 yıllık görev süresi boyunca değişim, dönüşüm ve yenileme kararlılığı ile çok sayıda projeye imza atan Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, yeni dönem için hazırlıkları tamamlanan ve inşaat çalışmalarının seçim sonrasında hemen başlayacağı projelerden biri olan millet bahçesi 2. etap, anıt eser ve yeşil yol hakkında konuştu.
Şehrin merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi 2. etabın projesinin hazır olduğunu ve ihale aşamasına geldiğini aktaran Başkan Özlü; “Şehir merkezindeki yeşil alanlarımızı daha verimli kullanmak üzere yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Milletin olanı millete tahsis ettik. Anıtpark ile entegre hale getirdiğimiz 30 dönümlük ilk etapta hemşehrilerimiz nefes alıyor. Şimdi ikinci etap diyoruz. Şehir merkezimizin en büyük yeşil alanını inşa edeceğiz. Eski stadyumun olduğu alanın tamamı olduğu gibi kalacak, toplanma alanı olarak değerlendirilecek şekilde, çevresini de yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, dinlenme alanları ve çimlerle donatılmış bir sosyal yaşam merkezi olarak inşa edeceğiz. 56 dönüm bir alandan söz ediyoruz. Şehrin merkezinde bu büyüklükte bir alanın yeşil olması, park olması, şehrimizin doğasına duyduğumuz saygının bir kanıtıdır. Bugüne kadar ne planladıysak, çevresel faktörlerden kaynaklı gecikmeler olsa bile hepsini yaptık. Yaparız dediysek mutlaka yaparız, yapamayacağımız hiçbir konuda da söz vermeyiz” dedi.

Düzce deyince akıllara gelecek: anıt eser
Millet Bahçesi 2. Etabının şehir merkezinde büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Başkan Özlü, proje alanında bir de Anıt Eser planladıklarını anlatarak “Düzce’nin adı geçtiğinde akıllara gelecek bir yapıya ihtiyaç var. Bakın Valilik binası dış cephe düzenlemesini yaptıktan sonra nasıl ilgi gördü ve beğenildi. Kimse bunu inkar edemez. İşte bu sebeplerden şehrimizin özelliklerini yansıtacak bir yapı olarak Millet Bahçesi 2. Etap içinde 81 ilden getireceğimiz taşlarla inşa edeceğimiz bir Anıt Eser yapacağız. Bu eser Düzceli hemşehrilerimizin ve şehir dışından gelenlerin mutlaka ziyaret etmek isteyeceği güzellikte bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Yeşil yol ile iki park birbirine bağlanacak
Millet Bahçesi 1. ve 2. etap arasında yürüyüş yolu inşa edilerek parklar arası yaya bağlantısının sağlanacağını sözlerine ekleyen Faruk Özlü; “Mevcut Millet Bahçesi alanımız ile eski stadyum alanında inşa edeceğimiz 2. Etap arasında yaya ulaşımının kesintisiz sağlanması amacıyla Yeşil Yol inşa edeceğiz. Ömer Seyfettin Sokak’ta yapacağımız düzenleme ile burada sadece yaya dolaşımını sağlayacağız. Çevre sokaklarda araç akışı yine olacak, ancak şehir merkezini yayalaştırmak konusunda önemli bir talebe cevap vermiş olacak. Tüm altyapımız hazır, 31 Mart’tan sonra kaldığımız yerden çalışmaya devam edecek, Düzce’miz için en güzelini inşa etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.