Burdur

Hülya Gümüş ve Başkan Ercengiz'e kongrede büyük ayıp

CHP Burdur İl Kongresi'nde, Ali Orkun Ercengiz ve Hülya Gümüş'ün kurultay delegeliği listesine alınmaması tartışmalara neden oldu.

Hülya Gümüş ve Başkan Ercengiz'e kongrede büyük ayıp

CHP Burdur Merkez Eski İlçe Başkanı Serkan Şimşek, geçtiğimiz gün yapılan kongrenin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Eski Başkan Serkan Şimşek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Geçtiğimiz günlerde Burdur CHP İl Kongresini gerçekleştirdik. Merkez İlçe kongresinden bu yana bir sürü söylenti çıktı taraflar bazı iddiaları ortaya koydu geldi geçti. 2 adayın yarıştığı İl Başkanlığı kongresi ise Cumartesi günü emekli Öğretmen Kadir Koç'un zaferi ile sonuçlandı. Öncelikle İl Başkanlığı için elini taşın altına koyan Hakan Açar'ı tebrik ediyor , Kadir Koç ve ekibine de bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.

Fakat bazı şeyler var ki yazmadan geçilmeyecek cinsten. Türkiye Cumhuriyeti 2000'li yıllardan bu yana AKP hükümeti tarafından sistematik bir şekilde Devlet temayüllerini ortadan kaldırışının acılarını bugün kemiklerimize kadar acısını hissederek yaşıyoruz. Devletlerde , siyasi partilerde , sivil toplum kuruluşlarında , orduda , emniyet ve MİT teşkilatı gibi kurumları ayakta tutan yazılı kuruluş metinleri ile temayülleridir. Temayüller yılların deneyimleri sonucu ortaya çıkmış kanun gibi uygulandığı kurumu ayakta tutan yaptırımlardır.

Ne yazık ki en son yaptığımız İl Kongremizde bu temayüllerden bir tanesi daha yıkılmaya çalışılmış ve Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz kurultay delegesi olarak listeye yazılmamıştır. Onu Kurultay Delegesi olarak listeye yazmamak sadece bazı sebeplerden dolayı kendisine karşı tavır almak değil Burdur'a CHP'li bir belediye olarak yaptığı hizmetleri ve merkezi iktidara karşı verdiği mücadeleyi görmezden gelmek demektir. Bu güne kadar partiye verdiği desteği görmezden gelmek demektir. Belediye olarak yaptığı her hizmette CHP'nin adından söz ettirdiğini yok saymak demektir.

Hülya Gümüş'e Kurultay listesinde yer vermemek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Burdur ziyaretinde "Hülya kızımızı Ankara'da görmek istiyorum" sözünü yok saymak demektir. Bucak gibi bir ilçede, hem bir kadın olarak , hem de bir CHP adayı olarak tarihi bir oy almış olan Hülya Gümüş'ü Kurultay Delege listesine yazmayarak Bucak örgütüne ve Hülya için partimize oy verenleri görmemek onları yok saymak demektir.

Ben bu hataların son olacağını , yaklaşan yerel seçimler için enerjimizi harcayacağımızı ve Burdur'da Ali Orkun Ercengiz ile Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını yeniden Burdur'da dalgalandıracağımıza inanıyorum.
Kurullara seçilen tüm partililerimi kutluyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 8
    KIZDIM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (2)

Zeki Topçuoğlu

6 ay önce / 03.10.2023

Yaptığı yanlışlarla Burdur halkının nefretini kazanmış bir ismi Halk bir de delege olarak Burdur'un başına sarmak istememiş. Neden bu yalın gerçek gargaraya getirilmek isteniyor? Ne ekersen onu biçersin...

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Mehmet

6 ay önce / 02.10.2023

Ya anlamadığım ne biliyormusunuz? Bu bahsettiğiniz temayyül olayında başkanınızı delege olarak yazdırmayan Ak Parti mi ?

  |   Beğenmedim 2   |   Cevapla

İlgili Haberler

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu
Bölgesel

CHP li En Genç Belediye Başkanları Ankara'da Buluştu

Çalıştaya, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kırklareli'nin Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Burdur'un Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kılıç katıldı

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu
Bölgesel

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 3 genç öğrenciye teslim etti. Detaylar haberimizde...

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Bölgesel

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Bucak mahalle muhtarlarından Başkan Hülya Gümüş'e ziyaret
Bölgesel

Bucak mahalle muhtarlarından Başkan Hülya Gümüş'e ziyaret

Bucak Mahalle Muhtarları, Başkan Hülya Gümüş'ü ziyaret ederek ilçenin güncel durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Gümüş, muhtarların taleplerini dinleyerek gerekli çalışmaları yapacağını belirtti.

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Tebrik Ziyareti
Bölgesel

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Tebrik Ziyareti

Burdur Belediye Başkanı Hülya Gümüş, kendisini tebrik ziyaretine gelen Bucaklı muhtarları makamında konuk etti.