Antalya / Kepez

Kepez'in simge parkında yenileme çalışmaları devam ediyor

Kepez Belediyesi, ilçenin simge yeşil alanlarından biri olan ve 30 bin metrekare alanı içine alan Sakarya Parkı'nı, bakım ve onarım çalışmasıyla güzelleştiriyor. Detaylar haberimizde..

Kepez'in simge parkında yenileme çalışmaları devam ediyor

Kepez Belediyesi, ilçenin simge yeşil alanlarından biri olan ve 30 bin metrekare alanı içine alan Sakarya Parkı'nı, bakım ve onarım çalışmasıyla güzelleştiriyor.
Son 5 ay içerisinde 11 mahalle parkını baştan sona yenileyen Kepez Belediyesi, bitki ve ağaç zenginliğiyle adeta botanik bir bahçe olan Sakarya Parkı'nda da tadilat çalışması başlattı. Mevsimsel şartlar ve yoğun kullanımdan dolayı zaman içerisinde yeşil alanın bahçe mobilyaları, altyapısı ile yeşil dokusunda bozulmalar yaşanmıştı. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkın 12 bin 767 metrekare alana sahip doğu tarafında başlattığı tadilat çalışmasını geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. Şimdi de parkın 17 bin 133 metrekare alanı kapsayan batı tarafının bakım ve onarımı yapılıyor.

Park baştan sona yenileniyor
Tadilat kapsamında parkın sulama ve aydınlatma altyapı tesisatı yenileniyor. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından oturma mobilyaları; oluşan zarara göre ya tamir edilecek ya da yenileriyle değiştirilecek. Altyapı çalışmasıyla zarar gören yürüyüş yolları tamir edilecek. Ağaçların bakımı yapılacak ve çim tohumu atılarak, Sakarya Parkı, yeniden yeşillendirilecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, tadilat çalışmasının bu ay içerisinde tamamlanacağını ifade ettiler.

Botanik bahçe gibi
Yenileme çalışmasıyla daha estetik bir kimlik kazandırılacak olan Sakarya Parkı, çeşitli türdeki bitki ve ağaç çeşitliğiyle adeta bir botanik bahçeyi andırıyor. Park alanında Avustralya kauçuğu, ateş ağacı, oya ağacı, palmiye, limanı servi, Akdeniz servisi, yalancı akasya, sarkık dallı dut, İpek ağacı ile jakaranda ve grevilya bitkisi bulunuyor. Bu ağaç ve bitki çeşitliğiyle Sakarya Parkı, ziyaretçilerine yemyeşil bir ortamda dinlenme ve sosyal aktivitelerini yapma imkânı sunuyor. Sakarya Parkı'nın kamelyaları da yeşil bir tasarımla imal edilmişti. Kamelyalarda, tırmanıcı bitkilerle gölgelik alan oluşturuldu. Parkta, ‘Kurtuluş Savaşı'nda Türk Kadını' isimli anıtının yanı sıra Kepez Belediyesinin, Kepez Meslek ve Eğitim Merkezi'nin Koordinasyon binası da bulunuyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.