Bülent Okunakol

Böğrüdelik izlenimleri... Belediye başkanımıza bir teşekkür ve yeni bir öneri

Bülent Okunakol'un 'Böğrüdelik izlenimleri... Belediye başkanımıza bir teşekkür ve yeni bir öneri' adlı köşe yazısı...

Bülent Okunakol

BÖĞRÜDELİK İZLENİMLERİ... BELEDİYE BAŞKANIMIZA BİR TEŞEKKÜR VE YENİ BİR ÖNERİ

Gölhisar İlçemiz tarihi Kbiyra antik kenti ile meşhur, sakin, yaşam kalitesi yüksek bir beldemiz. Özellikle yaz sıcağında merkeze pek de uzak olmayan yaylaları serinlemek ve ailecek piknik yapıp hoşça vakit geçirmek, haftanın yorgunluğunu ve stresini atmak için ideal mekanlara sahip.

Büyük çaplı Armutlu Kocayaylası, Kozpınarı, Böğrüdelik ve hemen üzerinde bulunan diğer geniş bir alana yayılan Kocayaylası günü birlik yada kamp amaçlı ziyaretçilerin yaz aylarında gözde dinlenme alanları olarak her geçen artan cazibesiyle binlerce kişiyi ağırlıyor.

Son zamanlarda çevre köy, ilçe ve hatta illerden gelen ziyaretçilerin sayısında yoğun bir artışın olduğu gözlemlenmekte.

Böyle olunca da özellikle Böğrüdelik Yaylasında yaşanan yoğunluk karşısında boş Ardıç ağacı gölgesi bulmak her geçen hafta güçleşmekte.
Dün ( pazar ) Böğrüdelik Yaylasında boş alan bulamayan bazı ziyaretçilerin geri dönüşüne tanıklık edildi.

Şahsen buradan saygıdeğer halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Lütfen konakladığınız alanlarda araçlarınızı uygun yerlere park ederek daha fazla misafin yaylalarımızda ağırlanmasına zemin hazırlayınız. Çevremizi temiz tutalım. Çöplerimizi belediyenin çöp konteynerlerine atalım.
Yaktığımız ateşleri muhakkak söndürelim. Kurallara uymayanları en uygun bir lisanla uyaralım.

Bu arada dün görmüş olduğum iki örnek davranışı sizlerle paylaşmak isterim. Hep kötü izlenimler paylaşarak karamsarlılığımızı bir nebze kıralım.

Birincisi yaşlı olan kayınpederim Ahmet Çetiner, ne zaman yaylaya gitse hemen boş bir çuval, bir süpürge ile çevresinde mıntıka temizliği yapar ve yanında olanları da teşvik eder. Ayrılırken o mekanı tertemiz bırakır.

İkincisi ise; emekli öğretmen, iş adamı Yılmaz Tunç' un duyarlılığı...
Yılmaz Hocamız, ellerinde eldiven, bir poşetle çöp topluyor, çevre temizliği yapıyordu. Yılmaz Hocamıza teşekkür ve tebriğimizi bir kez daha iletiyorum.
Bu iki davranış bize hem umut ve hem de mutluluk kaynağı oldu.
Benzeri güzel davranışları bireyden topluma yaydığımız ve sosyal bilinci yakaladığımız gün inanmıyorum ki; toplumsal bir çok sorunumuz kendiliğinden çözüme kavuşacaktır.

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ İBRAHİM SERTBAŞ'A TEŞEKKÜR VE YENİ BİR ÖNERİM

Değerli okuyucularım, hatırlayacaksınız geçen ay yaylalarımızın en önemli sorunu olan tuvaletlerin yetersizliği üzerinde durmuş ve sayın Belediye Başkanımıza bir çağrıda bulunmuştum.
Sayın Başkan, çağrımızı karşılıksız bırakmamış; hem Böğrüdelik, hem Kozpınar Yaylalarına gerçekten güzel tuvaletler yaparak halkımızın kullanımına sunmuştur. Kendisine duyarlılığından dolayı halkımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli halkımız inşaallah bu tesisleri en doğru şekilde kullanır ve muhafaza eder !

Belediye Başkanımız sayın İbrahim Sertbaş'a gene bu köşeden bir önerimi daha hasbelkader iletmek istiyorum.

Sayın başkanım, biliyorsunuz yaylaların en önemli özelliği serin havaları, sakinliği, mis kokulu Çam, görkemli Ardıç ağaçları yanında yeşil çimenleridir.

Gelin görün ki;
Özellikle hafta sonları binlerce kişiyi ağırlayan Kozpınar ve Böğrüdelik Yaylaları yaz mevsiminde kuruyan çimenleriyle bu güzel vasıflarından birini kaybediyor gibi !..

Sayın Başkanım,
Çok büyük bir mecraya yayılmayan Kozpınar ve Böğrüdelik Yaylasının çimenlerini taze tutmak, bahar mevsiminin görüntüsünü muhafaza etmek; çok zor bir emek ve ekonomik külfet gerektirmiyor sanıyorum.

Haftada bir gün itfaiye ile bu alanları sulayarak çimenleri taze ve yeşil tutmak mümkündür diye düşünüyorum. İşte o zaman yaylalarımız daha güzel ve daha temiz bir görüntüye sahip olacak, çim kokuları arasında kalite ve cazibesi artacaktır.

İnanıyorum bu hizmeti de yaylalarımızdan esirgemeyecek, halkımızın daha şık bir yayla havası teneffüs etmesine, daha da hoş vakitler geçirmesine vesile olacaksınız.

Eminim bu görüntüsü yaylalarımızın yaşam standartını artıracak, yayla turizmimize daha da değer katacak, daha fazla misafin ilçemize gelmesine sebep teşkil edecektir

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Bülent Okunakol Diğer Yazıları

13
MAYIS

2026

Seni Yaradana Kurban Olayım!

Bülent Okunakol'un Seni Yaradana Kurban Olayım! adlı yazısı Devamı

08
MAYIS

2026

Gölhisar Dosyası-27- Gölhisar Turizm Gerçeği Yapraklı'da Bir hayalim var !

Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası-27- Gölhisar Turizm Gerçeği Yapraklı'da Bir hayalim var ! adlı yazısı Devamı

04
MAYIS

2026

Gölhisar Dosyası 28 Gölhisar Turizmi, Nasıl Gelişir ?

Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 28 Gölhisar Turizmi, Nasıl Gelişir ? adlı yazısı Devamı

23
NİSAN

2026

Kovun Gitsin Bu Adam!

Bülent Okunakol'un Kovun Gitsin Bu Adam! adlı yazısı Devamı

20
NİSAN

2026

Şikâyetim Var

Bülent Okunakol'un Şikâyetim Var adlı yazısı Devamı

15
NİSAN

2026

Toplumumuzun bir numaralı sorunu

Bülent Okunakol’un Toplumumuzun bir numaralı sorunu Adlı yazısı Devamı

13
NİSAN

2026

Çarşamba günü yazmıştım Galatasaray Kocelispor'u yenemez diye!

Bülent Okunakol'un 'Çarşamba günü yazmıştım Galatasaray Kocelispor'u yenemez diye!' adlı köşe yazısı... Devamı

09
NİSAN

2026

Bu Galatasaray'da Şampiyonluk havası yok!

Bülent Okunakol'un 'Bu Galatasaray'da Şampiyonluk havası yok!' adlı köşe yazısı... Devamı

07
NİSAN

2026

Dünyanın efendileri kaybediyor!

Bülent Okunakol'un 'Dünyanın efendileri kaybediyor!' adlı köşe yazısı... Devamı

03
NİSAN

2026

Ey Milletvekili sen kimin vekilisin?

Bülent Okunakol'un Ey Milletvekili sen kimin vekilisin? adlı yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur Gölhisar 11 Haziran 2026 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Burdur Gölhisar 11 Haziran 2026 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Burdur Gölhisar 11 Haziran 2026 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Gölhisar'da elektrikler kesilecek mi? Burdur Gölhisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Gölhisar Festivali coşkuyla tamamlandı
Bölgesel

Gölhisar Festivali coşkuyla tamamlandı

Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Gençlik, Sanat ve Tarım Festivali’nin yoğun katılımla tamamlandığını açıkladı.

Burdur Gölhisar 10 Haziran 2026 Çarşamba elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Burdur Gölhisar 10 Haziran 2026 Çarşamba elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Burdur Gölhisar 10 Haziran 2026 Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Gölhisar'da elektrikler kesilecek mi? Burdur Gölhisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Gölhisar Burdur Karayolu'nda kaza 3 kişi yaralandı
Bölgesel

Gölhisar Burdur Karayolu'nda kaza 3 kişi yaralandı

Gölhisar-Burdur karayolu Beyköy kavşağında iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hafif yaralandı.

MAKÜ Gölhisar’da 1.200 öğrencisini geleceğe uğurladı
Bölgesel

MAKÜ Gölhisar’da 1.200 öğrencisini geleceğe uğurladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Yerleşkesi’nde öğrenim gören yaklaşık 1.200 öğrenci, mezuniyet coşkusunu hep birlikte yaşadılar.

Burdur Gölhisar'da Ev Yangını! Ekiplerin Müdahalesi Felaketi Önledi
Bölgesel

Burdur Gölhisar'da Ev Yangını! Ekiplerin Müdahalesi Felaketi Önledi

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bir evde çıkan yangın mahallede kısa süreli paniğe neden oldu.