
Değerli okuyucularım,
Gölhisar, ülkemizin en şanslı ilçelerinden birisi sayılır. Sahip olduğu farklı avantajlarıyla aslında emsal İlçelere göre çok daha ileri seviyede olması gereken ilçemiz, hak ettiği yere bir türlü gelememiş, orta seviyede bir ilçe hüviyetinde kalmıştır.
Son zamanlarda almış olduğu yatırım hizmetleri, alt ve üst yapı, doğal gaz, TOKİ Konutları, Park Orman Millet Bahçesi gibi projeler halıkımızın yaşam kalitesini artıran projeler olmuştur.
Bunun yanında 2 adet MAKÜ - Meslek Yüksek Okulu ve 1 adet Sosyal Bilimler Fakültemiz, KYK yurdumuz eğitim alanında ki başarılı faaliyetleriyle dikkatleri çekiyor.
Başarılı, özverili idari birimi, idealist, fedâkar doktor kadrosu ve personeliyle adeta bir Bölge Hastanesi gibi çalışan Devlet hastenemiz, sağlık hizmetleriyle bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği olan herkese halkımız adına teşekkür ediyor, minnet duygularımızı iletiyorum.
Öte yandan ilçemizde diğer alanlarda istenilen başarılar biraz sınırlı kalmış, bir türlü istenilen topyekun bir kalkınma hamlesi gerçekleşememektedir.
Söz konusu alanları yazı dizimiz içerisinde teker teker ele alacağız inşallah.
Değerli okuyucularım,
Bu yazımda, ilçemiz TURİZMİ ile ilgili en önemli gördüğüm bir eksikliği sizlerin ve idarecilerimizin dikkatine sunmak istiyorum.
Biliyorsunuz Gölhisar İlçemiz, sahip olduğu kültürel, doğal zenginliği ve tarihi, Antik Kenti Kbyra ile eşsiz bir turizm beldesidir. İlçemiz Gelin görün ki; bu avantajlarından henüz tam manasıyla faydalanabilmiş değildir.
Özellikle Kbiyra gibi elinde nadide bir hazine varken !..
Gelin hep birlikte bunun nedenleri üzerinde biraz duralım, zaafiyetlerimizin bir öz eleştirisini yapalım.
MÜZENİZ NEREDE ?
Soralım kendi kendimize;
Gölhisar'a gelen yerli yada yabancı turistlerin ilgisini çeken müze tarzı kaç tane mekanımız var ?
Bir "KÜLTÜR EVİMİZ " dışında ?
Her yıl ziyaretçisi artarak devam eden, KBİYRA'DAN çıkan eserler nerede dersiniz?
İnternasyonel turizmin ilgi alanında yer alan binlerce harikulade eserlerimiz nerede teşhir ediliyor biliyormuyuz ?
Evet.... hepsi Burdur İl müzesinde ve bir çoğuda mekan darlığından müzenin deposu ve raflarında bekletiliyor !
Kbiyra Antik Kentimizi büyük bir beğeni ve alakayla ziyaret eden onbinlerce turist buradan çıkan eserleri görmek istiyor ve soruyor.
-"MÜZENİZ NEREDE ?" diye.
Cevabımız:
-"MÜZEMİZ YOK !"
Kbyra'dan çıkan eserler Burdur müzesinde sergileniyor deyince hepsi şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Ve ekliyorlar;
-" BU BİR SAÇMALIK ! "
Ve kimse 107 km uzağa bu eserleri görmek için gitmiyor elbette...
Değerli okuyucularım, işte Gölhisar Turizminin en önemli sorunlarından birisi bir müzeye sahip olamamasıdır diye düşünüyorum.
Bugün dünyada ve ülkemizde sadece turizm geliriyle ayakta kalan şehirler, ilçeler ve beldeler var.
Turizm için;
" bacasız fabrikadır" denmiştir.
Turizm en yaygın, en temiz bir geçim kaynağı ve istihdam sektörüdür.
İlçemiz ise; sahip olduğu tabi, kültürel ve tarihi dokusu, eşsiz stratejik - coğrafi konumuyla mükemmel bir turizm Cenneti olabilir... Olmalıdır da !...
Bunun için güzel ilçemizin turistik altyapısını oluşturmak, evrensel, çağdaş, ilmi, akli veriler ışığında ve profesyonel kadrolar eşliğinde bir:
" TURİZM POLİTİKASI " GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ !
Gölhisarlı bir kardeşiniz olarak saygıdeğer idarecilerimize, Gölhisar Kaymakamımız, sayın Emre ÇİFCİ'ye, Belediye Başkanımız sayın İbrahim Sertbaş'a, Siyasi Erkana, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Değerli Gölhisar Halkına buradan şu tarihi çağrıyı yapıyorum:
Eğer ilçemiz bir turizm beldesi olacaksa eğer; ( kanaatim Gölhisar'ın geleceği turizmde olacaktır. )
Gelin bunun en önemli, ilk adımlarından biri olan bir müzeği ilçemize kazandıralım.
Bunun için; Kbyra Karşılama Tesisi ideal bir mekan olup, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla Gölhisar Belediyesi arasında yapılacak bir protokol anlaşmasının yeterli olacağı kanaatindeyim.
İnanıyorum ki;
stersek hakkımız olan müzeyi, var olan siyasi gücümüz ve güçlü bir halk iradesinin desteğiyle elde edebiliriz...
Son sözüm:
Gölhisar Halkı olarak haykırmalıyız.
-"HAKKIMIZ OLAN MÜZEMİZİ İSTİYORUZ !.
2026
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Dosyası -16- İlçemizi ne kadar tanıyoruz tanıtanları ne kadar tanıyoruz?' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Hainliğin son noktası! Şanlı Bayrağımıza uzanan eller kırılsın' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Dosyası-15- İlçemizi ne kadar tanıyoruz, tanıtanları ne kadar tanıyoruz?' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Dosyası 14 - İlçemize müze talebi için 'İmza Kampanyasına' davet' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Yaşanmış öyküler ilk mektup' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Yaşanmış öyküler bir sarhoşun hikayesi' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Gölhisar Dosyasaı -10- İlçemizin neden bir müzesi yoktur?' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 9 Gölhisar Caddelerinde tek Yön Oto Park Sorunu ve Armutlu Parkı adlı köşe yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 8 Yapraklı Barajına Dair adlı yazısı Devamı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde belediyeye ait halk ekmek büfelerinde fiyat indirimi kararı alındı. Fırın ve marketlerde 10 liradan satılan 200 gram ekmek, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara 6 liradan ulaştırılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak Kabine, Ankara'nın Washington ve Tahran hattındaki arabuluculuk trafiğini ve Suriye'deki yeni denklemi masaya yatıracak. Toplantıda ekonomideki yol haritası ile "Terörsüz Türkiye" sürecindeki son aşama da ayrıntılarıyla ele alınacak.
Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde kura süreci hız kesmeden devam ederken, bugüne kadar 144 binden fazla vatandaş ev sahibi olma hakkı kazandı. Yeni haftada 10 ilde daha noter huzurunda çekilişler yapılarak 36 bin 458 konutun mülkiyeti belirlenecek.
Burdur 1. Amatör Küme’de haftanın kritik mücadelesinde Gölhisar Belediyespor, Kozağacıspor’u net bir skorla mağlup etti. Ev sahibi ekip, ilk yarıda bulduğu üst üste gollerle sahadan 3 puanla ayrılarak zirve takibini sürdürdü.
Isparta-Antalya kara yolunda şiddetli yağışların tetiklediği heyelan nedeniyle durma noktasına gelen ulaşım, ekiplerin yoğun çalışmasıyla normale döndü. Dağdan kopan kaya parçalarının temizlenmesiyle birlikte güzergahtaki araç geçişleri kontrollü şekilde başlatıldı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelin otoparkında silahla başından vurulmuş bir erkek cesedi bulundu.
Yorumlar (0)