
GÖLHİSAR DOSYASI. - 22 - 14 MART TIP BAYRAMI VE GÖLHİSAR DEVLET HASTANESİ ÜZERİNE
Hayatımızın güvenli, huzurlu, ahenkli, disiplinli, belirlenen hak ve kurallar çerçevesinde oluşturulan kurumlar vasıtasıyla devam etmesini sağlayan en büyük sosyal organizasyona devlet diyoruz.
Devlet hizmetlerini kurmuş olduğu sistematik, hiyararşik, hukuk sistemiyle halkına sunmaktadır.
Bu bağlamda hizmet birimlerinde çalışan her sektör temsilcisinin icra ettiği vazife önemli ve kutsaldır.
Cadde ve sokaklarımızı temizleyen bir çöpçü kardeşimizin ifa ettiği görevde kutsal ve değerlidir. Dolayısıyla toplumun düzenli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak her hizmet biriminin önemi farklı ve varlığı elzemdir.
Bu yazımızda;
"14 Mart Tıp Bayramını" ele alacak ve Gölhisar Devlet Hastanemize atıfta bulunacağız.
Öncelikle Tıp Dünyamızın, idarecisinden, temizlikçisine, aşçısından, güvenlikçisine,
sekreterinden, laborantına hemşiresinden, eczacısına, araştırmacısından, şu an kendini tıp dünyasına hazırlayan öğrencilerimizin, onları yetiştiren aziz hocalarımızın tüm hizmet birimlerinin ve saygıdeğer, elleri öpülesi, fedâkar doktorlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum.
İyi ki varsınız zor günlerimizin şifacıları, iyilik perileri, beyaz melekleri...
Hayatımızı kolaylaştıran her hizmet ehlinin ifa ettiği vazife kutsaldır demiştik ya hani;
Tıp dünyamızın yaşamımız da ki yeri ve önemi bir başkadır diye düşünüyorum.
Çünkü en zor, en müşkül, en çaresiz, anlarımız ve endişelerimiz yanında ümit ve sevinçlerimizin yaşandığı, ameliyatların önünde beklenen geçmez dakikalar, doğumhaneler önünde beklenen müjdeler hep hastane mekanları değilmidir sizce de ? !..
Kanaatimce en kalpten yakarmaların, Allah'a ulaşan samimi duaların edildiği, insanoğlunun kendini en çaresiz, en aciz hissettiği, doktorlara bir yakınının yada bizzat kendi hayatını emanet ettiği kutsal mekanlardır hastanelerimiz...
Böyle olunca hastane çalışanlarımız, idarecilerimiz, hele şefkatle hastalarına dokunan, güler yüzüyle karşılayan, insan hayatını korumayı bir " vicdan borcu" olarak gören, beyaz önlüğünü bir üniforma olarak görmeyen, insanlığa hizmet etmenin, en temiz, en onurlu bir sembolü gören, mücadelesinin amacı, dert dindirmek, hayat kurtarmak olan; dünyamızın gerçek kahramanları doktorlarımız.
Saatler süren yorgunluklarını, edilen bir teşekkür, bir dua ile unutan, tatlı bir tebessümüyle mutluluk saçan, sabır timsali, dost, müşfik, fedâkar, anıt insanlar...
Allah Teala sizlerden ebeden razı olsun, hizmetlerinizi daim eylesin inşaallah !...
Kanuni Sultan Süleyman dahi sağlığın en önemli kıymet olduğunu bu dizelerle ne güzel anlatıyor değil mi ?
" Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi !"
Bizlere sağlığımızı Allah 'ın izniyle bahşeden hekimlerimize selam olsun. Varolsunlar ...
Değerli okuyucularım,
"14 Mart Tıp Bayramı" vesilesiyle ilçemiz Devlet Hastanesi ile de bir kaç cümle etmeden geçmek istemiyorum.
Gölhisar Devlet Hastanesi her geçen gün yükselen imkanları ve hizmet anlayışıyla takdirleri kazanmaya, ışık ve umut saçmaya devam ediyor.
Hastanemiz yönetim birimi, sağlık personeli, diğer çalışanları ve doktor kadrosuyla hakikaten " hasta memnuniyeti " açısından mutluluk ve güven veren bir görüntüye sahip...
Halk içinde hastanemiz, idarecilerimiz ve özellikle doktorlarımızla ilgili dile getirilen konuşmalar gerçekten bir gurur kaynağı oluşturuyor.
Geçen günlerde bulunduğum komşu bir ilçemizde, sohbet esnasında, bir şahıs hastanemiz ile ilgili o kadar güzel şeyler söylüyor ve doktorlarımızın isimlerini tek tek sayarak onlardan sitayişle bahsediyor ve dualar ediyordu.
Yapmış oldukları hizmetleriyle adeta halk arasında efsaneleşen doktorlarımıza selam olsun !
Selam olsun Gölhisar Devlet Hastanesinin fedâkar mensuplarına...
Ne mutlu bizlere böyle bir hastanemiz var.
Ne mutlu sizlere değerli Gölhisar Devlet Hastanesinin muhteşem hizmet kadrosu, vatandaşlarımız hakkınızda böyle güzel duygulara sahip.
İyi ki varsınız güzel gönüllü, idealist, vatansever, hizmet ehli güzel insanlar...
Hastanemizin başarısı, hasta memnuniyeti, hizmet çıtası, inşası devam etmekte olan ek binamızın tamamlanması ile daha da artacak ve yükselecektir muhakkak. ( ............. )
Lakin;
hastanemizin en önemli branş kollarından bazılarının hâlâ boş olması düşündürücü ve üzüntü vermektedir !
Mesala;
"KARDİYOLOJİ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI " branşlarının olması hastanemizin hizmet gücünü kat kat katlayacak,
" YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİN " KAPASİTE VE SEVİYESİNİ ARTIRACAKTIR.
Böylelikle çevre hastanelere gitmek zorunda kalan binlerce hastamıza büyük bir hizmet verme şansı doğacak, haliyle de yüzlerce hastamız sevk edildiği hastane yolunda ambulanslarda can vermeyecektir.
Yetkililerce şu an talep edilen söz konusu branş bölümlerin hastanemiz kadrosu dahilinde olmadığı söylenecektir.
Kadro açılması asla imkansız değildir !
Çünkü;
Gölhisar Devlet Hastanesi, bulunduğu coğrafya, hitap ettiği nüfus yoğunluğu ve stratejik konumuyla fazlasıyla bir;
"BÖLGE HASTANESİ " OLMAYI HAK EDİYOR !
AYRICA ÜLKEMİZDE GÖLHİSAR EMSALİ, EŞDEĞER, BİR ÇOK İLÇEDE SÖZ KONUSU BRANŞLAR VARSA EĞER; ( EN BAŞTA ELMALI DEVLET HASTANESİ )
BİZİM HASTANEMİZDE DE OLMAMASI İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOKTUR !..Diye düşünüyorum.
Umarım saygıdeğer yetkililerimiz, bu gerçekten hareket ederek en kısa zamanda bu talebimize kulak verirler...
Çünkü burada esas olan;
binlerce hastamızın sağlığı ve can güvenliğidir...
2026
Bülent Okunakol'un Seni Yaradana Kurban Olayım! adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası-27- Gölhisar Turizm Gerçeği Yapraklı'da Bir hayalim var ! adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 28 Gölhisar Turizmi, Nasıl Gelişir ? adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un Toplumumuzun bir numaralı sorunu Adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Çarşamba günü yazmıştım Galatasaray Kocelispor'u yenemez diye!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Bu Galatasaray'da Şampiyonluk havası yok!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un 'Dünyanın efendileri kaybediyor!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Ey Milletvekili sen kimin vekilisin? adlı yazısı Devamı
Gölhisar Devlet Hastanesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Emin Anıl Ercan hastanede hasta kabulüne başladı.
Burdur Gölhisar Devlet Hastanesi, sağlıkta kaliteyi artırmak adına hekim kadrosunu büyütmeye devam ediyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ecem Beytorun göreve başladı.
Burdur Gölhisar Devlet Hastanesi yönetimi ve hekimleri, hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla düzenlenen "Kalite Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantıda, modern sağlık hizmetleri ve hasta güvenliğini artırmaya yönelik eğitim sunumları gerçekleştirildi.
Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, ilçe devlet hastanesine kazandırılacak 25 yataklı ek bina inşaatının hızla yükseldiğini duyurdu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçedeki sağlık hizmetleri kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor.
Gölhisar Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerini güçlendiren yeni bir adımı daha kamuoyuna duyurdu. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Emre Onur Güven’in göreve başlamasıyla birlikte, bölge halkına sunulan sağlık hizmetlerinde önemli bir genişleme sağlandı.
Gölhisar İlçesi Yusufça Kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Özarslan, beraberindeki meclis üyeleri ve medya temsilcileriyle birlikte Gölhisar Devlet Hastanesini ziyaret etti. Ziyarette hastanenin mevcut durumu ile yapımı süren ek hizmet binasına ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı.
Yorumlar (0)