SEN ÇOK YAŞA MADLEEN !
Geçtiğimiz günlerde tüm dünyanın heyacan ve merakla izlediği bir olay gerçekleşti. Uluslarası Özgürlük Koalisyonu” (Freedom Flotilla Coalition-FFC) filosuna bağlı Madleen adlı küçük bir gemi,12 kişilik yolcusuyla Gazze'ye insani yardım götürmek ve dünya kamuoyunun dikkatlerini burada yaşanan insanlık dramına çekmek amacıyla; 1 Haziran’da İtalya’nın Katanya limanından hareket ederek yola çıkmıştı.
Madleen, 7 farklı ülkeden 12 gönüllüyü taşıyordu. Avrupa Parlamentosu üyesi Rima Hassan, Türk vatandaşı Hüseyin Şuayb Ordu, Almanya'dan Yasemin Acar, Brezilya'dan Thiago Avila, İspanya'dan Sergio Toribio, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve çeşitli ülkelerden toplam 12 insan hakları aktivisti ve gazeteci bulunuyordu.
Geminin ismide ilginç ve önemli bir mücadelenin ismini sembolize ediyordu.
Gemi adını Gazze'nin ilk ve tek kadın balıkçısı olan Madleen Kullab'dan almıştır. Madleen Kullab, 19 yaşında, babasını kaybettikten sonra ailesine bakmak için Gazze'nin abluka altındaki kıyılarında küçük bir tekneyle balıkçılık yapan cesur bir genç kızın adıdır. İsrail'in her türlü taciz, tehdit ve saldırılarına rağmen denize açılmayı sürdüren Kullab, Gazze'deki direnişin ve yaşam mücadelesinin sembolü haline gelmiş bir kahraman Gazzeli mücahidedir.
İşte bu kahramanın adını taşıyan küçük geminin 12 kahraman yolcusu da; Katil İsrail'in yapacağı her türlü saldırıya, hatta ölüm tehlikesine karşı kararlılıkla harekete geçmiş, Gazze'ye insani yardım götürmek için denize açılmış, yaklaşık 1hafta süren bir yolculuk sonrası uluslararası sularda, İsrail ordusu tarafından gemiye el konulmuş,12 kahraman gönüllü tutuklanmıştır. Bunlardan 4 kişi sınır dışı edilirken; 8 tanesi direnerek yargılanmayı tercih etmişlerdir.
Yaklaşık bir yıldır Gazze'de tarihin görmediği barbarlıkta, onbinlerce korumasız insanı katleden, tam bir soykırım işleyen Siyonist İsrail'e karşı duyarlılık ve tepkisini ortaya koyan Madleen ve yolcuları, aynı zamanda tüm dünyanın vicdanın sesi olmuşlardır.
Onlar Gazze'ye sadece insani bir yardım değil;
aynı zamanda bir umut, bir heyecan ve milyarlarca duyarlı insanın hissiyatını taşımışlardır. Gazzeli kardeşlerimize umut olurlarken; tüm dünyanın takdirlerini kazanmışlar, birer cesaret ve kahramanlık timsali olmuşlardır.
"ALLAH TEALA NURUNU TAMAMLAYACAKTIR !"
Madleen ve yolculukları, özellikle, 2 milyarlık korkak, pısırık İslâm Ümmetine ve liderlerine , tarihi, insani, vicdani, dini vecibe, vebal ve sorumluluğunu hatırlatarak, adeta bir tokat gibi yüzlerine çarpmış artık uyanın diye haykırmışlardır !..
Her ne kadar Madleen ve kahraman yolcuları Gazze'ye ulaşmamış olsa da hedeflenen mesajlar tüm dünyaya verilmiş, vicdanlı gönüllere bir nebze olsa da tercüman olmuştur.
Öyle ki; bu olay tüm dünya kamuoyunda yankı bulmuş, Katil İsrail'in zulmü bir kez daha teyit edilmiş, Siyonist İsrail'in itibarı zedelenmiş, ona duyulan nefret zirve yaparak yanlızlaşması sağlanmıştır !
Madleen, Hz. Hüseyin ' in sözünde de vücut bulduğu üzere;
" en büyük cihad zalimin karşısına çıkıp, sen haksızsın ! " demenin adıdır.
Ayrıca bu Madleen hadisesi, dünyanın yanısıra İslâm ülkelerinin duyarlılık ve tepkilerini artırmış, cesaret vermiştir.
Dün itibariyle Tunus'tan insani yardım taşıyan onlarca otobüs, kara yoluyla Gazze'ye doğru hareket etmiştir.
İnşaallah bu olumlu gelişmeler, bütün İslâm alemine ve bilhassa ülkemize de benzer şekilde yansır. Mazluma ümit, zalime korku olunur.
Haydi bir gayret !
İnanıyoruz ki;
" Kâfirler istemese de, Allah Teala nurunu tamamlayacaktır ! "
( Kuran'ı Kerim )
Biliyoruz ki;
İnsanlığın onuru, zalimin zulmünü yenecektir !
2025
Bülent Okunakol'un Terörsüz Türkiye Böyle mi İnşa Edilecek Allah Aşkına Dönün Bu Hatada !adlı köşe yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Gölhisar Devlet Hastanesi ve Bölge halkı için ihanet gibi karar! Ortopedi ve taravmatoloji uzmanı geçici görevle gönderildi adlı köşe yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Leman Dergisinin Hadsizliği Ve Çağrışımları adlı köşe yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Yaşanmış Öyküler Avusturya Ormanlarında Dürüst Olmak adlı köşe yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Yeni nesiller mi biz mi suçluyuz?' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Merhum Ferdi Zeyrek'in ardından' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Nasıl Bayram Edelim ki? Yarabbi Ya Yeniden Gönder Ebabillerini Yada Son Rahmet Peygamberini ! adlı yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un Gölhisar Kaymakamı Sayın Emre Çiftçi'ye ve Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sertbaş'a Açık Çağrı adı Köşe Yazısı Devamı
2025
Bülent Okunakol'un 'Yedi kollu ahtapot ve PKK' adlı köşe yazısı... Devamı
İYİ Parti Gölhisar Belediye Başkan adayı Bülent Okunakol, seçim çalışmalarını akşamları yaptığı mahalle toplantıları ile sürdürüyor. Gittiği her yerde halkın teveccühü ile karşılanan Bülent Okunakol, belediyecilik çalışmalarında ekipleri ile Gölhisar'ın gelişmesi ve kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Göreve …
Burdur'un Bucak'tan sonra ikinci büyük ilçesi olan Gölhisar ilçesinde Ak parti ve MHP Belediye başkan adaylarını açıklamıştı.
Gölhisar MHP Beledye Başkan adayının NASUH EROĞUZ olduğu sosyal medyada paylaşılmasının ardından MHP Gölhisar Belediye Başkan aday adayı Bülent OKUNAKOL Sosyal medyada açıklamada bulundu.
Denizli'de 11 Temmuz 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Denizli'de yarın elektrikler kesilecek mi? Denizli'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde
Çorum’un Osmancık ilçesinde trafoda çıkan ve otlara sıçrayan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Trabzon'un Sürmene ilçesinde 15 bin adet alabalık yavrusu dereye salındı.
Yorumlar (0)