
ÜLKE GÜNDEMİ TOZ - DUMAN KATİL ÖCALAN BAHANE GÜNDEM ŞAHANE !
Saygıdeğer okuyucularım geçen yazımızda ülke gündemini işgal eden konuları ele almış, anayasanın ilk 4 maddesi ve sayın Devlet Bahçeli'nin Öcalan ile alakalı talepleri, daha sonra ise bazı belediyelere yapılan " Kayyum" atamaları, TUSAŞ ' a yapılan menfur saldırı üzerinde durmuş ve sormuştuk:
- durup dururken yapılan bu açıklamalar ve gelişmelerle asıl han gi amaçlar hedefleniyordu?
Ülkemizin ana sorunlarının tartışıldığı bir ortamda; aniden gelişen bu olaylar, öncelikle hükümetin sürekli başvurduğu " gündem değiştirmenin " bir başka versiyonu olarak mı görülmelidir?
Cereyan eden bu hadiseler sonrası gördük ki" halkın ve siyasi çevrelerin tüm dikkatleri bu yöne kanalize edilmiş,
-ne Filistin ne Lübnan, ne Siyonist İsrail,
-ne yoksulluk, ne yolsuzluklar,
-ne yüksek kiralar, ne hayat pahalılığı,
-ne yaşanan adaletsizlikler ne de torpiller !...
Farkındaysak tüm bu önemli konular rafa kaldırıldı.
Var sa;
Yok sa;
Öcalan' da Öcalan !..
Öbür yandan Devlet Bahçeli'nin Öcalan ile yaptığı konuşmalar, bilhassa DEM 'e uzattığı dostluk elinin ne kadar samimi olduğu gerçeğinden hareketle asıl amacın DEM oylarıyla anayasa değişikliği için gerekli olan yeterliliğin sağlanması ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünün açılması mı hedefleniyor diye de düşünülmüyor değil ( !.......)
Tam bu gelişmelerin ardından TUSAŞ'a yapılan saldırı ve ardından biri CHP' li diğer DEM Partili 3 Belediyeye yapılan " Kayyum" atamaları,
" - hay daa !..
bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu !
dedirten gelişmeler olarak yorumlandı.
- Kayyum atamaları için, hükümetin isteklerini bir yaptırım amacıyla Kayyumu bir baskı, yada tehdit unsuru olarak kullandığı, " Demoklasin Kılıcı" misali sürekli salladığı...
- Ayrıca Bahçeli ve sayın Erdoğan'ın tutum ve demeçleri Öcalan'ın Pkk örgütü ve DEM üzerinde ki ağırlığını test etme denemesi olarak görülebilir mi ?
Çünkü bu açıklama ve gelişmelerin hemen ardından TUSAŞ saldırısı sanki bu testin cevabı gibi algılanıyor.
Dış güçler cevap olarak sanki;
-Öcal, sizin zannettiğiniz gibi artık eski kudretinde değil, o misyonunu tamamladı. O bir hiçtir ! Muhatabınız, ne Öcalan, ne de DEM 'dir.
Onlarla değil bizimle masaya oturacaksınız mesajı mı veriliyordu? ...
Evet bunlar gibi benzeri bir çok soruyu sormak mümkün..
BU ÜLKEDE BİR KÜRT SORUNU YOKTUR
Son söz olarak,
Bu ülkede bir Kürt sorunu yoktur.
Ayrılıkçı bir terör sorunu vardır.
Samimi Kürt Kardeşlerimizin, ayrı bir devlet, imtiyazlı bir vatandaş olma gibi bir meselesi yoktur.
Bu Kardeşlerimizin sorunları biz Türklerin de muhatap olduğu sorunlardır.
Kürtler de, Türkler de bu ülkede;
gerçek mana da adalet istiyoruz.
Hukuka güvenmek istiyoruz.
İşsizlik,
Yolsuzluk,
Yoksulluk istemiyoruz.
Adaletin, aklın, ilmin, ahlakın, vicdanın, faziletin hakim olduğu bir memleket istiyoruz. Can ve mal güvenliğinin olduğu, gelecek endişesinin yaşanmadı ğı, kardeşliğin, ortak tarih ve kadim bir çoğrafyanın yoğurduğu, ortak bir kaderin harmanladığı, istikbalin beraberce yaşanacağı bir toplum istiyoruz.
Gelin öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu sorunları çözelim.
Evsiz - barksız yoksul ve umudunu dağlarda arayan, kandırılmış bir tane gencimiz kalmasın.
Herkesin sıcak bir yuvası, sıcak bir aşı, güzel bir işi olsun.
Gerisi lafügüzaftır !..
2026
Bülent Okunakol'un Şampiyonlar Ligine Galatasaray Neden Puansız Başladı ? Bu Mağlubiyet Kime Yazar ? adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un" Terörsüz Türkiye Sürecine " dair düşünce ve görüşlerini içeren yazının 3. bölümüne devam ediyoruz. Devamı
2026
Bülent Okunakol'un İstemeyen Alçak Ve Haindir ! 2 adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un İstemeyen Hain ve Alçaktır adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 34 Kibyra'da Heyecan Yaratan Bir Keşif Daha adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un Büyük İblis Netanyahu’ya Dikkat! Adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un Gölhisar Dosyası 33 Terk Edilen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri için Bir Umut Işığı adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Ne Oldu İnsanlığımız Böyle ? çıkar Düzeni! adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Şehitler Ağlar Gaziler Ağlar ! adlı yaısı Devamı
2026
Bülent Okunakol ‘un Yeni Parti Maalesef Yeni Parti değilmiş! adlı yazısı Devamı
Ankara, İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Gaziantep’in Nizip ilçesinden geçen Nizip Çayı ile çayın ulaştığı Hancağız Barajı’ndaki çevresel kirlilik iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Bekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.
Zafer Partisi Gençlik Kolları Sözcüsü Sıla Akbaba, haftalık basın toplantısında eğitim politikaları, üniversitelerdeki liyakat tartışmaları, gençlerin barınma sorunu, uyuşturucuyla mücadele, kamu yönetimi ve NATO Zirvesi kapsamında alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akbaba, iktidarın gençlerin sorunlarına çözüm üretemediğini savunarak çeşitli alanlarda eleştiriler yöneltti.
Özdağ, Giresun Barosu, esnaf ve sanatkâr temsilcileri ile Türk Ocakları'nı ziyaret ederek temaslarına başladıklarını belirterek, programın Giresun'un ardından Ordu, Trabzon ve Rize'de devam edeceğini, saha çalışmalarının Karadeniz'in farklı ilçelerinde süreceğini söyledi.
A Milli Takım forması sipariş eden taraftarın “Formalar gelene kadar elendik” sözleri sosyal medyada gündem oldu.
Görüşmelerde CHP hakkındaki "mutlak butlan" kararı, tarım politikaları, bayram sürecindeki trafik kazaları, Gazze'deki gelişmeler ve yolsuzluk tartışmaları öne çıktı
aradeniz’de tansiyonu zirveye çıkaran son dakika gelişmesi! Odesa Limanı’ndan Türkiye’ye doğru seyir halinde olan Vanuatu bayraklı Türk kuru yük gemisi, Rusya’ya ait kamikaze İHA tarafından açık denizde vuruldu. Gemideki patlama ve yangın sonrası iki denizcimiz hastaneye kaldırıldı. Peki, geminin son durumu ne? Saldırı tam olarak nerede gerçekleşti?
Yorumlar (0)