
Bu yıl da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümünü büyük coşkuyla kutladık. Biliyoruz ki; bu kutlamalara aşkla, şevkle katılanlar olduğu gibi, kerhen kutlamak amacıyla, topluma şirin görünmek düşüncesiyle katılanlar da yok değil !
Öbür taraftan memleketimizde cumhuriyet düşmanı, güya hilafet, saltanat taraftarı şahıslarda mevcut.
Bu tip insanlar hayatımızın her alanında kendini gösterebiliyor. Siyasetten, bürokrasiye, eğitimden, dini cemaat, tarikat mensubu, medya ve düşünce dünyamıza kadar...
Cumhuriyet karşıtı bu şahıslar, ya dış güçlerin fiili, gönüllü, yada paralı ajanı, ya bilgisiz, cahil, araştırma, okuma gereği duymayan, kandırılmış, birilerinin tesirinde kalmış, sosyal medyanın kontrolüne girmiş, aklını kullanmayan zavallılardan oluşuyor kanaatindeyim.
Ülkemizin birlik ve beraberliğini yıkmak amacıyla her vesileyi kullanan dış güçlerin insanınımızı sağcı - solcu - laik - anti laik- Alevi - Sünni - Kürt - Türk vb kavramlarla yeterince böldükleri yetmezmiş gibi bir de cumhuriyet karşıtı faaliyetleriyle de fitne ve ifsat dolu, provakatif çalışmalarını var güçleriyle sürdürüyorlar.
Cumhuriyetin getirmiş olduğu nimetlere, karşı nankörce faaliyet gösteren şahıslara buradan bir çift sözümüz olacaktır.
Artık uyanın !
Her geçen gün milyonlarca vatandaşmızın gururla, sürurla sahip çıktığı cumhuriyet rejiminin yıkılmasına dair yürütülen her türlü eylem ve faaliyetler ancak bu ülkeye ve insanımızın birlik ve beraberliğine zarar verir.
Bu gerçeği görün ve anlayın artık.
Gelin vazgeçin bu zavallı hayallerden.
Unutmayın ki, cumhuriyet bir fazilet ve insan fıtratına en uygun rejimdir.
Kula kul olunmayan, bir birey ve vatandaş olmanın, özgürlüğün, değer verilmenin, kıymet kazanmanın, seçme ve seçilmenin, geleceğimize dair rey hakkının olduğu, fikir ve düşüncelerimizi ifade edebilmenin, eleştiri hakkının kullanıldığı başkaca bir yönetim şekli yok.
Neden hâlâ Osmanlı - cumhuriyet,
Neden hâlâ Abdülhamid yada Vahdettin'e karşı Mustafa Kemal Atatürk kıyaslaması yada çatışması ?...
Cumhuriyet Osmanlı mirası üzerine inşa edilmedi mi ?
Osmanlı'nın bir çok kurumu günümüzde hala dimdik ayakta faaliyetlerini sürdürmüyor mu?
Osmanlı' dan kalan devlet borçları 1954 yılına kadar cumhuriyet tarafından ödenmedi mi ?
Osmanlı imparatorluğu hatası ve doğrularıyla bizim ecdadımız. Gurur duyduğumuz tarihimiz ...
Ama neticede yıkılması mukadder olmuş, 600 yıllık ihtişamlı yıllardan sonra misyonunu tamamlayıp tarihte ki yerini almıştır.
Artık cumhuriyet gerçeği var. Bazıları kabullenmek istese de, istemese de; bu gerçek değişmeyecek.
Osmanlı'da bizim, cumhuriyette bizim.
Cumhuriyet ile kavga etmek, yeldeğirmenlerine düşman niyetiyle saldıran hayalperest " Donkişotçuluktan" farklı bir şey değil de nedir ?..
Gelin bu sevdadan vazgeçin.
Cumhuriyetin hepimize kazandırdığı faziletler ışığında bir olalım, diri olalım. Hepimiz enerjimizi birbirimizle kavga için değil; ülkemizin inkişafı, milletimizin, mutluluğu ve refahı için harcayalım...
Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz.
Başka bir Türkiye yok. !...
2026
Bülent Okunakol'un Şampiyonlar Ligine Galatasaray Neden Puansız Başladı ? Bu Mağlubiyet Kime Yazar ? adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un" Terörsüz Türkiye Sürecine " dair düşünce ve görüşlerini içeren yazının 3. bölümüne devam ediyoruz. Devamı
2026
Bülent Okunakol'un İstemeyen Alçak Ve Haindir ! 2 adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un İstemeyen Hain ve Alçaktır adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası 34 Kibyra'da Heyecan Yaratan Bir Keşif Daha adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un Büyük İblis Netanyahu’ya Dikkat! Adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol’un Gölhisar Dosyası 33 Terk Edilen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri için Bir Umut Işığı adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Ne Oldu İnsanlığımız Böyle ? çıkar Düzeni! adlı yazısı Devamı
2026
Bülent Okunakol'un Şehitler Ağlar Gaziler Ağlar ! adlı yaısı Devamı
2026
Bülent Okunakol ‘un Yeni Parti Maalesef Yeni Parti değilmiş! adlı yazısı Devamı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir” paneline katıldı. Kadınlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in kuruluş sürecinden günümüze kadınların toplumsal dönüşümdeki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne Limanı’ndan Taşucu’na hareket ettikten sonra batan yolcu gemisiyle ilgili bölgeye heyet gönderme kararı aldı. CHP milletvekilleri, kazanın meydana geldiği günden bu yana bölgede incelemelerini sürdürürken, yarın düzenlenecek cenaze törenlerine de katılacak.
Prof. Dr. Uğur Tuztaşı ve Doç. Dr. Pınar Koç Tuztaşı tarafından hazırlanan “Bir Mimari Stüdyo Deneyimi: Selçuklu Mimarlığı Nasıl Okunur?” adlı eser, Selçuklu mimari mirasını öğrencilerin özgün analiz ve projeleriyle çağdaş tasarıma taşıyor.
ANKARA- CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Parti Okulu Yönetici Eğitimleri kapsamında geldiği Çanakkale’de basın toplantısı düzenledi. Kaya, Çanakkale’nin yalnızca bir savaşın kazanıldığı yer olmadığını belirterek, “Çanakkale’den Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma kararlılığımızı yineliyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak göreve başlayan yeni CHP Burdur İl Yönetim Kurulu, İl Başkanı Recep Mutlucan başkanlığında ilk resmi toplantısını CHP Burdur İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi.
Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, yamaç paraşütçülerinin atlayış yaptığı Avşar Tepe'de bulunan Türk bayrağına av tüfeği ile ateş edilerek zarar verilmesine ilişkin soruşturma başlattı.
Yorumlar (0)