Bülent Okunakol

Vurguncu başörtülü yada mini etekli olunca

Bülent Okunakol'un Vurguncu başörtülü yada mini etekli olunca adlı yazısı

Bülent Okunakol

VURGUNCU BAŞÖRTÜLÜ YADA MİNİ ETEKLİ OLUNCA

Değerli okuyucularım,

Bu yazımız, son günlere damgasını vuran asrımızın en büyük vurgunu olarak adlandırılan " Fon Vurgunu, " baş örtüsü ve cağrışımları üzerine olacaktır.

Biliyorsunuz geçen hafta, yaklaşık 500 bin kişinin bazı şirket hisse fonlarının bir grup tarafından istismar edilerek milyarlık vurgunlar yaptıkları ortaya çıkarılmıştı.

Bu vurgunu yapan şahıslar içinde çoğunluğu, daha önce çok önemli vazifelerde bulunmuş, siyasiler, bürokratlar, hatta bakan çocuklarıda bulunuyor.

İşte bu siyasilerden olan
Fatma Betül Sayan, Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olarak 2015 ile 2023 yılları arasında TBMM 26. ve 27. dönem İstanbul Milletvekili olarak görev almış, daha öncesinde, 2016 ile 2018 yılları arasında 65. Türkiye Hükûmeti'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapmıştı. Ayrıca 2015'ten beri parti içinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Sayan, bu olaydan sonra partide ki görevinden " affını " istemiştir.

Ülke genelinin ana konusu olan bu ahlaksızlığın siyasi ve ekonomik boyutu konuşulurken; bu vurgunun baş aktörlerinden olan Fatma Betül Sayan'ın başörtüsü ve Hac ibadetinde çekilmiş fotoğraflarıda sürekli gündemin bir parçası olarak karşımıza çıkartılıyor !

Bu vurgunu yapan şahsın siyasi kimliği yanında; başörtülü olmasının neden bu kadar tartışma konusu olduğuna gelince ise;
başörtüsü bir inancın gereği, İslâmın emri olmasıyla birlikte, toplumun bir nevi İslâma olan bakış açısını temsil ediyor. Dolayısıyla inançlı kesimin temsilcisi olan şahısların özellikle ahlâki erdemler yönünden sergiledikleri zaafiyetler hemen dikkatleri çekmiş oluyor.

Hele bu şahıslar birde; toplum önderlerinden olunca; yapılan hatalar ayyuka çıkıyor....
Sonra vur abalıya !

BAŞÖRTÜLÜ - MİNİ ETEKLİ HIRSIZLAR

Demek ki başörtüsü toplumda sadece bir inancın simgesi olarak değil; aynı zamanda bir " güven " duygusununda sembolü olarak görülmek isteniyor.

Dolayısıyla, baş örtülü, türbanlı, cübbeli, sarıklı, sakallı şahıslar yanında İslâm'ı kendine şiar edinen, grupların, yada İslâm'i Cemaatlerin, özellikle de siyasi partilerin toplum nezdinde yapmış olduğu ahlâki zaafiyetler kendilerini yıprattığı kadar, temsil ettikleri inancada büyük zarar veriyor. Kitlelerin samimi, masumane duygularına da halel getiriyor !

Öte yandan İslâm karşıtı görüş ve gruplara da eleştiri için büyük bir koz veriliyor !

Bakın aynı vurgunun içinde bulunduğu iddia edilen meşhur sanatçı Mustafa Sandal'ın eşi Melis Sütşurup'un kaçırdığı 11 milyar liralık daha büyük bir vurgun gündeme gelirken; başörtülü eski bayan bakan kadar dikkatleri çekmiyor. Konuşulmuyor, tartışılmıyor !

Melis Sütşurup'un açık - saçık, dekolte kıyafetleri hiç tartışma konusu haline geldi mi ?
Cevap kocaman bir " HAYIR ! "

Halbuki böylesi vurgunları, hırsızlıkları yapan şahıslar ha; başörtülü olmuş...
Ha; mini etekli... Farketmemesi gerekmezmiydi ?
Sosyal, ahlâki çöküş her alanda. Çürümüşlük toplumun her kesiminde !..


Neticede aynı ahlâksızlık işlenmiş, aynı cürüm vuku bulmuş, halkın, küçük birikimleri kaçırılmış, güven duygusuyla oynanmış, mağdur edilmiştir !

Bundan da anlıyoruz ki;

Başörtüsü sadece bir kamuflaj malzemesi olmamalı. Güzel dinimiz, bir istismar, sömürü aracı olarak görülmemelidir.

Bu inanç üzere olan şahıs yada kurumların ne kadar büyük bir sorumluluk ve vebal altında olduğu bu vurgunlar sonrası bir kez daha görülmüştür !

İslâm adına hareket eden yada ettiğini iddia eden Siyasi İslamcıların, Cemaatlerin, grupların herkesin ama herkesin çok dikkatli olması, kutsal inanç değerlerimize zarar verecek hâl ve hareketlerden kaçınması gerekmektedir.
Dinimiz o kadar güzel, o kadar hassas ki; lütfen kendi hatalarımızla O'na ve diğer Müslümanlara zarar verip zan altında tutturmayalım.
Unutmayalım ki;
Dinin temeli ahlâktır. Dürüstlüktür. Kamu hakkı, kul hakkı yememektir. İslâm güzel ahlâktır. İslâm'ı sadece kılık, kifayette aramayalım. İslâm, lisan, edep, adap, eylem güzelliğidir. İnsanlar bizim kıyafetimize göre değil; diğer şahısların hak ve özgürlüklerine gösterdiğimiz saygı ve adalet anlayışımıza göre hüküm sahibi olsunlar.

Desinler ki;
" işte gerçek bir Müslüman, örnek bir insan ... "

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Bülent Okunakol Diğer Yazıları

04
EKİM

2026

Vurguncu başörtülü yada mini etekli olunca

Bülent Okunakol'un Vurguncu başörtülü yada mini etekli olunca adlı yazısı Devamı

27
EYLÜL

2026

Gölhisar Dosyası-37- Kbyra Karşılama Mekezi ve Bir Müjde

Bülent Okunakol'un Gölhisar Dosyası-37- Kbyra Karşılama Mekezi büyük bir boşluğu doldurdu adlı yazısı Devamı

21
EYLÜL

2026

Lağım Akıyor lağım

Bülent Okunakol'un Lağım Akıyor lağım adlı yazısı Devamı

20
EYLÜL

2026

Galatasaray Karadeniz'de hezimete uğradı !

Bülent Okunakol'un Galatasaray Karadeniz'de hezimete uğradı ! adlı yazısı Devamı

19
EYLÜL

2026

Gölhisar dosyası 35 İlçemizin yaşam şartları değişiyor

Bülent Okunakol'un Gölhisar dosyası 35 İlçemizin yaşam şartları değişiyor adlı yazısı Devamı

16
EYLÜL

2026

Türkiye kurulan tuzaklar ve Demokrasimizin kara lekesi 12 Eylül Askeri Darbesi 2 -

Bülent Okunakol'un Ülkemize kurulan tuzaklar ve Demokrasimizin kara lekesi 12 Eylül Askeri Darbesi " adlı yazısı Devamı

14
EYLÜL

2026

YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE !

Bülent Okunakol'un YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE ! adlı yazısı Devamı

12
EYLÜL

2026

Ülkemiz Üzerine Kurulan Tuzaklar ve Demokrasimizin Kara Lekesi 12 Eylül 1980 Askerî Darbesi

Bülent Okunakol'un Ülkemiz Üzerine Kurulan Tuzaklar ve Demokrasimizin Kara Lekesi 12 Eylül 1980 Askerî Darbesi adlı yazısı Devamı

10
EYLÜL

2026

Şampiyonlar Ligine Galatasaray Neden Puansız Başladı ? Bu Mağlubiyet Kime Yazar ?

Bülent Okunakol'un Şampiyonlar Ligine Galatasaray Neden Puansız Başladı ? Bu Mağlubiyet Kime Yazar ? adlı yazısı Devamı

07
EYLÜL

2026

istemeyen alçak ve haindir! 3

Bülent Okunakol'un" Terörsüz Türkiye Sürecine " dair düşünce ve görüşlerini içeren yazının 3. bölümüne devam ediyoruz. Devamı

İlgili Haberler

Kırkpınar’ın Şampiyonları Göihisar’da
Bölgesel

Kırkpınar’ın Şampiyonları Göihisar’da

20 Ağustos 2026 perşembe günü Gölhisar Kırkpınar'ın Gözde pehlivanlarını Ağırladı

NNCHABER KÖŞE YAZARLARIMIZ GÖLHİSAR'DA BULUŞTU
Yaşam

NNCHABER KÖŞE YAZARLARIMIZ GÖLHİSAR'DA BULUŞTU

NNCHABER'in iki köşe yazarı, Hüseyin YILDIZ ve Bülent OKUNAKOL, Gölhisar İlçesinde bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Bülent Okunakol’a Gölhisarlı gurbetçilerden yılın gazetecisi ödülü
Bölgesel

Bülent Okunakol’a Gölhisarlı gurbetçilerden yılın gazetecisi ödülü

Gölhisarlı Gurbetçiler Sosyal Medya Grubu, ikinci kez yazar ve gazeteci Bülent Okunakol’u “Yılın Gazetecisi” seçti. Almanya merkezli grubun milyonları bulan takipçileri, Okunakol’un haber ve yorumlarıyla topluma ışık tuttuğunu vurguladı.

Gölhisar’da Bülent Okunakol’a Büyük İlgi
Bölgesel

Gölhisar’da Bülent Okunakol’a Büyük İlgi

İYİ Parti Gölhisar Belediye Başkan adayı Bülent Okunakol, seçim çalışmalarını akşamları yaptığı mahalle toplantıları ile sürdürüyor. Gittiği her yerde halkın teveccühü ile karşılanan Bülent Okunakol, belediyecilik çalışmalarında ekipleri ile Gölhisar'ın gelişmesi ve kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Göreve …

GÖLHİSAR’DA SİYASET ISINDI, İYİ PARTİ ADAYINI AÇIKLADI
Bölgesel

GÖLHİSAR’DA SİYASET ISINDI, İYİ PARTİ ADAYINI AÇIKLADI

Burdur'un Bucak'tan sonra ikinci büyük ilçesi olan Gölhisar ilçesinde Ak parti ve MHP Belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

GÖLHİSAR MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYINDAN SERT AÇIKLAMA
Yerel Yönetim

GÖLHİSAR MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYINDAN SERT AÇIKLAMA

Gölhisar MHP Beledye Başkan adayının NASUH EROĞUZ olduğu sosyal medyada paylaşılmasının ardından MHP Gölhisar Belediye Başkan aday adayı Bülent OKUNAKOL Sosyal medyada açıklamada bulundu.