Burdur

MAKÜ Çiftçi Eğitimlerini Aralıksız Sürdürüyor

Burdur'da hayvancılık projeleri kapsamında gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yürütülmeye devam ediyor.

MAKÜ Çiftçi Eğitimlerini Aralıksız Sürdürüyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yürütülen hayvancılık projeleri kapsamında gerçekleştirilen çiftçi eğitimleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, proje kapsamında eğitim alan Burdur merkeze bağlı köylerdeki çiftçilerle bir araya geldi.

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ve ev sahipliğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimlere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seher Yastıoğlu, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.

MAKÜ tarafından yürütülen hayvancılık projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, çiftçi eğitimleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “MAKÜ Çiftçi Okulu bünyesinde verilen eğitimler ile sizlerle bir araya geliyoruz. Üniversitemiz, devletimiz tarafından 2016 yılında hayvancılık konusunda özel ihtisas üniversitesi seçildi. 2017 yılından bu yana da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalardan biri de ‘Bilinçli Üretim, Bilinçli Çiftçi’ diye isimlendirdiğimiz bu eğitimlerden oluşuyor. Bazen küçük dokunuşlar vardır. Küçük bilgiler edindiğimizde işletmelerin verimliliğinin arttığını görüyoruz. Geleneksel yöntemlerle yapılan uygulamaların birçok problemi tetikleyebildiğini, farkında olarak yapacağımız bazı küçük müdahalelerle de önemli kazanımlar elde edebileceğimizi biliyoruz. Bu eğitimlerimizin esas amacı da bu. Karşılaştığımız problemler arttıkça yaptığımız çalışmaları daha da derinleştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz yerleşkenin dışına çıkıp, sahaya inip, sahadaki yetiştiricinin derdini sahada dinlemeye çalışan bir kurum. Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Belgelendirme ve sertifikasyon sürecimiz tamamlanmak üzere. Eğer Tarım Bakanlığımız da bunu bir projeye dönüştürürse Burdur’u pilot il seçip işletmelerimizin kalite sertifikasyon sistemini yapıp A, B, C aday işletme şeklinde bu projeyi devam ettireceğiz. Türkiye’nin hayvan varlığı gerek et üretimi gerekse süt üretimine yetecek sayıda, bilimsel veriler bunu söylüyor fakat hayvan varlığından arzu ettiğimiz geliri elde edemiyoruz. Bu yüzden işletmelerimize kafa yormamız, uygulamalarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Üniversitemiz çiftçi eğitimlerine devam ediyor. Bu eğitimin de başarılı geçtiğini düşünüyorum, alınan sertifikaların da amacına hizmet edeceğini umut ediyorum, herkese teşekkür ediyorum.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ise gerçekleştirilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitimlerin devam edeceklerini umduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Burdur merkeze bağlı köylerden ve Altınyayla, Bucak, Çeltikçi, Karamanlı, Kemer ilçelerinden katılım sağlayarak eğitim alan çiftçilere sertifikaları verildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.