Burdur / Burdur

MAKÜ’de Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

MAKÜ’de Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında Kurumsal Akreditasyon Programı ile Hazırlık İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, okul sekreterleri, daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve birimlerin kalite komisyonu başkan ve üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. MAKÜ’nün kalite çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Korkmaz, kurumsal akreditasyonun önemine vurgu yaptı. Kurumsal akreditasyon kapsamında birimlerin yaptığı ve yapması gereken çalışmalardan, birimlerin bu süreçteki önemine değinen Rektör Korkmaz, Yükseköğretim Kalite Kurulunun yayınladığı kılavuzlar hakkında da bilgiler verdi.
MAKÜ’de iki fakültenin akredite edildiğini belirten Rektör Korkmaz, Veteriner Fakültesinin ulusal ve uluslararası akreditasyonunu aldığını, diğer akredite fakültenin de Eğitim Fakültesi olduğunu ve güçlü bir akreditasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.
Rektör Korkmaz’ın konuşmasından sonra Üniversite Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu kurumsal akreditasyon programı hakkında bilgilendirme yaptı. Kurumsal akreditasyon programının temel bileşenleri ve mevzuat uygulaması hakkında bilgiler sunan Doç. Dr. Hamşıoğlu, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri ve temel dokümanlar, Kurumsal Akreditasyon Programı, programın basamakları, ölçütler ve değerlendirme yöntemi ile mevzuat uygulaması gibi konularda bilgilendirme yaptı.
Toplantıda ayrıca MAKÜ’nün 2022 yılı kurum iç değerlendirme rapor hazırlık çalışmaları da değerlendirildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.