Burdur

Müfredat sadeleştirilecek! Okullarda ders saati değişiyor

Müfredatın sadeleştirileceğinin ve okullardaki ders saatinin değişeceği mesajını veren Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde alevlenen müfredat tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Müfredat sadeleştirilecek! Okullarda ders saati değişiyor

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde alevlenen müfredat tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bir dizi program ve açılış töreni için Gaziantep'te giden Tekin, bir restoranda düzenlenen "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar" programına katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Bakan Yusuf Tekin, müfredatı sadeleştirmenin önemine değinerek gerekçeleri hakkında bilgi bilgi verdi.

"Müfredat konuları seyreltilecek"

Eğitim-öğretim müfredatını ile seyreltme çalışmaları ile ilgili de konuşan Bakan Tekin, "Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.

Çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim

O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz" diye konuştu.

memurlar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 32
    KIZDIM
  • 15
    ALKIŞ
  • 12
    GÜLDÜM
  • 11
    BEĞENMEDİM
  • 9
    SEVDİM
  • 9
    BEĞENDİM
  • 7
    ŞAŞIRDIM
  • 6
    ÜZÜLDÜM

Yorumlar (2)

Murat

1 ay önce / 25.03.2024

30 yıldır eğitim camiamıza fen bilimleri öğretmeni olarak görev yaptım.4 çocuk yetiştirdim öğrencilerimin sayısını net bilmiyorum.heryıl 250 öğrenci.ilkokula giden balam hergün baba yoruldum diyor.7.30 da kalk 3 de evde ol.bu mesai çok değilmi.arkadaşları hepsi erken eve gitmek istiyor.ilk çocuğum 5 saat dersi bitirir 12de okula gider 4.5 da evde olur uykusunu alırdı ve istekliydi.sonraki çocuklar hep isteksizdi.çocuklara ders dayatmasından çok kendi istekleri doğrultusunda düzenlemeler yapılmalı.alışkanlıklar katı kurallar olarak uygulanmamalı.meslek karekter uyumu verimliliği arttırır

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Sosyalbay

1 ay önce / 21.03.2024

Daha önceki açıklamalarında deds saati değişmeyecek demişti sayın bakan. Umarım norm sorunu ortaya çıkmaz

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Hakkari’de yeni müfredat taslağı konuşuldu
Bölgesel

Hakkari’de yeni müfredat taslağı konuşuldu

Hakkari İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Yeni müfredat oluşturulurken öğretmenlerin görüş ve önerileri alınacak
Bölgesel

Yeni müfredat oluşturulurken öğretmenlerin görüş ve önerileri alınacak

Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" gündem maddesiyle, merkez okul müdürleri ve eğitim sendikalarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Psikolog Mine Kuşaklı, "Yeni müfredatın temelinde, öğrencilerin çok yönlü gelişimini dikkate alınacak.''
Yaşam

Psikolog Mine Kuşaklı, "Yeni müfredatın temelinde, öğrencilerin çok yönlü gelişimini dikkate alınacak.''

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Kasım sonu, Aralık başı kademeli olarak geçilecek" dediği yeni müfredat değişikliği hakkında konuşan Eğitim Danışmanı ve Psikolog Mine Kuşaklı, "Yeni müfredatın temelinde, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve aynı zamanda ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini dikkate alınacak.

Öğrenciler dikkat! Tüm sınıflarda müfredat değişecek
Bölgesel

Öğrenciler dikkat! Tüm sınıflarda müfredat değişecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi tüm sınıflarda müfredatın değişeceğini açıkladı. Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini söyledi.

Okul Müdürün Öldürülmesine Meslektaşlarından Tepki
Bölgesel

Okul Müdürün Öldürülmesine Meslektaşlarından Tepki

Meslektaşları, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine okulda yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

Yozgat’ta   Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası  rüzgarı
Spor

Yozgat’ta Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası rüzgarı

Okul Sporları çerçevesinde Yozgat’ta düzenlenen Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası yarışmaları tamamlandı.