MERSİN (İHA) - Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile müdürlerin katılımıyla, ilçeye bağlı 65 mahallenin muhtarları ile bir araya geldi.
Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde bir restoranda gerçekleşen buluşmada Sarıyıldız, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından başlayan yeni döneme dair hizmet ve projelerini açıklarken, muhtarlar da mahallelerinin sıkıntılarını, talep ve şikâyetlerini ileterek çözüm istedi.
Muhtarlık görevinin önemine dikkat çeken Sarıyıldız, "Bizi başarıya götürecek şey farklılıklarımızla ve zenginliğimizle bir araya gelerek Halil İbrahim sofrasında aynı aşı, aynı suyu paylaşmaktır. Seçim süreci geride kaldı. Şimdi yorgunluğu üzerimizden atıp çalışmaya başlamamız gerekiyor. Tez elden bizlerin halkımıza, sizlerin de mahalle sakinlerine vermiş olduğun vaat ve sözleri yerine getirme dönemi başlamıştır. Muhtarlarımızın taleplerinin, beklentilerinin imkânlar dâhilinde ve gecikmeksizin yerine getirilmesini sağlayacağız” dedi.
“Kentin tüm ekonomisi Akdeniz’de dönüyor”
“Akdeniz; nüfus olarak Toroslar ve Tarsus’tan daha az ama hepimiz biliyoruz ki Akdeniz, Mersin’in kalbidir” diyen Sarıyıldız, “Kentin ekonomisi de Akdeniz’de dönüyor. Tarım arazileri, limanı ile iş ve istihdam alanları ile Akdeniz, Mersin’in atan kalbi. Halklarımıza büyük bir umu vaat ediyor. Ama ne yazık ki bunun karşılığını sahada göremiyoruz. Biz bu dönem, bu makûs talihi değiştirmek için, halklarımızın yararına bir pratik sergileyeceğiz. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biliyoruz ki Akdeniz’de tüm halklar, inançlar, bütün kesimler iç içe ve kardeşçe yaşıyor. Omuz omuza durup, kol kola girersek aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Akdeniz, bunu daha önce başardı yine başarabilir” diye konuştu.
“Çiftçiye, köylüye, gençlere, kadınlara yönelik projelerimiz olacak”
Sürekli halkın içinde olacaklarını dile getiren Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Derdimiz halkımıza hizmet üretebilmek. Derdimiz, Akdeniz’de yaşayan yoksul, işçi, emekçi halkımızın yaşanabilir bir hayat sürmesini sağlamak. Onuru, şerefi ve namusu ile çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimize daha iyi bir ekonomik durum sağlama. Bunun için çalışacağız, köylüye, çiftçiye, tarımla uğraşana, gençlere, kadınlara yönelik projelerimiz olacak. Çocuklarımıza güvenli oyun alanları sağlayacağız. Akdeniz’de yeni yeşil alanlar inşa edeceğiz. Yeni dönemde bizler, muhtarlarımız vesilesiyle halkımıza ulaşmak istiyoruz. Gerekirse ev ev, hane hane gezip insanlarımıza misafir olacağız.”
“Gerekirse elimize süpürge ve kürek alıp sokak ve parklarımızı temizleriz”
Devraldıkları borç yüküne de atıfta bulunan Sarıyıldız, “Bizler, halkımızın vergileri ile sermayesi dönen bir belediyeyiz, kamu kurumuyuz. Kamu harcamalarına dikkat etmeliyiz. Halka hizmete giderken tasarrufta olmayacağız. Ama belediye harcamalarında tasarrufa gideceğiz. Çünkü üzerimizde çok ciddi bir borç yükü var. Belediyemiz, açıkladığımız 652 milyon TL borcun üzerinde, yolda olan hak edişlerle birlikte ciddi bir borç yükü altında. Tabi biz bu borçları mazeret gösterip şikâyet ederek, hizmet üretmeme bahanesi yapmayacağız. Gerekiyorsa belediye başkanları, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla birlikte elimize kazmayı, küreği ve süpürgeyi alıp sokaklarımızı, parklarımızı ve caddelerimizi temizleyeceğiz. Halkımıza sözünü verdiğimiz hizmetleri mutlaka yerine getireceğiz" dedi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)