Tarımsal malzeme ve ekipmanları üreticilerine önemli fırsat

Türkiye tarım makineleri sektöründe yakaladığı yükseliş ivmesini Kamerun pazarına da taşımak istiyor. İşte detaylar...

Tarımsal malzeme ve ekipmanları üreticilerine önemli fırsat

Tarım, geçmişten bugüne kadar ekonomik yükselişin en önemli saç ayaklarından birini oluşturmuş, tarımsal alanda ortaya konan üretim ise güçlü ekonomileri ve refah seviyesi yüksek toplumların bir anahtarı olmuştur. Türkiye ise özellikle tropik-subtropik iklim özellikleri ve dört mevsim yapısı sayesinde dünyanın birçok farklı bölgelerinde yapılan tarımsal mekanizasyon süreçlerine katkı yapmak adına büyük potansiyele sahip bir ülkedir. Türkiye ekonomisinde oldukça önemli bir yer edinen tarım, ülkenin milli gelirindeki payı açısından oldukça önemli bir rol oynamıştır. Türkiye’de uygulanan ekonomi ve sanayi politikaları da makine ve ekipman sektörünün gelişimini doğrudan etkilemiştir. Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen kapsamlı tarım fuarları ise dünya çapında oldukça ilgi çekici bir seviyeye gelmiştir. Son zamanlarda tarım makineleri ihracat payının ciddi bir seviyeye ulaşması ise bu durumu destekler niteliktedir.

Türkiye tarım makineleri ihracatında yükselişte

Türkiye 1924 yılından bugüne tarımsal mekanizasyon üretimiyle asırlık bir tecrübeye sahip olmasıyla dikkat çekiyorken, yaklaşık 1,8 milyon adetlik traktör varlığı, 50 milyar dolarlık sektör hacmi, 2 milyar dolara yaklaşan tarımsal mekanizasyon ihracatıyla da bölge coğrafyasının dinamik bir gücü olarak ön plana çıkıyor. Son rakamlara bakıldığında ise Türkiye tarım makineleri sektöründe 2023 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatının, 2022 yılı seviyesine göre değer bazında yüzde 1,5 arttığı ve 710 milyon dolar seviyesine yükseldiği görülüyor. Bu verilerle tarım makineleri sektörü, genel makine sektörler sıralamasında 23 sektör arasında 6. sıraya ismini yazdırıyor.

Kamerun’dan Türkiye’nin tarımsal malzeme ve ekipman üreticilerine dev fırsat

Şirketlerin global ölçekte ticaret yapmalarına olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu Turkishexporter, tarımın her türlü kolunda güçlü bir ihracat potansiyeli gösteren Türkiye’ye, Kamerun tarım pazarına açılması için bir fırsat kapısı araladı. Kamerun’da verdiği kapsamlı hizmetlerle faaliyet gösteren bir ithalatçı firma, TurkishExporter’a bıraktığı ithalat ilanıyla, Türkiye’deki üreticilerden çok çeşitli tarım malzemeleri ve ekipmanları istedi. İthalatçı firma istediği ürünleri ise şöyle sıraladı; “Tarımsal ilaçlama dronu, böcek ve mantar ilacı, yaprak gübresi ve sulama pompası.”

kaynak: dünya

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!
Bölgesel

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda, Honamlı ırkının en güzel teke ve keçileri gövde gösterisine çıkacak.

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı
Bölgesel

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek
Yaşam

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek

Türkiye’nin yer fıstığı ihtiyacının yüzde 60'nın karşılandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 hibe ile sertifikalı tohum dağıtıldı.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
Bölgesel

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

Kilis’te tarım alanlarının kullanmasının etkileştirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.