ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı yeniden açmak ve savaşı sona erdirmek için ABD'ye ilettiği teklifi Tahran'ın nükleer programına değinmediği gerekçesiyle beğenmediği öne sürüldü.
İran'ın Hürmüz Boğazı'nı yeniden açmak ve savaşı sona erdirmek için ABD'ye ilettiği son teklifle ilgili dikkat çeken gelişme...
ABD basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın teklifini Tahran'ın nükleer programına değinmediği gerekçesiyle beğenmediği iddia edildi.
Haberde; yetkilinin, Trump hakkında "Teklifi pek sevmedi." dediği aktarıldı.
İRAN'DAN ABD'YE YENİ TEKLİF
İran, nükleer programı ile ilgili müzakerelerin gelecekteki bir tarihte yapılması şartıyla Hürmüz Boğazı'nı yeniden açmak ve savaşı sona erdirmek için ABD'ye yeni bir teklif iletmişti.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, yeni teklifi doğrulayarak Trump'ın İran’ın teklifini üst düzey ulusal güvenlik danışmanlarıyla görüştüğünü söylemişti.
"Başkan'ın bu sabah ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldiğini teyit edebilirim. Teklif tartışılıyordu. Başkan'ın İran'a ilişkin kırmızı çizgileri çok net bir şekilde ortaya kondu" ifadelerini kullanan Leavitt, ABD'nin ablukasını sona erdirmesi karşılığında Hürmüz Boğazı'nı yeniden açma yönündeki İran önerisine ilişkin, "Bunu değerlendirdiklerini söyleyemem. Bir tartışma olduğunu söyleyebilirim." demişti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)