Burdur

Vali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haber

Burdur Valisi Türker Öksüz, Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında Gaziler ve Şehit Aileleri ile bir araya geldi.

Vali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haber

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ'DEN GAZİLER GÜNÜNDE ANLAMLI BULUŞMA

Burdur Valisi Türker Öksüz ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Valiliğimiz koordinesinde Gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

Gün içerisinde Çelenk Sunma Töreni ve Muharip Gaziler Derneği'nin ziyaret edilmesi ile başlayan Gaziler Günü Anma programları, Vali Öksüz ev sahipliğinde Gaziler onuruna verilen yemekle devam etti.

Düzenlenen yemeğe Kahraman Gazilerimizin yanı sıra, çok kıymetli Şehit ve Gazi Aileleri katıldılar.

Yemeğin ardından, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından dua edildi. Program Vali Öksüz'ün konuşmasıyla sona erdi.

Yaptığı konuşmada, Cennet Vatanımız için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koymaktan geri durmayan Kahraman Gazilerimizin Şeref Günü'nde sizlerle bugün aynı sofra etrafında bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu belirten Vali Öksüz, konuşmasının devamında;

"Biz ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı evlatlarına "YA ŞEHİT OL YA GAZİ" diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören medeniyetin mensuplarıyız.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması için göğsünü siper ederek şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış ve bunun nişanını gururla taşıyan kahramanlarımız hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacaktır.

İbn-i Haldun "Coğrafya kaderdir" der. Bizim coğrafyamızda hayatta kalmak için güçlü olmanın zaruri olduğu, asırlardır herkesin gözünün burada olduğu ebedi yurdumuz Anadolu'dur.

Zaman değişmekte, mekân değişmekte, düşman değişmekte, fakat Türk'ün şecaati baki kalmaktadır. Güvenlik güçlerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz atalarının şanına yaraşır şekilde yedi düvele karşı mücadelesini her tür koşulda aralıksız sürdürmektedir. Bu ülkenin aslanları, farklı adlara sahip olsalar da nihai amaçları bir olan emperyalist güçlerin terör maşalarına dün olduğu gibi bugün de hadlerini bildirmektedir.

Kimi zaman Pkk, Kck, Ypg kimi zamansa Fetö, Daeş suretiyle karşımıza çıkan oluşumlara karşı, dün olduğu gibi bugünde bir gün olsun yılmadan, yakınmadan can siperane çarpışan evlatlarımız, nizam denilen satranç tahtasında elimizin güçlü olmasını sağlayan en mühim unsurlarımızdır.

Bakara suresi 117. Ayette "O, gökleri ve yeri hiçbir şeyi örnek almadan yaratandır. Bir şeyin olmasını istediğinde, ona sadece 'Ol' der, o da oluverir" buyrulur. Aziz şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz de yaratanın "Ol" takdiriyle, bağımsızlığımız, istiklalimiz ve mukaddesatımız uğruna canlarını bağışlamışlar, şehadet makamına talip olarak gazilik payesine erişmişlerdir.

Bir karış vatan toprağını vermemek için en zorlu koşullarda savaşmaktan yılmayan, canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Sizler bu milletin göz aydınlığısınız. Şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz hem medarı iftiharımız hem de emanetimizdir. Emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya daima hazırız. Kapımız, gönlümüz sizlere her daim açıktır. Destansı hayat hikâyelerinizin milli hafızamızda daima hayırla yad edileceğinden emin olunuz.

Bu düşüncelerle sözlerimi nihayete erdirirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı içerisinde mutlu bir ömür diliyorum.

Gaziler Günü'nüz kutlu olsun..." ifadelerine yer verdi.

Programa başta Vali Öksüz olmak üzere, Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Garnizon Komutanı P.Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, MAKÜ Rektör V. Prof. Dr. Hakan Öner, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları Ahmet Mailoğlu, Yasin Özcan, İbrahim Özkan, Hukuk Müşaviri Kemal Adil, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutan V. J.Alb Engin Hatipoğlu İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, kurum müdürleri katıldılar.

 Vali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haberVali Türker Öksüz'den Gaziler Günü'nde anlamlı buluşma | Burdur haber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bölgesel

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Burdur Valisi Sayın Türker Öksüz,'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj

BAKA Yönetim Kurulu Vali Öksüz Başkanlığında Toplandı
Bölgesel

BAKA Yönetim Kurulu Vali Öksüz Başkanlığında Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Valimiz Sn. Türker Öksüz başkanlığında VKS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!
Bölgesel

Burdur'da Geleceğin Kodlayıcıları Yetişiyor! Üretken Öğrencilerle Buluşma!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur'da "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor Projesi" kapsamında yazılım ve kodlama yapan öğrencilerle buluştu.

Vali Öksüz'den Çölyak Hastalarına Müjde! Burdur'da Çölyak Atölyesi Kuruluyor
Bölgesel

Vali Öksüz'den Çölyak Hastalarına Müjde! Burdur'da Çölyak Atölyesi Kuruluyor

Burdur'da çölyak hastaları için özel gıdalar üretecek bir atölyenin donatımı için protokol imzalandı. Hayırsever Ahmed Baraka'nın desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurulacak atölye, çölyak hastalarının glütensiz beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak.

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışını Yaptı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi'nin" açılış programına katıldı.

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.