Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle yapımına başlanılan Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokulun yapımında sona gelindi.
Maddi ve manevi her zaman eğitimin ve okulların yanında olan Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ilçeye devlet ve hayırsever eliyle 150’den fazla okul yapıldı. İlçede özellikle gecekondudan modern şehre dönüşen mahallelere yeni okul binaları kazandırıldı. Okul kazandırılan yerleşim yerlerinden biri de Düdenbaşı Mahallesi oldu. Başkan Tütüncü, Düdenbaşı Mahalle Muhtarı Murat Mirze’ye, 8 Ekim 2020 tarihinde yaptığı ziyarette, “Bölgemizin bir ilkokula ihtiyacı var. Bu konuya çalışıyoruz. İlkokul binasını kazandırdıktan sonra mahallemizin eğitimle ilgili eksiklerini tamamlamış olacağız” açıklamasını yapmıştı.
Bu sözün ardından Kepez Belediyesi, meclisinden aldığı kararla mahallede 2362 ile 2373 sokaklar arasındaki kalan imar planında ilkokul olan alanda bulunan gecekondu işgallerini kaldırdı. Gecekonduların tahliye edilmesiyle ilkokul arsası yatırım yapılabilir hale geldi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB ) tarafından bu alana 32 derslikli ilkokul binası inşa ediliyor. İhale bedeli, 37 milyon 249 bin TL olan ve geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan okulun yapımı büyük oranda tamamlandı. Okulun hizmete girmesiyle nüfusu 16 bin 217 olan ve Demirgül Ortaokulu ile Mevlana İlkokulu’nun bulunduğu Düdenbaşı Mahallesi’nin ilkokul ihtiyacı karşılanmış olacak.
Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde Düdenbaşı Mahallesi ile sınır olan Teomanpaşa Mahallesi’ne Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, Salih Konca Anaokulu, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Hayriye Kaya Ortaokulu kazandırıldı. Belediyenin iki kreşinin de bulunduğu mahallede 8 derslikli anaokulun yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.
Fatih İlkokulu geleneksel hamsi gününde öğrenciler annelerinin hazırladığı hamsileri afiyetle yedi.
Öğrencilerin ara tatile girmesi ile birlikte Çıldır İlkokulu idari kadrosu okulun fiziksel eksikliklerini tamamlamak için kolları sıvadı.
Tuzla Mimar Sinan İlkokulu öğretmenlerinden Seray İç ve İlknur Çerkeş, öğrencilerinin alkışları eşliğinde emekliliğe uğurlandı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencileri için ücretsiz deneme sınavı yapılmasına yönelik protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin her noktasına destek olmaya tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Amacımız daha nitelikli bireylerin yetişmesi” dedi.
Burdur'un Bucak ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri, lösemili çocuklara destek olmak için bir kampanya başlattı.
Beşiktaş’ın depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için başlattığı ’Bırakmam Seni Türkiyem’ yardım kampanyası kapsamında, taraftarların ve vatandaşların bağışlarıyla yapımı tamamlanan Gaziantep Oğuzeli Beşiktaş İlkokulu’nun açılış töreni yapıldı.
Yorumlar (0)