Taceddin Akbaş

Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

BİR İŞİN İÇİNE ÜÇ ‘’SA’DAN BİRİ GİRERSE O İŞTE MUHAKKAK BİR BİT YENİĞİ OLUR!

Yaşı müsait olanların hatırlayacakları gibi, 28 Şubat 1998 tarihinde gerçekleştirilen Pismodern(!) Darbe’nin sonunda Refah Partisi (RP)’nin kasasında bulunan 896 milyar TL’nin geldiği yer resmen belgelendiği halde, ‘sahte belgelerle’ harcanmış gibi gösterildiği iddia olunarak Partinin o dönemki Genel Başkanı, doğruluk dürüstlük timsâli ve Millî Görüşün millî Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan yargılanmış ve adaletsiz, mesnetsiz ve dayanaksız bir şekilde yapılan yargılama sonunda kendisine 2 yıl 4 ay; 68 ilin başkanına veya yöneticisine de 12 ilâ 14’er ay arasında hapis cezaları verilmişti! Ki, bendeniz 12 Eylül 1980 Askerî Darbesine kadar Erbakan Hocamın Partisi olan Millî Selâmet Partisi (MSP)’nin tam 4 yıl Gençlik Kolları Başkanlığını yapmıştım ama o darbeden sonra kurulan Refah Partisi’ne üye olmadığım gibi, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye de üye olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum… Ancak, aktif gazeteci olmam hasebiyle, genelde tüm partilerle, özelde de Erbakan Hocamın resmî ya da gayri resmî Başkanlığını yaptığı tüm partilerle irtibat kurdum ve görüş alışverişinde bulundum… Ve mâlûm medya kuruluşlarının, ‘’RP’nin Kayıp Trilyon Davası…” diyerek manşetlerden hiç düşürmedikleri, dolayısıyla da Erbakan Hocamın kendisini, yol arkadaşlarını ve Partilerini itibarsızlaştırdıkları dönemi çok iyi hatırlıyor, hiç unutmuyor ve üzülerek anıyorum!

Erbakan Hocamın kendisine, partilerine veya partililerine atılan İftiraların nedenini, niçinini ve nasılını ya da sebebini şöyle izah edebilirim:

Yine yaşı müsait olan ve memleket meseleleriyle az çok ilgilenen hemen herkesin rahatlıkla hatırlayacağı gibi, Anayasa Mahkemesi (AYM) Erbakan Hocamın ve arkadaşlarının kurduğu tüm partileri kapattığı gibi, Partinin tüm paralarına, taşınır ve taşınmaz eşya veya mal varlıklarına el koyma kararı verdiğini ve o günlerde yine böyle bir olumsuzluk bekleyen RP’nin yöneticileri; kendi analarının ak sütü gibi helâl yollardan temin ettikleri paralarına ve kendilerinin resmi belgeli paralarıyla satın aldıkları demirbaş eşyalarına el konulmaması ve biraz da panik yaptıkları için Parti’ye ait olan paraları ‘bir şekilde’ harcanmış gibi gösterdiklerini ‘adım Taceddin gibi biliyor ve daha dün gibi’ hatırlıyorum… Sözü şimdi de CHP Genel Merkezinde görüntüye takılan ve âdetâ ikiz kuleler gibi görüntüler veren TL’ler, Dolar ve Euro’lar konusuna getirmek istiyorum! Ancak CHP Genel Merkezinde olduğu iddia olunan o paralara gelmeden önce, >3 SA<şeklindeki yazımın başlığını açarak yapmak istiyorum:

Birinci ‘sa’nın açılımı kasa, ikinci ‘sa’nın açılımı masa, üçüncü ‘sa’nın açılımı ise nisâ! Ve herkesin mâlumu olduğu üzere ‘kasa’ demek para, ‘masa’ demek makam mevki, ‘nisâ’ da kadın demektir… Ve bir erkeğin bu üç ‘sa’dan birine karşı zaafı varsa orada bir bit yeniği olur. Hele bunlardan 2’si ya da 3’ü varsa o erkek ‘dünyalık’ emellerine ulaşabilmek için her şeyi yapabilir veya her şeyi göze alabilir! Ki, bir zamanlar, Türk Cumhuriyetlerinde görev yapan bir Müftünün “Yaşım 70 ve bir ilin Müftüsüyüm. Bana Kârun’un hazinesini emanet etseler bir kuruşuna dokunmam. Beni bir ekmek fırınının içine kapatsalar ve günlerce aç bıraksalar bir dilim ekmek çalmam. Ama beni bir kadınla baş başa bırakacak olurlarsa onun garantisini veremem…” dediğini hatırlıyorum! Yani insanların nefis taşıdıklarına vurgu yapmak istiyorum:

Sözü şimdi de CHP Genel Merkezinde sayılırken görüntülenen yığın yığın paralara getirmek istiyorum. Ancak buna getirmeden önce bir parantez açarak sevgili okurlarıma ‘bir şeyin şûyunun vukuundan daha beter olduğunu’, ancak ‘Berâet-i zimmetin asıl-esas”, yani ‘kişi suçu ispat edilirse suçlu, borcu ispat edilirse borçlu’ olduğunu ya da ‘kişi suçu ispat edilene kadar suçsuz veya masum!’dur ilkesini sevgili okurlarıma hatırlatmak istiyorum:

Yine herkesin görüp izlediği gibi CHP Genel Merkezindeki bir ‘MASANIN’ üzerini yığın yığın TL, Euro ve Dolar’la dolduran şahısların kim, o paraların miktarını, kimin kime getirdiğini veya kimin kime ve niçin verileceği bilmiyorum… Ki, bunu birkaç CHP yöneticisinden başkasının bileceğini de sanmıyorum… Ancak, ‘iki kişinin bildiği bir şeyin sır olmaktan çıktığını ya da çıkacağını’ da biliyorum! Amma velâkin o paralar hakkındaki rivâyetlerin muhtelif, söylenenlerin de mide bulandırıcı veya kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyorum! Ve Erbakan Hocamın partili üyelerinin bağış ya da aidatlarıyla oluşan paraları ‘parti yöneticilerinin zimmetlerine geçirdiği’ suçlamasıyla Partisini kapatan, kendisini ve dava arkadaşlarını hapseden ve halkın gözünden gönlünden düşüren tüm etkili ve yetkililerin; CHP Merkezindeki bu meçhul ve meşhur para alışverişi hakkında ne yapacaklarını hemen herkes gibi ben de merak ediyorum! Ve bu konuda son olarak “Görelim savcı veya hâkimler neyler, neylerse güzel eylerler!’’ diyor, herkese ‘âdil’ saygılar sunuyorum.

ŞÜPHELİ ŞEYLERİ BIRAK, ŞÜPHE VERMEYEN

ŞEYLERE YÖNEL! ZÎRA DOĞRULUK GÖNÜLE

HUZUR, YALAN İSE KUŞKU VE HUZURSUZLUK

VERİR! Hz. Muhammed (sav)

GÜVEN YÜRÜTÜR, ŞÜPHE ÇÜRÜTÜR! Hâfız

AŞK MESÂFE YÜZÜNDEN ÖLMEZ, ŞÜPHE

YÜZÜNDEN ÖLÜR..! Elif Şafak

DALINDAN ŞÜPHE ETTİĞİN AĞACIN

GÖLGESİNDE SOLUKLANMA!.. Paulo Coelho

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
NİSAN

2024

Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kardeşlik haftası kutlu tüm müslümanlar kardeş olsun' adlı köşe yazısı Devamı

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Bucak'ta Lezzet Durağınız! Adıyaman ÇiğKöftecisi Kadir Usta
Tanıtım

Bucak'ta Lezzet Durağınız! Adıyaman ÇiğKöftecisi Kadir Usta

Dört yıllık Burdur esnaflık deneyimiyle Melike Akkuş, Adıyaman'ın meşhur lezzetlerini Bucak'a getiriyor. Kadir Usta'da tavuklu pilav ve çiğköfte çeşitleri ile damak tadınıza hitap edecek lezzetler sizi bekliyor.

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence
Bölgesel

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence

Antalya'da iki gün boyunca etkili olan çöl tozu azaldı. Vatandaşlar ve tatilciler güzel havayı değerlendirmek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Sıcaklık 25 dereceyi bulurken, deniz ve güneşin tadını çıkaranlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!
Bölgesel

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda, Honamlı ırkının en güzel teke ve keçileri gövde gösterisine çıkacak.

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları Burdur'da Sona Erdi!
Spor

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları Burdur'da Sona Erdi!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları, Burdur Gençlik Merkezi'nde yapılan müsabakalar ile sona erdi.

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.

Antalya'da cep telefonu kamerasına yansıyan kovalamaca!
Bölgesel

Antalya'da cep telefonu kamerasına yansıyan kovalamaca!

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik polisinin 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü ile trafik polisi arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı.