Taceddin Akbaş

'İETT Otobüsündeki kadınlara' köpeği değil, sahibi saldırmış

Taceddin Akbaş'ın ''İETT Otobüsündeki kadınlara' köpeği değil, sahibi saldırmış' adlı köşe yazısı...

Taceddin Akbaş

‘İETT OTOBÜSÜNDEKİ KADINLARA’ KÖPEĞİ DEĞİL, SÂHİBİ SALDIRMIŞ!

Hemen herkesin biraz şaşırarak, biraz kızarak, biraz da utanarak gördüğü-izlediği ya da duyduğu gibi, İstanbul’daki bir İETT otobüsüne-toplu taşıma aracına ‘köpeği ile’ binen bir kadına, yolculardan bazıları ve bilhassa kadınlar kızlar ya korktukları ya da başka bir sebepten dolayı olsa gerek ‘köpeğine ağızlık takması’ yönünde ama kibarca bir uyarıda bulunuyorlar… Ve o anda aynı otobüste yolculuk yapmakta olan ‘başörtülü ve konuyla hiç ilgisi alâkası olmayan, hattâ olaya müdahil bile olmayan’ bir bayanı gözüne kestiren köpeğin sahibi kadın da ‘’Seni öldürürüm, seni alırım aşağıya, hava almayan beynine hava sokarım yobaz… Polis benim emrim altında, ben savcıyım, sen kimsin? Seni öldüreceğim, senin gibi yobazlar yüzünden çocuklar ölüyor… Bundan sonra Türkiye’de barının bakalım… Başını aç da biraz oksijen al…’’ gibi lâflar ederek hem başörtülü bayana yapmadık hakareti bırakmıyor, hem de ‘’Beni tehdit ediyorlar…’’ diyerek 112’yi arayıp polise şikâyetçi oluyor! O başörtülü hanımefendi de o kendini ve haddini bilmez kadına aynı tonda veya benzer şekilde karşılık vermediği gibi, sadece ‘’Ben vatandaşım, sizin içinizden bir bayanım, ne için yobaz olayım..?’’ diyerek kendisini savunmuş-savunmaya çalışmış. Ancak, kadın tıpkı gemini azıya almış bir kısrak veya kırmızı görmüş bir boğa gibi başörtülü kadına saldırmaya, hakaretlerini yağdırmaya devam etmiş!

YAVUZ HIRSIZIN ‘’EV SAHİBİNİ BASTIRDIĞI’ GİBİ BİR KÖPEĞİN SAHİBİ DE HEM ‘ÖRTÜLÜ BAYANA SALDIRIYOR HEM DE BAYANI’ ŞİKÂYET EDİYOR!! BİZİM MEMLEKETTE KÖPEĞİN İNSANI ISIRMASI DEĞİL İNSANIN KÖPEĞİ ISIRMASI HABER OLUR!

Demem o ki, bahsime konu çirkin görüntüler ve hakaret içerikli konuşmalar sosyal medya da yayınlandıktan sonra o çirkef ve şirret kadına tepki yağdığı gibi, İstanbul Savcılığı da re’sen bir soruşturma başlatmış…

Savcılık ne eder, mahkemeye çıkarır mı çıkarmaz mı veya mahkeme o şirret kadın hakkında ne gibi bir karar verir bilmiyorum, ama bence O ve Onun gibi kadınlar akıl hastalarının, şizofrenlerin ve benzer durumda olan insanların mekânlarına hapsedilmeliler veya tutulmalılar ki hem caydırıcı olsun hem de tekerrürlerinin önüne geçilsin! Hattâ daha büyük olaylar çıkarıp acılı kişi ve kişiler bırakmasınlar! Çünkü, bu ve bunun gibi baylar, bayanlar telâfisi imkânsız hareketler yapabilir, daha ağır suçlar işleyebilirler ve masum insanların ya da çoluk çocukların canlarını yakabilir, cânanlarını üzebilirler!

ŞÜKÜR Kİ, O BAYAN SAVCI OLMADIĞI GİBİ TAM BİR SUÇ MAKİNESİ İMİŞ VE O BAYANA DEĞİL, KÖPEĞİNE ACIMAK KÖPEĞİ O KADIN’IN ELİNDEN ALMAK DOLAYISIYLA DA KURTARMAK GEREK

Böyle bir bayanın zâten savcı veya benzer bir meslekten olma imkân ve ihtimali olmadığı gibi, aklı başında veya aklî dengesi yerinde olan bir bayan olması da mümkün değildir..! Çünkü, akıl sağlığı yerinde olan hiçbir bayan ister örtülü olsun ister olmasın, suçsuz hiçbir kadına kıza ya da erkeğe hakaretler yağdırmaz-yağdıramaz ki; o bayan da zaten savcı olmadığı gibi, tam tersine sanık, yani hırsızlık, uyuşturucu, tehdit, hakaret, kasten yaralama gibi suçlardan sabıkalı biri imiş!

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE, ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLÂHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE, MEDENÎ OLMAK EĞER AÇMAKSA BEDENİ.., DESENE HAYVANLAR İNSANLARDAN DAHA MEDENÎ!

Bu dörtlüğün yazarı ben değil, İstiklâl Marşımızın Yazarı, Millî Şairimiz ve İlimizin ilk Milletvekili Mehmed Akif Ersoy… O nedenle ben de tıpkı Mehmed Akif gibi, bu ve buna benzer kadınların, yani masum ve rast geldiği hemcinslerine saldıran ve hakaretler yağdıran kadınların yüzlerine tükürmeye bile tenezzül etmem, çünkü bunu zül sayarım! Ancak, bu ve bu gibi bayan ve baylar toplumumuzun bir gerçeği ve bunların nerede ne zaman ve ne yapacakları hiç belli olmaz-olamaz! Ki, bunlar tecrübelerle sâbittir! O nedenle ben ‘bu bayan ister tutuklansın ister akıl hastanesine yatırılsın, isterse serbest kalsın,’ insanlardan çok sevdiği saydığı veya değer verdiği köpeğini hayvanseverler veya belediyeler bulup o zavallı köpeği o hasta ruhlu kadının eline bırakmamalılar! Çünkü, benim yanım da o köpek o kadından daha masumdur-mazlumdur, dolayısıyla da makbuldür!

TAŞLARIN BAĞLANIP.., KÖPEKLERİN SALIVERLDİĞİ DEVİRDE YAŞIYORUZ!

Konu hakkındaki yazımı, yaşanmış bir hikâye ile kıyaslamak ve satırlarımı o hikâye ile tasvir ederek noktalamak istiyorum:

Vaktiyle bir pazarlamacı, seyyar satıcı, bir gün at arabasıyla köyün ya da kasabanın birine gider ve sokak arasında dolaşmaya başlar… Ancak, sokak arasında dolaşırken bir köpeğin saldırısına uğrar! Köpeğin saldırısından kurtulmak için yerden bir taş alıp köpeğe doğru atmak, dolayısıyla da köpeği uzaklaştırmak için yere eğilir! Ancak, bir de bakar ki, taşlar parke taşlardan oluştuğu, yani birine geçmeli olduğu için taşı yerinden söküp alamaz! Durum karşısında şaşıran adam kendi kendine ‘’Vay bee… Bura da taşları bağlayıp köpekleri salıvermişler!’’ şeklinde mırıldanarak hayıflanır! Teşbihte hata olmasın ama, ben de İETT otobüsünün o anki hâlini, taşların bağlanıp köpeklerin salıverildiği köy ya da kasabanın duruma benzetiyor; ‘Mevlâ hepimizi bu ve bu gibi insanların musallatlarından, şerlerinden ve iftiralarından korusun!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

KİMİLERİ VARDIR AŞKIN EN YÜCESİNE

LÂYIKTIR. KİMİLERİ VARDIR, AŞKIN EN

YÜCESİNİ VERSEN DE AŞAĞILIKTIR!..

‘ARMUT’ DEYİP GEÇMEYİN; ÇÜNKÜ

ONUN ‘İLK HECESİ’ ÇOĞU KİŞİDE YOKTUR!..

HER AĞIZ DA HER TEL DE FÂNİLİK DİRİLTİSİ

SONUNDA TEK BİR ŞARKI, TABUTUN GICIRTISI!

Necip Fazıl Kısakürek

İNANCIN YARISI UTANÇTIR. HER ŞEYİ TAM

OLSA DA UTANCINI YİTİRMİŞ BİR MEDENİYET

SAĞLIKSIZDIR… KENDİ ELİMİZLE KENDİMİZ

CEHENNEME ÇEVİRDİK İÇİMİZİ! Sezai Karakoç

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

13
TEMMUZ

2026

Yunanlar, Ülkelerini kadın askerlerle savunacaklarmış

Taceddin Akbaş'ın “Yunanlar, Ülkelerini kadın askerlerle savunacaklarmış” adlı köşe yazısı. Devamı

13
TEMMUZ

2026

Turis geldiler tırıs gittiler

Taceddin Akbaş'ın “Turis geldiler tırıs gittiler” adlı köşe yazısı. Devamı

29
HAZİRAN

2026

Pandemi balonunu şişirenler de Kovid yalanını köpürtenlerde mutlaka yargılanmalılar!

Taceddin Akbaş'ın “Pandemi balonunu şişirenler de Kovid yalanını köpürtenlerde mutlaka yargılanmalılar!” adlı köşe yazısı. Devamı

22
HAZİRAN

2026

TOKİ Konut kuralarında Hac kura yöntemi uygulamalı!

Taceddin Akbaş'ın “TOKİ Konut kuralarında Hac kura yöntemi uygulamalı!” adlı köşe yazısı. Devamı

22
HAZİRAN

2026

Siyonistler insan olamazalar (O nedenle görüldükleri yerde itlaf edilmeliler)

Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler insan olamazalar (O nedenle görüldükleri yerde itlaf edilmeliler)” adlı köşe yazısı.. Devamı

20
HAZİRAN

2026

Bendeniz 'her yıl olduğu gibi' bu yılki 'Babalar Günü'nün de en mutlu babalarından biriyim !'

Taceddin Akbaş'ın 'Bendeniz 'her yıl olduğu gibi' bu yılki 'Babalar Günü'nün de en mutlu babalarından biriyim !' adlı köşe yazısı... Devamı

17
HAZİRAN

2026

Çürümüş, kana ve gözyaşına bulaşmış dünyanın kupasını alsan n’olur almasan n’olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Çürümüş, kana ve gözyaşına bulaşmış dünyanın kupasını alsan n’olur almasan n’olur!' adlı köşe yazısı... Devamı

16
HAZİRAN

2026

Cumhuriyete kadınlar değil kongar gibi cumhuriyetçiler kıyıyor ve zarar veriyorlar!

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyete kadınlar değil kongar gibi cumhuriyetçiler kıyıyor ve zarar veriyorlar!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
HAZİRAN

2026

Bugün hicrî 1447 yılına ‘elvedâ’ 1448 yılına ‘merhabâ’ diyeceğiz

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün hicrî 1447 yılına ‘elvedâ’ 1448 yılına ‘merhabâ’ diyeceğiz' adlı köşe yazısı... Devamı

15
HAZİRAN

2026

Vatandaş ‘Mutlak Butlan’dan çok ‘mutfak butlanına’ bakıyor!

Taceddin Akbaş'ın 'Vatandaş ‘Mutlak Butlan’dan çok ‘mutfak butlanına’ bakıyor!' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

TEM'de yolcu otobüsü ortalığı savaş alanına çevirdi: 15 yaralı
3. Sayfa

TEM'de yolcu otobüsü ortalığı savaş alanına çevirdi: 15 yaralı

TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde yolcu otobüsünün bariyere ve dinlenme tesisi girişindeki tabelaya çarpması sonucu 5'i ağır 15 kişi yaralandı.

Kırıkkale'de yolcu otobüsü devrildi 1 Ölü, 40 yaralı
3. Sayfa

Kırıkkale'de yolcu otobüsü devrildi 1 Ölü, 40 yaralı

Kırıkkale'de Süha firmasına ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ağır yaralanana 92 yaşındaki bir yolcu hayatını kaybetti.

Otobüste tekmeli, yumruklu kavga
3. Sayfa

Otobüste tekmeli, yumruklu kavga

Adıyaman'da şehiriçi yolcu otobüsünde iki şahıs arasında çıkan tekmeli yumruklu kavgaya yolcular müdahale etti.

Aksaray’da 44 kişinin yaralandığı otobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Aksaray’da 44 kişinin yaralandığı otobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

Niğde-Ankara otoyolunda yolcu otobüsünün şarampole düştüğü ve 44 kişinin yaralandığı otobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Antalya-Konya Yolunda Kaza 1 Ölü 12 Yaralı
Bölgesel

Antalya-Konya Yolunda Kaza 1 Ölü 12 Yaralı

Antalya-Konya yolu Akseki Güçlüköy Mahallesi’nde tur otobüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 12 turist yaralandı.

Kızılkaya-Bucak Belediye Otobüsü Yaz Sezonu Seferleri Açıklandı
Bölgesel

Kızılkaya-Bucak Belediye Otobüsü Yaz Sezonu Seferleri Açıklandı

Kızılkaya Belediyesi, Kızılkaya-Bucak arasında hizmet veren belediye otobüsünün yaz sezonunda Pazartesi ve Perşembe günleri çalışacağını duyurdu.